Derya Özel Kaliteli vakit nedir?
HABERİ PAYLAŞ

Kaliteli vakit nedir?

Genelde çalışan annelerin duyduğu, ‘Çocuğumla yeteri kadar vakit geçiremiyorum’ vicdan azabını hafifletecek birkaç şey söylememi ister misiniz?

Anne olmanın belki de ilk kuralı sürekli bir vicdan muhasebesi yapmak sanırım.

Yeteri kadar yedi mi, yeteri kadar uyudu mu, yeteri kadar eğlendi mi? Bu endişelerin listesi uzar gider. Önce kendimizi biraz rahatlatalım.

İşten eve yorgun ve sızlayan bacaklarımızla geldiğimizde üzerimizden inmek istemeyen çocuğumuzla oynayacak halimiz kalmayabiliyor.

Her çalışan anne böyle hissediyor. Eve geldiğinizde belki sofrayı birlikte hazırlamak gibi evle ilgili yapılması gereken işleri hem eğlenceye hem de oyuna dönüştürebilirsiniz.

Haberin Devamı

Böylece çocuğunuz da sizinle vakit geçirmekten, oynamaktan ve ev işlerinde size yardım etmekten çok mutlu olacak. Asıl kaliteli vakit budur.

Sabahtan akşama kadar evin içinde birlikte olmak, kaliteli vakit demek değildir.

Salatayı birlikte hazırlamak, marulu elleriyle parçalamasına izin vermek, çatal ve kaşıkları masaya dizmek gibi işler, çocuğunuzun çok hoşuna gider.

Yemekten sonra 15 dakika bile onunla oynayıp, 15 dakika da gününüzün nasıl geçtiğini konuşsanız, inanın gün içinde kaçırdığınızı zannettiğiniz zamanı telafi etmeye yeter.

Tehlikenin farkında mısınız?

Evet tehlike kapımızda. Haftaya okullar yaz tatiline giriyor. Evde sürekli sıkılan, aktivitelere doymayan, evin altını üstüne getirecek çocuklarla başa çıkmamıza 1 hafta kaldı.

Tatil planlarını Ramazan sonrasına bırakmış aileler için zorlu bir süreç bekliyor.

Önümüze uzun bir etkinlik listesi koyup, evde bunalan çocukları eğlendirmek üzere adeta birer animatöre dönüşeceğiz.

Evde yapılabilecek etkinlikler, park ve bahçelerdeki etkinlikler, tiyatro ya da sinema gibi etkinlikler, hava da güzel giderse havuz etkinlikleri gibi kategorileri hazırlayın. Sıkı hazırlanın. Hepimize kolay gelsin.

ETKİNLİK KUŞU

Bazı çocuklar, çok özel bir hediyeyle dünyaya geliyor. Yaşıtlarından çok daha hızlı düşünüyor, anlatılanları çabuk kavrıyor.

Üstün zekâlı olarak adlandırılan bu çocuklar, geleceğin dâhilerine dönüşebilmeleri için kendileri kadar özel bir eğitimden geçmeli.

Haberin Devamı

TÜZDER (Tüm Üstün Zekâlılar Derneği) tarafından oluşturulan Dahi Park Atölyeleri, yetenek ve nitelikleriyle öne çıkan çocuklara özgün bir eğitim ortamı sağlamak üzere kapılarını açtı.

Eğitimler, üstün zekâlı çocukların gelişimlerini sağlamak için özel olarak hazırlanan atölyelerde, uzman eğitimciler tarafından gerçekleştiriliyor.

Çocukların ailelerine de periyodik olarak ücretsiz eğitim sağlanıyor.

Akran zenginliği, zihinsel doygunluk ve beceri bazlı eğitimin hedeflendiği yaz okulu kayıtları için www.tuzder.org sitesinden bilgi alabilirsiniz.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder