Coşkun Türk Kocaman üzerine...
HABERİ PAYLAŞ

Kocaman üzerine...

Bir gün olmalı. Fenerbahçe futbolculuğunda taraftarın gönlünde taht kuran biriyle teknik direktörlüğünde de başarıyı yakalamalı. Bu düşüncelerde olan Fenerbahçeli sayısı çoktur. Rıdvan Dilmen ve Oğuz Çetin ile yapılan denemeler olmadı. Şimdi sıra Aykut Kocaman’da. Fenerbahçe’ye ve Kocaman’a hayırlı olsun. 3 kez gol kralı olan Kocaman’ın sürekli golü düşünen bir takım oluşturmak için uğraşacağı belli. Zaten İstanbul, Malatya, Konya ve Ankaraspor’un başındayken takımına hep çok pas yaptıran bir teknik adam görüntüsü verdi.

Haberin Devamı

Bu takımlar en çok pas yapan takımlar listesinde hep üst sıralardaydı. Ancak şimdiden sırf destek vermek için “Fener Barcelona, İspanya gibi oynayacak” diye yazmak ya da “Adam gibi adam” deyip her insanda olması gereken özelliklerini sıralayıp futbolda başarıyı yakalayacağını ima etmek pek doğru değil. Yanlış anlaşılmasın. Kocaman’ın bu göreve getirilmesini doğru buluyorum. Fakat henüz resmi maç oynanmadan taraftarın büyük beklenti içine sokulmasını kabul etmiyorum. Bir de iki konuyu merak ediyorum. İlki Kocaman, Konya’yı çalıştırırken, Anelka’nın elle attığı golden sonra futbolcularına “Arkadaşlar artık bu sistemden, düzenden bıktım.

Dayanacak gücüm kalmadı ve teknik direktörlük hayatımı noktaladım” demişti. Sonrasında ikna edilen Kocaman göreve devam etmişti. Peki, Fener hakem hatalarıyla kaybederse Kocaman yine bırakacak mı? İkincisi geçtiğimiz mart ayında Samandıra’da şunları söylemişti: “Basında Daum’un arkasından gelecek kişi olarak lansedildim. Böyle bir düşüncem yok. Asla olmadı, olmayacak da.” Sonuç... Sevgili Kocaman bıktığın sistem ve düzen devam ediyor. Biz seni bu sistem ve düzende teknik direktör olarak yıldızı hep parlayan biri olarak görmek istiyoruz. Çünkü sen kazanırsan sadece Fenerbahçe değil Türk futbolu kazanır.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder