Derya Özel Çiçek ve çocuk
HABERİ PAYLAŞ

Çiçek ve çocuk

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanlığı himayesinde açılışı gerçekleştirilen EXPO 2016 Antalya, olimpiyatlar ve Dünya Kupası’ndan sonraki en büyük organizasyon olarak kabul ediliyor. ‘Çiçek ve Çocuk’ teması ve ‘Gelecek nesiller için yeşil bir dünya’ sloganıyla yola çıkan EXPO 2016 Antalya, Aksu ilçesindeki 1121 dönümlük sergi alanında 191 gün boyunca ziyarete açık olacak.

Projesi yaklaşık 3 yıl süren EXPO 2016 Antalya, Türkiye’nin tarihi ve kültürel mirasını, biyo çeşitlilik yönünden zenginliğini, tarımsal ve ekonomik potansiyelini dünyaya tanıtmayı amaçlıyor. Biz de kızlarımla Expo 2016 bitmeden dünya gözüyle bir görelim dedik ve atlayıp uçağa Antalya’ya gittik.

Bu yılın teması ‘çiçek ve çocuk’ olunca her yer görsel şölene dönüşmüş. Cirque Eloize Saloon gösterisi, Ottomania Sergisi, İnanılmaz Böcekler Sergisi, Torku Çocuk Adası, Şirinler Köyü, Bilim ve Teknoloji Müzesi, çeşitli ülke ve şehirlerin bahçeleri gibi alanlarda çocuklarla kendimizi kaybettik. Ekim sonuna kadar görülebilecek fuarı mutlaka çocuklarınızla gezmenizi öneririm.

ETKİNLİK KUŞU

Animasyon yönetmeni Deniz Öcal tarafından gerçekleştirilen Stop Motion Animasyon Atölyesi, çocukların kendi hayalindeki karakteri yaratması, üç boyutlu halde üretmesi, kendi yaratacağı hikayesi dahilinde fotoğraflayarak filme dönüştürmesinden oluşuyor.

5-12 yaş grubundaki çocuklara yönelik atölye 4 hafta boyunca ikişer saat olarak düzenleniyor. Atölye sonunda herkesin kendi ürettiği filmin kurgusu, yönetmen Deniz Öcal tarafından yapılıp DVD olarak teslim ediliyor. Çocuk Atölyesi Cihangir Tel: 0533 477 59 51

Sıradaki haber yükleniyor...
holder