Derya Özel Ana sütü gibi tertemiz
HABERİ PAYLAŞ

Ana sütü gibi tertemiz

Hani geçen yazılarımdan birinde şu “organik” mevzusuna takmıştım kafayı. Özellikle de bal mağduru olduktan sonra epey sinirlerim bozulmuştu. “Yüzde yüz organik” diye yüzlerce ve belki binlerce insanı dolandıran bir bal firmasının, bal yerine bizlere mısır şurubu sattığı ortaya çıkmıştı.

Geçtiğimiz günlerde Balparmak firmasının düzenlediği bir lansmanda, iki değerli uzmanın açıklamalarını dinledim. Verdikleri bilgiler o kadar içime sindi ki, sizlerle de bunu paylaşmak istedim. Balın faydalarından çoğumuz haberdarız ama bilgilerimiz çok yüzeysel. Mesela arı sütünün mucizelerini ben de Profesör Doktor Hilal Mocan ve Gıda Yüksek Mühendisi Aslı Elif Sunay’dan detaylarıyla öğrendim. Malum, mevsim değişikliği sebebiyle hastalıklara çok yatkın olduğumuz bir dönemdeyiz. Bağışıklık sistemimizi güçlendirmek için doğal her türlü yönteme başvuruyoruz. Arı sütünün neredeyse anne sütü gibi bağışıklık sistemini koruduğu gerçeğini de bu konuşmada öğrendim.

Arı sütü, arıların ürettiği propolis ve balın mucizevi karışımıyla çoğu bakteri ve virüsten korunmak mümkün. Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Hilal Mocan “Ebeveynler çocuklarının sağlıklı gelişimi için gün geçtikçe daha fazla doğal destek ürünlerine yöneliyor. Doğanın bize sunduğu mucizeler arasında yer alan; bal, arı sütü ve propolis çocukların bağışıklık sistemleri ve sağlıklı gelişimi için eşsiz birer doğal destek. Çocuklarımıza arı ürünleri karışımları verirken; güvenilir markaların ürünlerini tercih etmeliyiz. Detaylı analiz süreçlerinden geçmiş, doğru koşullarda saklanmış, saflığından ve doğallığından emin olunmuş arı ürünleri karışımlarını çocuklarımız güvenle tüketebilir” dedi.

Çocukları okula başlamış annelerin korkulu rüyası, okuldan eve hastalık taşıyan çocuklar için de iyi haberler verdi Hilal Mocan. “Özellikle okulların açıldığı ve kış mevsiminin yaklaştığı şu günlerde bu karışım, vücudun bağışıklık sistemini güçlendiren ve çeşitli hastalıklara karşı koruyuculuk sağlayan en iyi doğal besin takviyelerinden biridir. Vücut savunma sisteminde rol oynayan makrofajların bakteri öldürücü etkisini ve antikor üretimini artırır. Çocukların üst solunum yolları ve orta kulak enfeksiyonlarının tedavisinde de çok önemli bir destekçidir” diyerek içime su serpti.

Ne kadar tüketmeli?


Arı sütü, propolis ve bal karışımlı ürünleri, çocuğunuz alerjen bir çocuk değilsi 2 yaşından itibaren günde 1 çay kaşığı verebiliyorsunuz. Yetişkinler için günde 2-3 tatlı kaşığına çıkıyor bu miktar. Saf bal değil de, böyle ikili, üçlü karışım balları eczanelerden satın alabiliyoruz. Buz dolabında saklıyoruz. Yapılan araştırmalar, bu karışımların saklama koşullarının soğuk olması gerektiğini ortaya çıkarmış. Çay kaşığı ya da tatlı kaşığı gibi ölçekli kullanılması gereken bu ürünler, marketler yerine, eczanelerde satılıyor. Beni en çok etkileyen, anne sütünden sonra bağışıklık sistemini en iyi koruyan besinin arı sütü olması. Eğer sizin ya da çocuğunuzun alerjisi yoksa, denemenizi tavsiye ederim.

Haberin Devamı


Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder