Derya Özel Hazırlığınızı yaptınız mı?
HABERİ PAYLAŞ

Hazırlığınızı yaptınız mı?

Haberin Devamı

Okullar açıldı ve havalar soğumaya başladı. Hastalıklara karşı önlem alma vakti geldi ama biliyoruz ki; ne yaparsak yapalım, çocuklar bir şekilde o rezil virüslere maruz kalacak. Çocuklarımızın hastalığa daha dirençli olabilmeleri için elbette yapacaklarımız var. En önemlisi tartışmasız beslenme. C vitamini deposu meyve ve sebzeleri, proteinden zengin tahıl ve et ürünlerini, bir de bağışıklığı güçlendirici baharatları soframızdan eksik etmemek büyük önem taşıyor. Ben evde kızlara hazırladığım meyve suyu ya da muzlu süt içerisine bal, zencefil ve zerdeçal tozu karıştırıyorum. Okul dönemi sadece hastalıkları beraberinde getiriyor.

Bir de bit sorunu var ki; çocukların iç içe olduğu yerlerde çok sık karşılaşılan bir durum. Bunun içinse şahane çözümler var. Bit kovan saç spreyleri, kız çocukları için saç tokaları, erkek çocukları için yakaya takılan armalar gibi türlü seçenekle bit sorununu da henüz başlamadan ortadan kaldırmak mümkün. Annelerin okul dönemi hazırlığı, çocuklarınkinden her zaman daha meşakkatli.

Tablet ŞART DEĞİL

Çocukları oyalamak için tablet şart değil. Kızlarım doğduklarından beri yemeklerini mutfakta yemek masasında, televizyon ya da tablet gibi bir uyaran olmadan yerler. Ne yediklerini anlasınlar, tadını ayrıştırabilsinler, damak zevklerini oluştursunlar ve en önemlisi sofra adabını öğrensinler diye yemekte en fazla hafif bir müzik eşlik eder. İkiz çocuk oyalamak özellikle küçüklerken hayli zor oluyordu ama tabletin hipnotik dünyasına çocuklarımı teslim etmedim. Tabletin karşısında hipnotik bir halde ne yediğini anlamayan çocuk, ne kadar yediğini de fark etmiyor. Obeziteye davetiye nasıl çıkarılır sorusunun cevabını da böylece vermiş olayım. Bırakın çocuk istediği kadar yesin, açlıktan ölmeyeceğini biliyoruz.

Tablet bilgisayarların yeri bana kalırsa sadece okul olmalı. Tablet bağımlısı o kadar çok çocuk görüyorum ki; benim çocuklarım ağaçlara sarılırken o çocukların kafaları ellerine tutuşturulmuş tabletlerde oluyor. Ayakları toprağa basıp ağaçlara tırmanan çocuklar yerine, tablet yüzünden omurilik eğriliği yaşayan kambur çocuklar görmek yeni çağın olumsuzluklarından.

Etkinlik kuşu

Trump Alışveriş Merkezi bugün, Looney Tunes’un en sevilen karakterlerinden Bugs Bunny ve arkadaşlarını çocuklarla buluşturacak. Bugs Bunny ve arkadaşları, Trump Alışveriş Merkezi’nin çocuk katında kurulacak özel sahnede birbirinden özel şovlar gerçekleştirecek. 12:00- 14:00- 16:00 - 18:00 saatlerinde gerçekleşecek olan şovda tüm çocuklar Bugs Bunny, Tazmanya Canavarı, Tweety & Sylvester gibi unutulmaz çizgi kahramanlar ile birlikte çok eğlenecek ve hafta sonunun tadını çıkaracaklar.

Etkinlik tüm çocukların ücretsiz katılımına açık olacak. Bugs Bunny ve arkadaşları ile bol bol fotoğraf çektirebilecekleri eğlenceli gösteriler, çocukların unutulmaz anıları arasında yer alacak. Ayrıca etkinliğe gelen her çocuğa katılım sertifikası da verilecek.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder