Derya Özel Çocuk için en iyisi ne?
HABERİ PAYLAŞ

Çocuk için en iyisi ne?

Haberin Devamı

Bebeğiniz için okuduğunuz onlarca kitabın yerini daha sonra çocuk gelişim kitapları alır. Ama sanki en önemli kısmı atlıyoruz.

Vicdanlı, ahlaklı, paylaşmayı ve yardımlaşmayı bilen, teşekkür ve takdir edebilen çocuk yetiştirmeyi, saatinde uyuyan, yemek seçmeyen, sesi çıkmayan bir çocuk yetiştirmekle aynı şey zannediyoruz.

Çocuğunuz bir proje değil. Yeri geldiğinde yemek seçecek; oyun oynarken “Hadi gidelim” dediğinizde arıza çıkaracak. Adı üstünde, çocuk.

Çocuk gelişim kitaplarına güvenmeden önce, kendi çocuğunuzu ve ailenizin yapısını analiz edin. Her yöntem size, ailenize uymayabilir.

Israrcı olmayın ve çocuğunuzu dinleyin. Dertleşin, konuşun ama en çok dinleyin. Her zaman örneklerle anlatmaya gayret edin. Başkalarını yargılamayın. Her çocuk için en iyi olanı, o çocuğun anne ve babası bilir.

Aynı gökyüzünün evlatları

Muzipo Kids, ‘Herkes İçin Spor Federasyonu’nun katılımıyla 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda başlayan ve bir yıl sürecek bir proje geliştirdi.

Annesiyle birlikte cezaevinde kalan çocuklar için oyun, puzzle, yüz boyama gibi etkinlikler düzenlendi, hediyeler verildi. Cezaevinde dahi olsalar bayram havası yaşamaları sağlandı.

Muzipo Kids kurucularından Aslı Olgun, projenin bir yıl boyunca Türkiye’deki tüm cezaevlerinde devam etmesini planladıklarını söylüyor.

Etkinlik Kuşu

İSTANBUL


İstanbul Modern, 4-5 ve 6-10 yaş grubu çocuklar için bahar atölyesi düzenliyor. Atölye, Dünya’nın Güneş etrafındaki yolculuğunun izlerini sürüyor.
egitim@istanbulmodern.org (212) 334 73 41

BURSA

Henkel’in farklı ülkelerde gerçekleştirdiği ‘Keşif Dünyası’ bilim atölyesi, 7 Mayıs’ta TÜYAP Fuar Merkezi’ndeki Bursa Bilim Şenliği’nde olacak. Katılım ücretsiz.

İZMİR

Artim Projects, kil ile çocukların hayal gücünü ve yaratıcılıklarını geliştirmeyi hedefleyen bir etkinlik düzenliyor.
İki saat süren etkinlik Alsancak’ta. www.artimprojects.com

Sıradaki haber yükleniyor...
holder