Derya Özel Çocuklar için güvenli internet
HABERİ PAYLAŞ

Çocuklar için güvenli internet

Yeni nesli yakalamak o kadar zor ki, çoğu bize yabancı pek çok kavramla çocuklarımız sayesinde tanışır olduk. Dahası, onlardan önce öğrenmemiz gereken bir dolu şey var. İnterneti neredeyse bilerek doğuyor bu çocuklar. Tablet bilgisayar kullanmaya bebekken başlıyorlar. İlk zamanlar “Yavrumuz tablet ekranında sayfayı sağa kaydırdı” diye pek bir sevinirken, yaşları 7-8 olmaya başladığında, “Eyvah, bu çocuk şimdi olmadık sitelere girerse biz ne yaparız” endişeleri tavan yapıyor.

Yapılan bi araştırmaya göre Türkiye’de ebeveynlerin %63’ü internette çocuklarına yönelik tehditlerin arttığını düşünüyor ve çocuklarının internette uygunsuz içeriklerle karşılaşmasından korkuyor. Üçte biri ise çocuklarının internette yaptıklarını veya gördüklerini kontrol edemediklerini hissettiğini belirtiyor. Çocukları karşımıza alıp konuşarak internetin olası tehlikelerini anlatmak pek mümkün değil, o zaman ne yapacağız?

Haberin Devamı

20 yılı aşkın bir süredir faaliyet gösteren küresel bir siber güvenlik şirketi olan Kasbersky Lab Orta Doğu, Türkiye ve Afrika Tüketici Bölümü Pazarlama Lideri Peter Aleshkin, “Çocuklar, öğrenmeye açık zihinleri nedeniyle siber dünyada sıkça görülen tehditlere ve travma oluşturabilecek içeriklere karşı hassaslar. Bu yüzden, ebeveynlerin özellikle okulların tatil olduğu dönemde internetteki tehditlere karşı koruma önlemi almayı ihmal etmemeleri gerekiyor. Kaspersky Lab, dünyayı ve en genç internet kullanıcıları da dahil herkesi internetteki tehlikelerden korumayı hedefliyor. İşte Kaspersky Safe Kids tam da bu nedenle geliştirildi.” diyor.

Çocuklar için güvenli internet

Kaspersky Safe Kids programını bilgisayar ve tabletlere yüklediğiniz vakit, çocuğunuzun internet erişim süresinden, hangi sitelere girmesini istiyorsanız onların dışındaki sitelerin erişimini kapatmak gibi şahane bir güvenlik sistemi kuruyorsunuz. Çocuğunuz internette ne kadar süre kalmış, hangi sitelere girmiş bunların hepsini de görme imkanınız var. Aynı zamanda çocuklar, ne kadar internet süreleri kaldığını görüp, ebeveynlerinden ek süreyi uzakta bile olsa isteyebiliyorlar.

Haberin Devamı

Mesela kızlarımdan biri online satranç turnuvalarına katılıyor. Bazen maç, zannettiğimizden uzun sürebiliyor, böylece ek süreyi ona verebiliyorum ve maç bittiğinde internet erişimini kesebiliyorum.

Kaspersky Safe Kids çocukların gerçek ve sanal dünyadaki güvenliğini takip etmeye yardımcı oluyor. Çocukların internette karşılaşabilecekleri riskli durumlar hakkında ebeveynleri uyaran çözüm, istenmeyen içeriklere erişim gibi çeşitli sorunların yaşanmasını engelliyor ve gerektiğinde ebeveynlere psikolojik tavsiyeler veriyor. Anne babalar çocukları için nelerin güvenli olduğuna karar verip çocuklarının akıllı telefonlarına ve bilgisayarlarına kurdukları Kaspersky Safe Kids çözümünü buna göre ayarlayabiliyor. En detaylı bilgiyi edinmeniz için linki şuraya bırakıyorum, bir inceleyin derim.

https://kas.pr/ebeveyn.korumasi

Çocuklarımızı belli bir yaşa kadar sivri köşelerden, bakteri ve mikroplardan koruduk, şimdi korumamız gereken çok daha riskli bir dünya var. Çağı yakalamak değil de, çağın ötesine geçmeden, çocuklarımızın nelerle karşılaşabileceğini öngöremeyiz.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder