Yazarlar İncir, Üzüm, bilgelik
HABERİ PAYLAŞ

İncir, Üzüm, bilgelik

Sevgili günlük, ölümlü olmak sizce bizim lanetimiz mi, ödülümüz mü? Her iki açıdan da bakabiliriz ama ben canım nasıl çekerse oradan bakarım tabi. Hayat bizlere verilmiş bir armağan ve onu en iyi biçimde değerlendirmek de bizlere kalmış. Neşe ve keyifle yaşamak yanında sağlığı da getiriyor, buna defalarca şahit oldum. Bizler hayatımızın en büyük hatta tek karar vericileriyiz. Kimseden beklenmeyen, kendi kalbinde ve beyninde tesis edilen mutluluk hali, kalıcı oluyor. Güne gözümü açtığım andan itibaren, yaşayabileceğim güzellikleri düşünürüm ben. Biri arar, bir haber verir, anlık olarak düşünür, çözemeyeceğim bir konuysa, pas geçerim. Bende durmasına izin vermem. Zaten bizim şehirde, kafanda kurduklarından kurtulmak kolay! Gider sahilde buluşuruz, denize bakar, bir şenlik kurulur dans ederiz!

Haberin Devamı

Dionysos Şenliği

Bir şenliğin 2557’inci kez düzenlenecek olması fikri bile beni o kadar heyecanlandırdı ki! Dionysos Şenliği Sığacık’ta bu yıl yeniden düzenleniyor. İlki M.Ö. 534’te yapılan 2557 yıllık Dionysos Şenlikleri, dünyada ilk Sanatçılar Birliği’nin kurulduğu topraklar olan Seferihisar Sığacık’ta, yeniden başlıyor.

Binlerce yıl sonra tekrar hayat bulacak şenlikte,19 Ağustos Cumartesi günü Sığacık’ın her köşesinden sanat fışkıracak. Sığacık’ın her sokağı, hatta denizi bile sanat etkinliklerine ev sahipliği yapacak. Oyuncular Sendikası ile

iş birliği protokolü imzalayan Seferihisar Belediyesi, 3 bin yıl sonra Teos Antik Kenti ile bütünleşen Dionysos mitinin tarihsel ritüellerinden ilham alarak, modern bir şenlik düzenleyecek. İon Kentleri Rotası projesi çerçevesinde gerçekleştirilecek şenlik umarım her yıl yeniden tekrarlanır. Sığacık’ta festival korteji ile başlayacak şenlik, gün boyunca farklı etkinlikler ile sanatın her alanına ev sahipliği yapacak. Şenlikte bir sokakta yerel ezgilerin nağmeleri yükselirken, başka bir sokakta tiyatro gösterileri sanatseverler ile buluşacak. Ürkmez Kadın Tiyatrosu “Zeytinime Dokunma”, Oyuncular Sendikası ise şenliğe özel hazırladıkları “Sanatçılar Teos’ta” oyunu ile izleyici karşısına çıkacak. Gece ise İzmir Devlet Opera ve Balesi festivalin kapanış gösterisi ile Seferihisar Sığacık’ta unutulmaz bir geceye imza atacak. Gecenin sonunda ise Dj Ozan Akçiçek, şenliğe katılanların hafızalarından silinmeyecek, bir müzik şov gerçekleştirecek.

Haberin Devamı

ŞENLİKTE NELER VAR?

T.C Kültür ve Turizm Bakanlığı İzmir İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Oyuncular Sendikası’nın partner olduğu

Dionysos Şenliği program akışı ise şöyle:

* 16:00 Şenlik Korteji (Sığacık Sağlık Ocağı başından başlayacak)

* 16:00-19.00 Yetişkinlere ve Çocuklara Atölyeler (seramik, keçe, ahşap oyma vb) (Balıkhaneler Sokağı)

* 18.00-19.30- Yan Sahne Etkinlikleri

1-Ürkmez Kadın Tiyatrosu-Zeytinime Dokunma (Sığacık Atatürk Büstü Önü)

2-Grup Sembol Konser – (Girlen Mevkii)

* 21.00 Oyuncular Sendikası SANATÇILAR TEOS’TA Oyun (Sığacık Kaleiçi)

* 21.30 İzmir Devlet Opera ve Balesi Konser (Sığacık Kaleiçi)

22:30 Dj Ozan AKÇİÇEK (Sığacık Kaleiçi)

Sıradaki haber yükleniyor...
holder