Derya Özel Dünyanın en özel çocukları
HABERİ PAYLAŞ

Dünyanın en özel çocukları

Haberin Devamı


Kucağınıza yeni aldığınız bebeğinizin, diğer çocuklar gibi olmayacağını söyleseler, onlar gibi yürüyüp, konuşmayacağını fakat gün gelecek size olimpiyatlarda kazandığı bir altın madalya getireceğini de söyleseler ne hissederdiniz? Çok karışık duygular değil mi?

İnsanları ayrıştıran biz yetişkinler miyiz acaba diye düşünmüyor değilim, halbuki çocuklar hiçbir zaman başka bir çocuğu dış görünüşüne göre yargılamaz. Bizim gösterebileceğimiz sabırla birlikte mucize, bir çocuğa inanmakla başlar. Bizi buna inandıran, daha doğrusu hatırlatan ve bu yolda çabalayan çok değerli kurum ve kuruluşları ayakta alkışlamak lazım.

P&G Türkiye ve Migros’un desteğiyle Özel Olimpiyatlar Türkiye tarafından yürütülen ‘Minik Sporcular’ projesi, özel eğitim gereksinimi olan çocuk ve gençleri sporla hayata bağlıyor. Türkiye’nin 13 iline yayılarak 2-7 yaş aralığındaki özel sporcuların zihinsel, bedensel ve sosyal gelişimlerini özel eğitim programıyla destekleyen Minik Sporcular projesininin detaylarını öğrendiğinizde, siz de başarılarından dolayı müthiş gurur duyacaksınız.

Hem sporun dönüştürücü etkisi, hem de 2-7 yaş çocukların partner sporcularla birlikte katıldıkları spor aktivitelerinde görülmüş ki, özel sporcuların diğer çocuklarla arkadaşlık kurma durumu %22, birlikte spor yapmaları da %49 oranında artmış.

Normal gelişim gösteren çocuklar, özel çocuklarla birlikte oyunlar ve şarkılar eşliğinde egzersiz ve spor yaparak, sporun birleştirici ve eğitici yönünü biz yetişkinlere gösteriyor. Bu minikler biraz daha büyüdüklerinde Avrupa ve Dünya Özel Olimpiyatlar’da Türkiye’yi temsil ederek muhteşem başarılarla dönüyorlar.

Projenin çarpıcı detayları


* Minik Sporcular Projesi, özel eğitim gereksinimi olan 2-7 yaş arası çocukların temel motor becerilerini geliştirmeye yönelik eğitici, oyun ve spor odaklı dönemsel bir eğitim programı.

* Özel Olimpiyatlar çatısı altında “Genç Sporcular” adıyla dünyada 34 ülkede uygulanıyor. Türkiye, bu ülkeler arasına Migros ve P&G desteği ile 20015 - 20016’da dahil oldu.

* Özel çocuklar ile herhangi bir engeli bulunmayan partner çocukları aynı çatı altında buluşturan proje, aynı zamanda önyargıların küçük yaşta ortadan kaldırılmasını ve toplumda bir arada yer alabilme becerilerinin geliştirilmesini hedefliyor.

* Proje, öğrenme güçlüğü, hareket kısıtlılığı gibi nedenlerden dolayı özel eğitim gereksinimi olan çocukların 7 ayda elde edebileceği motor becerisini 8 hafta gibi kısa bir sürede sağlayarak, özel çocukların psikomotor ve sosyal becerilerinin küçük yaşta gelişmesine katkı sunmayı amaçlıyor.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder