Derya Özel En iyi arkadaşım,kardeşim
HABERİ PAYLAŞ

En iyi arkadaşım,kardeşim

Haberin Devamı

Kızlarım anaokulundan beri ayrı sınıfta olmalarına rağmen, bugüne kadar herhangi bir adaptasyon problemi yaşamamıştık. İlkokula da gayet güzel bir geçiş yaptıktan 2 ay sonra, evde çatlak sesler yükselmeye başlar oldu. Önce ödevlere söylenmeye başladılar ki, her gün ödev verilmiyor, daha sonra Mavi’nin her teneffüs Derin’in sınıfına gittiğini öğrendim. İlk başta bunda yadırgayacak bir şey göremesem de, daha sonra altta yatan gerçek sebep ortaya çıktı.

Mavi kendi sınıfında kafasına göre ‘en yakın arkadaş’ bulamamış. Kızlarım karakter olarak birbirlerinden çok farklı. Biri daha girişken, daha çabuk arkadaş edinirken, diğeri daha mesafeli ve kendine yetebilen bir çocuk. Hal böyle olunca ve ilkokulun anaokuluna göre daha acımasız ortamıyla yüzleşince, duruma el atmam gerektiğini hissettim.

Önce gün içinde Derin’in sınıfına 2 defadan fazla gitmemeye çalışmasını, teneffüslerde sınıftaki arkadaşlarını gözlemleyip kendine en yakın bulduğuyla arkadaş olmaya çalışmasını söyledim ama sonuç pek değişmedi. Sevgili psikoloğumuz Pınar Mermer’i arayıp durumu anlattım.

Okul dışındaki etkinliklerde sınıf arkadaşlarıyla bir araya gelmesinin, yakınlık kurmada daha etkili olacağını söyledi. Köşe bucak her hafta sonu sınıf etkinliklerinden kaçan ben, şimdi etkinlik kovalar haldeyim. Mavi’den daha fazla ben eğlenirsem şaşırmayın.

DANS KEYİFTİR

Çocuklar dans etmeye bayılırlar. Bebekliklerinden beri kızlarımı kucağıma alıp, dans ederdim. Hala evde dans seansları yapıyoruz. Günün stresini atıyor, onlarla deli gibi eğleniyorum. Çocukları dansla profesyonel anlamda tanıştırmak için şahane okullar var. Bunlardan biri T.C. MEB Etiler Bale- Dans ve Sanat Merkezi. Hem yetişkinler, hem de çocuklar için ödüllü ve uzman dansçılardan oluşan bir eğitimci kadrosu var.

Derin’in baleye olan aşkı, Mavi’nin modern dansa olan tutkusu derken, ben de ne zamandır bir dans kursuna gitmeyi istiyordum. Balenin küçük yaşta başlanan bir sanat dalı olduğunu düşünüyorsunuz değil mi?

Yanılıyorsunuz! Her yaşta bale yapmaya başlayacağınız bir dans okulu İstanbul’da Etiler Sanat Merkezi’nde faaliyet gösteriyor. Öğrencileri arasında boyunca çocuk sahibi 45, 55, 60 yaşında ev hanımları bile var, üstelik gayet de başarılılar.

Ayrıca ‘Dance with Babies’ ve ‘Dance with Toddlers’ programlarıyla yeni anneler ve sadece 4 haftalıktan başlayan bebekler kangurularında kucak kucağa, sarmaş dolaş, yepyeni bir dansla tanışıyorlar. “Yok ben dans etmeyeyim, pilates yapayım” diyorsanız, o da var. Sonuç olarak, çocuğunuz dans ederken, siz de boş durmayıp ona eşlik edebilir, stres atabilir ya da spor yapabilirsiniz. İletişim: 0 212 2847456.

Tavsiye Ediyorum

Zaman zaman benim de başvurduğum ‘ödül’ kavramında doğru bildiğim ne kadar çok yanlış olduğunu fark ettim. Eğitim bilimci Dr. Özgür Bolat ‘Beni Ödülle Cezalandırma’ kitabında çocuk eğitiminde ve birey gelişiminde doğru bildiğimiz yanlışları, son 70 yılda yapılan bilimsel araştırma ve gerçek vakalarla net ve akıcı bir şekilde ortaya koyuyor.

Özellikle ödülün; bireylerin motivasyonlarına, gelişimlerine, değerlerine, öğrenmelerine, başarılarına ve mutluluklarına nasıl zarar verdiğini anlatıyor. Bildiklerimizi değiştiriyor ve ‘koşulsuz ebeveyn’liğin temellerini atıyor. Ödül ve ceza kavramlarında kafası karışan tüm ebeveynlere bu kitabı çok tavsiye ediyorum.

Etkinlik Kuşu

İstanbul

Matematik zor mudur? Matematiği çocuklarımıza sevdirmek için harika bir sergi yapılıyor. Hemen her ülkede zor bir ders olarak nitelendirilen, sınavlarından önce uykusuz gecelerin sebebi olan matematiği sevdirmek amacıyla Merdiven Bilim ve Proje Geliştirme Merkezi’nin ‘Herkes İçin Matematik’ sergisini, misafirleriyle buluşturuyor. Yer: İstinye Park AVM

İzmir

İzmir Büyükşehir Belediyesi, bu ay 8 tiyatro oyununa ev sahipliği yapacak. ‘Düşler’ adlı oyun ise 14 ve 17 Kasım 2016 tarihlerinde 11:00 ve 14:00 seanslarında İzmir Sanat’ta izleyiciyle buluşacak. Tiyatro Büyü tarafından sahneye konan oyunda Soner Akçay rol alıyor. Oyunun yazarı ve yönetmeni ise Gürol Tonbul.

‘Düşler’de, yerine başka bir palyaço geldiği için sirkten ayrılmak zorunda kalan bir palyaçonun, tren istasyonunda başlayıp yine tren istasyonunda biten düşlerle dolu hikayesi anlatılıyor. Yer: İzmir Sanat Kültürpark 26 Ağustos Kapısı Konak İzmir Tel: 0 232 293 40 47.

Ankara

Rengarenk saçlı trollerin hikayesini ele alan animasyon türündeki ‘Trolls’ adlı filmin başrolünde Anna Kendrick ve ünlü şarkıcı ve oyuncu Justin Timberlake yer alıyor. Poppy, güçlerini daima umutsuz olan Branch ile birleştirir ve kendisini çok uzaklara taşıyan destansı bir maceraya atılır.

Arkadaşlarını, kötü Bergen’in pençelerinden ve onların lideri Kral Gristle’ın elinden kurtarmak için cesaret isteyen bu zorlu görevi tamamlamak zorundadır.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder