Derya Özel Dayatılmış annelik
HABERİ PAYLAŞ

Dayatılmış annelik

Haberin Devamı

‘Annelik’ meselesinin büyütülüp, dayatılmış bir kalıp haline getirilmesine sinir oluyorum. Avustralyalı bir anneyle bunları konuşurken, “Neden anneliğin çok da güzel olmayan taraflarını yazmıyorsun?” diye sordu. “Beni taşlarlar” dedim. Sosyal medyaya koyduğum bir fotoğrafla bile, o kendini muhteşem anne sanan korkunç kadınların nasıl saldırısına uğradığımı, çizginin dışına azıcık çıkanların aforoz edilmeye aday olduğunu anlattım.

Geçenlerde İngiliz blogger Glyisa Jane de aynı saldırılara maruz kalınca, bloguna şunu yazmış: “Annelik, yalnızca belli bir kalıpta görünüp davranacağın bir çeşit özel kulüp değildir. Annelik, çeşitli hikayeleri ve hayatları olan farklı kadınlarla doludur. Her türden, her çeşit geçmişten kadınların olduğu bir grup...

Küfreden, küfretmeyen, gerçek olan ve başkalarının düşündüğüne zerre kadar önem vermeyen kadınlar... Başkalarının olmam gerektiğini düşündüğü anne kalıbına uymuyor olabilirim. Ama kızım bu konuda iyi olduğuma güveniyor.” Haksız mı?

ORTAK DİL

Geçenlerde farklı diller konuşan çocukların bir arada nasıl anlaşacağını düşünürken, onlar 10 dakika içinde ortak dillerini bulmuştu: Oyun. Yetişkinler aynı dili konuştuğu halde birbirini anlamakta zorluk çeker, kavga çıkarırken, çocukların birbirlerine kendilerini anlatmak gibi bir derdi yok. Onlar için önemli olan, geçirdikleri vaktin kıymetini bilerek, hiç bitmeyecekmiş gibi oyun oynamak. Biz yetişkinlerin oynamayı bırakıp eve dönmek istemeyen çocuklardan çıkaracağı çok ders var.

Tavsiye ediyorum

Madem yaz geldi, o zaman kendimizi deniz kenarına atalım. Deniz kenarından beyaz düz taşlar toplayalım. Sonra çocukların bu taşları boyaması için keçeli kalem ve cilalamaları için tırnak cilası çıkaralım. İşte yaz boyunca deniz kenarında, evde, bahçede yapılabilecek en güzel aktivitelerden biri...

Etkinlik kuşu

İstanbul


Çocukların günlerini dolu dolu geçireceği KidzMondo Açık Hava Yaz Kampı başladı. Kampçılar sanat atölyeleriyle kendi becerilerini keşfedecek, botanik atölyelerinde doğayla kucaklaşma şansı bulacak. Dans atölyesinde de kendi koreografileriyle gönüllerince eğlenecek.

KidzMondo Yaz Kampı 15 Eylül’e kadar haftalık olarak gerçekleştirilecek. (0212) 348 10 00

Sıradaki haber yükleniyor...
holder