Derya Özel Elveda mama sandalyesi ve araba
HABERİ PAYLAŞ

Elveda mama sandalyesi ve araba

Haberin Devamı

Bir haftayı bitirdik, yepyeni bir haftaya başladık ama geçen koca haftanın kıssadan hisselerini sizinle paylaşmadan edemeyeceğim.

Son zamanlarda fark ettiğim ama çok da üstünde durmadığım meselelerden biri de, artık kızlarımın mama sandalyesinde yemek yemeyi şiddetle reddetmesidir.

Çocuk arabalarını bırakalı epey oldu bizde. Yürümeye başladıklarından beri, çocuk arabasına binmeyi çok tercih etmediler. Anne babaya eziyet, hadi bizi yürütün diyerek, attılar kendilerini hep arabalarından. Geçen haftaya kadar, ne olur ne olmaz diye, arabamın bagajında tuttuğum arabalarıyla artık vedalaşma vaktinin geldiğini kabullendim. Halbuki ne kadar işimi kolaylaştırmıştı zamanında o emektar arabalar…

Bu hafta, en yakın kız arkadaşım Selin’le (-ki artık neredeyse kendisini tanıyorsunuz, süt kızımın annesi olur) kızların mama sandalyelerinde oturmak istemeyişlerini konuşurken, artık onlarla da vedalaşma vaktimizin geldiğini anladık hüzünle. Evet hüzünlendik, çünkü mama sandalyesi de en az çocuk arabası kadar yük kaldıran ve pratik bir buluş biz anneler için.

Okulda masada yemek yemeye başladıklarından beri, mama sandalyelerini istememe sürecindeyiz şu ara. Büyüdüklerini kabullenmek lazım. Eve gelen yaşıtı arkadaşlarıyla hep birlikte mama sandalyesinde yiyemeyecekleri için, onlara aldığım küçük masa sandalyelerde oturarak yeme işi de çok hoşlarına gidiyor. Sanırım bu ay, mama sandalyeleriyle de vedalaşacağız. Böylece mama sandalyelerinin gasp ettiği alana, çok istediğim beyaz konsolu alabileceğim sevgili okur. Evim artık çocuk yuvasından ziyade, eve benzemeye başlayacak sanırım.

***

Kızlar uzay sergisinde…

.Bu sene kızlarımla ilgili pek çok ilke imza atmanın kıvancı içindeyim. Mesela bu yıl ilk kez müzikli bir gösteriye gittik, ilk konserlerini izlediler, ilk kez Cumhuriyet Bayramı'nı ellerinde bayraklarla caddelerde kutladılar ve daha bir sürü şey… Geçtiğimiz cumartesi, aldık kızları Marmara Forum alış veriş merkezindeki Nasa Exhibition – Human Adventure sergisine gittik. Nedir bu sergi? Marmara Forum içerisinde yer alan NASA sergisi, insanlığın uzay macerasını gözler önüne seriyor. Sergide yer alan 300’den fazla parçanın yaklaşık 100 kadarı NASA koleksiyonuna ait, uzaya gitmiş gelmiş alet ve aksesuarlardan oluşuyor. Astronotların kıyafetleri, kullandıkları aletler, araçların orijinal bölümleri ve onlarca özel maket ile insanoğlunun uzay keşfine dair ilgi çekici içerik bir arada sunuluyor.

Sergide NASA’nın Mercury, Gemini, Apollo misyonlarına ait parçalar ve Uluslararası Uzay İstasyonuna ait Atlantis aracının özel replikası, hem çocukların hem de büyüklerin büyük ilgisini çekiyor. Sergide ayrıca uzaya fırlatma anı bir ölçüde yaşatan simülasyon cihazı yer alıyor. İşte böyle bir sergide bizim kızların şaşkın bakışları da görülmeye değerdi. Bu arada, sergi çok şaşırtıcı detaylarla dolu. Çocuklarınızla birlikte gezebileceğiniz bu sergi 22 Aralık’a kadar devam edecek.

***

İmza: Kızın

114 kadının babalarına yazdığı mektup düştü elime dün akşam. Ağlamaktan ne hale geleceğimi bile bile, açtım bir sayfa ve hem ağladım hem okudum. Babasıyla arası iyi olmayan, olamayan çocuklardanım ben. O yüzden daha bir dokunur bana “Baba” kelimesi.

Kitap, çok da güzel bir sorumluluk yüklenmiş sırtına. Geliri 21. Yüzyıl Eğitim ve Kültür Vakfı (YEKÜV) kanalıyla, çocukların eğitimi için bağışlanacak. Hem çorbada sizin de tuzunuz olsun hem de, “nasıl bir kız babası" olunacağının tüyolarını öğrenmek isterseniz, “İmza: Kızın” tüm kitapçılarda sizi bekliyor.

.



Sıradaki haber yükleniyor...
holder