Derya Özel Ev ödevi gerekli mi?
HABERİ PAYLAŞ

Ev ödevi gerekli mi?

Haberin Devamı

Eğitim sistemimizin bir parçası olan ev ödevleri öğrencilerin olduğu kadar velilerin de canına tak etmiş durumda. Peki gerçekten ödev gerekli mi konusu tartışmaya açık. Uzun zamandır tartışılan bu konuda ‘gerekli olduğunu savunanlar’ şöyle diyor;

■ Ev ödevleri, anne babaların, sınıfta ne öğretildiğini görüp, çocuklarıyla bu konuda bağ kurmalarını ve akademik olarak hangi seviyede olduklarını anlamalarını sağlar.

■ Tekrar etmek, bilginin hafızada uzun süreli yerleşmesini sağlar.

■ Çocuklara sorumluluk aşılar. Bunun ileriki hayatında iş etiği açısından katkısını görecektir.


■ Zaman kullanımını (Time management) doğru yapmayı öğrenecektir.

■ Öğrencilere kendi kendine öğrenme fırsatı sunarak, bağımsız olarak çalışmayı öğretecektir. Gerekli olmadığını savunanların görüşü de şöyle;

■ Okulda 6 saat dersten sonra verilen ödev, çocuğu yarış atına çeviriyor.

■ Ödev, ilköğretimden sonra başarıyı sadece yüzde 5 arttırıyor, daha fazla değil. İlköğretimde hiç arttırmıyor.

■ Ev ödevleri çocukları bıktırmamalı. Çocuklara bilgileri hatırlatmaya yarayan bir araç olarak kullanılmalı.

■ Yurtdışında çocuklara 3-5 dakikada yapabilecekleri, tek sayfalık ödevler veriliyor. Ama Türkiye’de ödevler zulüme dönüşüyor. Bana kalırsa ev ödevi çocuklara bilgileri hatırlatmaya yarayan bir araç olarak kullanılır ve çok uzun tutulmazsa elbette faydalı olacaktır. Onlar yarış atı değil birer çocuklar.

ETKİNLİK KUŞU

‘Masal Kahramanları Tartaron’a Karşı’ oyunu Barış Manço Kültür Merkezi’nde başladı. Konusu kısaca şöyle: Çocukların sadece kendisini izlemesini isteyen çizgi film kahramanı Tartaron bütün masal kahramanlarını dondurmaya kararlıdır. Nasreddin Hoca, Pamuk Prenses, Alaaddin’in cini Cincu ve Kırmızı Başlıklı Kız dışında hepsini yakalamıştır. Geriye kalanların tek umudu ise yine çocuklardır. Nazife ve İrmik adında iki arkadaş, yok olmak üzere olan masal kahramanlarına yardım etmek için bütün güçleriyle savaşmaya karar verirler.

Barış Manço Kültür Merkezi Caferağa, Nailbey Sk. No:42 Kadıköy Tel: 0216 418 16 46

Sıradaki haber yükleniyor...
holder