Derya Özel Düşlerin gerçekleştiği yer; Düşler Akademisi
HABERİ PAYLAŞ

Düşlerin gerçekleştiği yer; Düşler Akademisi

Haberin Devamı

2014 yılında adını ilk duyduğum zaman uzaktan edindiğim bilgilerle buraya hayranlık duymuştum. İlk fırsatta Düşler Akademisi denen yere gidecek ve hatta orada gönüllü çalışma koşullarını öğrenecektim. Hayat o ara benim planladığım gibi naif gitmedi ve Kaş’a gitmek nasip olmadı. Ta ki geçen haftaya kadar…

Türkiye Vodafone Vakfı, Alternatif Yaşam Derneği ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) işbirliğiyle engelli ve sosyal dezavantajlı bireyleri topluma kazandırmak amacıyla hayata geçirilen “Düşler Akademisi”, kuruluşundan bu yana geçen 9 yılda var gücüyle çalışmış.

Düşlerin gerçekleştiği yer; Düşler Akademisi


Yılda 2 bini aşkın gönüllünün aktif katılımıyla İstanbul Ataşehir ve Antalya Kaş olmak üzere iki merkezden faaliyetlerini sürdüren Düşler Akademisi, özellikle 18-25 yaş aralığındaki gençler arasında gönüllülüğün yaygınlaşmasında önemli rol oynamış. “Düşler Akademisi” 2008 yılından bu yana yaklaşık 19 bin gönüllü ile 6 bin öğrencinin engellerini aşmasına destek olmuş.

2014’ten bu yana Türkiye’nin engelli bireylere yönelik en geniş kapsamlı yaşam alanı ve Avrupa’nın en büyük outdoor engelli kampı olarak hizmet veren Düşler Akademisi Kaş’ta ise 3 yılda alınan 3 bin başvuru arasından seçilen 840 gönüllü ile 1.200 öğrencinin engellerini aşması sağlanmış.

Düşlerin gerçekleştiği yer; Düşler Akademisi
(Fotoğraf: Vodafone Türkiye CEO’su Colman Deegan, Türkiye Vodafone Vakfı Başkanı Hasan Süel)


Peki burada neler yapılıyor?


• “Sanat ve Sanatçı Engel Tanımaz” sloganıyla yol alan proje, bugüne kadar 6.000 kişinin hayatına dokundu.
• Düşler Akademisi’nde toplam 12 profesyonel çalışıyor. Bu kişilerin 8’i Ataşehir’de, 4’ü Kaş’ta görev yapıyor. Bunun dışında, haftalık 30- 40 kişilik değişkenlik gösteren 15 daimi gönüllü çalışan var.
• Düşler Akademisi Ataşehir'de gönüllüler yılın 365 günü gönüllülük faaliyetlerine devam edebiliyor.
• Yılda 1.700'ü aşkın gönüllü aktif rol alıyor.
• Gönüllülerin sayısı bu yıl (2017) Kaş'ta 256, Ataşehir'de 1.300 olmak üzere toplam 1.556 oldu.
• Düşler Akademisi'nde bir ay kadar gönüllülük yapan Kanadalı müzisyen Joelle'in girişimiyle Düşler Akademisi'nin bir benzeri Kanada'da "Sesini Bul Sanat Akademisi" adı altında faaliyet gösteriyor.
Social Inclusion Band, 4 görme engelli, 1 mental öğrenci, 5 profesyonel müzisyen, 2 sosyal dezavantajlı öğrenci olmak üzere toplam 11 sanatçıdan oluşuyor. Kış sezonunda her ay Babylon’da konser veriyor, önemli sanatçılarla sahne alıyor ve karşılığında sanatçı kaşesi alarak gelir elde ediyor.
• 2012 Nisan ayında Düşler Akademisi'nin alt projesi olarak hayata geçirilen Düşler Mutfağı, engelli ve sosyal dezavantajlı bireylerin mutfak alanında üretim yaparak potansiyellerini ortaya çıkarmalarına ve gelecekte bu alanda gelir elde ederek istihdam fırsatı elde etmelerine olanak sağlıyor. Birçok kurumsal firmanın toplantılarına catering hizmeti veriyor.
• Tiyatro grubu Düşler Kumpanyası'nda Düşler Akademisi drama ve dans atölyelerinde eğitim gören 18 genç yer alıyor. Farklı sahnelerde oyunlarını sergiliyor.
D-film’de video, klip ve fotoğraf çekimi yapılıyor; firmalara bu alanlarda hizmet veriliyor.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder