Derya Özel Cevap verin!
HABERİ PAYLAŞ

Cevap verin!

Haberin Devamı

Günlerdir Ayşegül Terzi'ye şort giydiği için belediye otobüsünde atılan tekmeyi konuşuyoruz. Bir belediye otobüsünde, genç kadına tekme atarak baygınlık geçirtecek noktaya getiren Abdullah Çakıroğlu, 'suçun tutuklamayı gerektirir katolog bir suç' olmadığı gerekçesiyle serbest bırakıldı. Peki bu şahıs tekrar neden gözaltına alındı? Biz bu kadar tepki göstermeseydik acaba yine gözaltına alınır mıydı? 'Ne olacak canım, alt tarafı bir tekme atmış, öldürmemiş ya' zihniyetiyle serbest bırakılan adamı daha sonra 'halkı kin ve düşmanlığa teşvik etmekten' nasıl gözaltına alabiliyorsunuz? Şort giydiği için birine tekme atmak çok daha büyük bir suçken, serbest bırakılmasına tepki gösteren halk sayesinde tekrar gözaltına almak büyük ikiyüzlülük bana kalırsa. Ayrıca bipolar kişilik bozukluğu tanısı konmuş bu kişinin, saldırgan tavırlarından sonra serbest bırakmanın nasıl tutarlı bir tarafı olabilir?

Bu yazdıklarım işin adli saçmalığı, bir de maalesef kötücül bir algının zehirli meyveleriyle yüzleştiğimiz kısmı var. Kadın gece sokakta yalnız başına dolaşabilir, kadın şort ya da mini etek giyebilir, kadın dekolte giyerek şen kahkahalar atabilir, kadın çalışabilir, kadın üretebilir, kadın evlenebilir ya da boşanabilir, kadın gece denize girebilir, kadın isterse doğurabilir, istemezse doğurmaz... SİZE NE? Bu yapılan saldırı ve akabinde saldırganın serbest bırakılması maalesef kadına yönelik şiddetin ve korku algısının meşrulaştırılmasından başka bir şey değildir. Kadın, evde oturup kocasına börek açarken doğurduğu çocuklara bakacak bir süs biblosu hiç değildir!

Son bir soru daha; saldırganın tekmelediği Ayşegül Terzi'yi baygın halde indirip yola bırakan belediye şoförü hakkında herhangi bir işlem yapıldı mı? Umarım bu sorumu İBB Beyaz Masa ve İETT cevapsız bırakmaz.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder