Cem Kerpiççiler Yarısaha'yı yalnız geçmek!
HABERİ PAYLAŞ

Yarısaha'yı yalnız geçmek!

Türk edebiyatının en önemli kalemlerinden Kemal Tahir'in geçen yıl vefat eden Türk sinemasının unutulmaz senaristlerinden Ayşe Şasa'ya verdiği bu öğüt aklımın bir tarafında hep durur: "Maskaralık yaptığın sürece seni alkışlarlar, ciddi bir şey yaptığında kimse suratına bakmaz, yolunu ona göre seç."

'Arşivimi yakacağım'

Türkiye'de spor tarihçiliği deyince ilk akla gelen isim olan, 2012'de vefat eden Türk spor basınının duayen isimlerinden Cem Atabeyoğlu'nun arşivi ile ilgili şu sözleri de en az yukarıdaki paragraf kadar can sıkıcıdır: "Bir meydanda toplayıp yakacağım. Çünkü bugün doğruya itibar gösteren yok. Bir yere bağış etmeyeceğim. Hiç bir zaman kıymet görmedi bunlar. Benim yazdıklarım kıymet görseydi eğer 80 yaşında hâlâ kitap yazmak zorunda kalmazdım. Bugün palavrayla geçinenler."

2013'ten bu yana ezber bozuyor

Haberin Devamı

Bu memlekette spor medyasındaki çölleşme ortadayken Mart 2013'ten bu yana ezber bozan bir yayıncılık yapan, herhangi bir grup aidiyeti taşımayan, bağımsız kimliği nedeniyle herhangi bir taraf tutmak zorunda kalmayan yarisaha.com'un hak ettiği değeri görmemesine işte tam da bu nedenle şaşırmıyorum. Kafkasya futboluna dair bir incelemeden, memleket sporcularının en detaylı portrelerine, basketbol, voleybol, tenis ve motorsporlarına dair kaliteli içeriği ile 'rapor' formatıyla benzerlerinden ayrılan içeriği ile var olan spor yayınları arasında kendine has bir kimlik edinen site hakkında bu zamana kadar 'merkez medya'da kaç yazı gördünüz mesela?

Farklı bir yayın mümkün!

Sürekli spor medyasında vasatlıktan bahseden sporun paydaşları böyle bir yayıncılık girişimi ile ilgili kaç cümle ettiler acaba? 2013'ten bu yana takip ettiğim bu site benim için hep umut veren bir girişim oldu. "Spor medyasında farklı bir yayın mümkün" hayalinin ben bu sitede somutlaşmış halini gördüm. Bu nedenle elimden geldiğince destek olmaya çalıştım. Ama bana destek olan yarisaha.com oldu aslında. Sporun bütün dallarına ait birçok şey öğrenip, birçok isim tanıdım. Başta bu sitenin kurucusu İlker Akın olmak üzere emeği geçen tüm ekibe teşekkürü bir borç bilirim.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder