Derya Özel Günde 1 saat temiz hava
HABERİ PAYLAŞ

Günde 1 saat temiz hava

Geçen haftalarda pskiyatri uzmanı Prof. Dr. Yankı Yazgan’ı dinlerken tüylerim diken diken oldu.

Çocuklarda oyunun önemini konuşurken aslında çocukların dışarıda ne kadar oyun oynadıklarını hep atladığımızı, çocuklarımızın açık havada geçirdikleri sürenin ceza evlerindeki mahkumlarla aynı olduğunu söyledi.

Dinleyen herkeste bir tokat etkisi yarattı bu söyledikleri. Prof. Dr.Yankı Yazgan’ı dinleyen biz ebeveynler oturup düşündüğümüzde, çeşitli sebeplerle okuldan eve gelen çocuğun dışarı çıkmasını ne kadar kısıtladığımızı farkettik.

Haberin Devamı

Ya hava soğuk diye dışarı çıkarmıyoruz, ya çok sıcak diye, ya başına bir şey gelir korkusu yaşıyoruz, ya da belki üzerini kirletir diye çocuklarımızın açık havada doyasıya oynamalarını kısıtlıyoruz.

Çocuğu eve hapsettiğimizi farkedemiyoruz. Evde çocuğumuzla oynadığımız oyunlar, birlikte geçirdiğimiz vakitler ne kadar kıymetliyse, çocuğun dışarıda geçirdiği sürenin ve oynadığı oyunların da aynı derecede kıymetli olduğunu öğrendim o konuşmada.

Dışarıda oynadığı için bir çocuk hasta olmaz, ama eve hapsolmuş bir çocuğun bir süre sonra psikolojisi bozulabilir gerçeğiyle hepimiz yüzleşmeliyiz artık.

Küçük Prens Müzikali

Dünyanın en çok satan ve en çok okunan hikayelerinden ‘Küçük Prens’in, yapımcılığını ve yönetmenliğini Alev Baymur’un yaptığı ‘Küçük Prens Müzikali’ Mall Of İstanbul’da yer alan MOİ Sahne’de seyirci karşısına çıkıyor.

Müzikal oyun, çocuklara ve yetişkinlere bir yandan hayallerinin peşinden gitmeyi, diğer yandan kendilerini keşfetmeyi ve özgüven sahibi olmayı öğretiyor.

Tel: (0212) 801 10 00

Adres: Mall of İstanbul Ziyagökalp, Avrupa Otoyolu, 34490 Başakşehir İstanbul

Çocuklar için yaratıcı dans

Akbank Sanat’ta 4-6, 7-9 ve 10-12 yaş arası çocuklarla yapılan dans derslerinin ana hedefi dans ile oyun arasında yaratıcı bir yolculuğa çıkmak.

Atölyelerde yapılan çalışmalar; herhangi kalıplaşmış bir dansı uygulamaya çalışmadan, çocukların bedensel-kinetik gelişimine katkı sağlamayı hedefliyor.

Doğaçlama prensiplerine dayalı dersler, zihin ve beden koordinasyonunu geliştirmeyi, yaratıcı düşünebilmeyi, fiziksel kabiliyetlerini artırmayı amaçlamakta.

Haberin Devamı

Tel: 0212 252 35 00

Adres: Akbank Sanat Şehit Muhtar Mahallesi, İstiklal Caddesi No:8, 34435 Beyoğlu/İstanbul

Sıradaki haber yükleniyor...
holder