Derya Özel İyi ki annem çalışıyor
HABERİ PAYLAŞ

İyi ki annem çalışıyor

Haberin Devamı

Çalışan anne olmanın vicdan azabı hiçbir şeye benzemez. Pek çok kadın da iş hayatını, anne olduktan sonra bırakıyor. Elbette bunun sebebi sadece bebeğiyle ilgilenmek değil, düzenlenmemiş süt izinleri, iş yerlerinin bebekli ve küçük çocuklu anneler göre düzenlenmemsi gibi pek çok sebep var. Neticede işi bırakan kadınların çoğu, bebekleri büyüdükçe çok ciddi bunalıma girebiliyorlar. Çalışma hayatına alışmış her kadın, bir süre sonra kendini işe yaramaz hissedebiliyor. Öte yandan işini bırakmayan kadınlar da bebeğiyle ya da çocuğuyla yeteri kadar ilgilenememe gibi bir vicdan azabı duyuyor. Şimdi size şahane bir haberim var.

İyi ki annem çalışıyor

Danone Türkiye ve KAGİDER, ‘İyi ki Annem Çalışıyor’ adlı farkındalık kampanyası ile çalışan annelerin iş hayatlarına devam ederek, kendileri ve aileleri için yaratacakları değer konusunda toplumsal bilinç oluşturmayı hedeflemiş. Kampanya kapsamında Ipsos Sosyal Araştırmalar Enstitüsü tarafından hazırlanan ‘Çalışan Annelerin İşe Dönüşü Araştırması’, annesi çalışan çocukların küçük yaştan itibaren kadın-erkek eşitliği algısına sahip olduklarını, annelerinin çalışmasıyla gurur duyduklarını ve onu kendilerine model olarak aldıklarını ortaya koymuş. Çalışan annelerin çocukları okul, sosyal çevre uyumları ve daha sonra iş hayatındaki başarıları ışığında “iyi ki annem çalışıyor” diyor. Diğer yandan işten ayrılmış annelerin %60’ı işi bıraktıklarında çalışmayı özlüyor, bu süreçte kendilerine ve çocuklarına istedikleri zamanı tam olarak ayıramadıklarını belirtiyorlar. İşe dönmüş annelerin %93’ü, eşleri işe dönmüş babaların ise %87’si ise çalışan annenin çocuklarının kişisel ve sosyal gelişimleri için daha fazla imkân sunduğuna inanıyor.

Pek çok çalışan annenin ve işi bırakmayı planlayan kadınların endişelerini giderecek bir araştırmaya imza attıkları, ve bu kadınları iş ve sosyal hayatlarına devam etmeye teşvik ettikleri için, kadın istihdamının artırılması ve özellikle çalışan annelerin iş hayatındaki sorunlarının çözümü üzerine araştırma ve uygulamalarıyla öncü bir rol üstlenen Danone Türkiye, Türkiye Kadın Girişimciler Derneği (KAGİDER) 'i yürekten kutluyorum. Şimdi artık çalıştığımız için vicdan azabı duyma vakti değil, çocuklarımıza değerli birer rol model olma vakti.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder