Cem Kerpiççiler Zaferi getiren birliktelik!
HABERİ PAYLAŞ

Zaferi getiren birliktelik!

Haberin Devamı

8 maçta 6 galibiyet alıp 1 kez yenilgi yüzü gören Fenerbahçe'nin Kadıköy'deki rakibi Gaziantep'ti. Bu sene beraberliğe yüz vermeyen Fenerbahçe maça başlarken 19 puanla liderlik koltuğunda oturuyordu. Sow, Emenike ve Kuyt tercihi ile birlikte Alper seçimi Fenerbahçe'nin kendi evinde bu yıl klasikleşen baskılı anlayışı sürdüreceğinin kanıtıydı.

Sıkı takip sonuç verdi

Öne doğru yüklenirken arka tarafında boşluk verme sıkıntısı yaşayan Fenerbahçe, Baroni'nin şutunu takip eden Alper'in ortasında Emenike'nin kafasıyla onbeş dakika tamamlanmadan öne geçti. Fenerbahçe oyunu rakibinin sahasına yıkmaya çalışırken Gaziantep hızlı çıkışlarla sonuca gitmeye çalışıyordu.

Alper harika başladı

Golün ardından Gaziantep oyunu dengelemeye çalışırken Fenerbahçe'de günün adamı ilk 30 dakika adına mutlaka ama mutlaka Alper Potuk'tu. Enerjisiyle takımına güç katan, top kapan, aldığı topları iyi değerlendiren ve Fenerbahçe'nin oyunu öne doğru oynamasında çok önemli rol oynayan Alper Potuk dikkate değer bir performansa imza atıyordu. Caner ve Topuz da öne çıkarken bir sorun yaşamayıp daha sık deneyerek Fenerbahçe'nin rakibini kendi sahasına sıkıştırmasına neden oluyordu.

Öne çıkarken arkayı unutmak


39. dakikada ceza sahası çevresinde üst üste ayağa paslar yapan Fenerbahçe Baroni'nin yerden pasında Sow'ın vuruşuyla farkı ikiye çıkararak ilk yarıda 2 farklı üstünlüğe ulaşıyordu. İkinci yarıda daha dengeli bir oyunu tercih eden Fenerbahçe'de çözülmesi gereken en önemli sorun takım öne çıkarken geride kalan stoperler ile arasındaki mesafenin bazen gerektiği kadar daraltılamamasıydı. Mehmet Topal'ın süpürücü görevini eksizsiz yerine getirdiğini de eklemek gerek elbette bu yapılanma ile ilgili notlara!

İşler yolunda giderken!

Baroni ile Topuz'un kulübeden gelmelerine rağmen gösterdikleri başarılı ve iyi niyetli performans Fenerbahçe'de işlerin yolunda gittiğinin en önemli göstergesiydi. 75. dakikada Gaziantep’te yan topu Turgut kafayla ceza yayı üzerindeki Stilic'in önüne indirdi. Stilic gelişine müthiş şutu aradaki farkı bire indiriyordu. Golün ardından hareketlenen Fenerbahçe maçı Gaziantep sahasında bitirmeyi amaçlıyordu.

Salih moral kazandı

Son dakikalarda oyuna giren Salih Uçan’ın müthiş çalımlarının ardından Emenike’ye attırdığı golle maç bitiyordu. Bu gece alınan galibiyette yedek kulübesinde oturan ya da fazla süre almayan oyuncuların performansı büyük önem taşıyordu. Şampiyonluk yolunda oynayan kadar süre alamayanların performansının da iyi olmasının şart olduğu gerçeğini hatırlarsak Fenerbahçe’nin doğru yolda olduğunu söylemek hiç de erken bir tahmin olmaz aslında.






Sıradaki haber yükleniyor...
holder