Derya Özel Kıyafet bağışı
HABERİ PAYLAŞ

Kıyafet bağışı

Haberin Devamı

Kış aylarından nefret ederim bir İzmirli olarak. Sıcak memleket çocuğuyum ve kış bizim oralarda en fazla 2 ay hüküm sürerdi. 2 ay dedimse de öyle hafif geçmezdi. Denizden esen rüzgar, iliklerimize işler, burnumuzu düşürürdü neredeyse. Ama hepi topu 2 ay sonra bahar gelir ve incecik kıyafetlere geri dönerdik. Kış nazlanarak da olsa başladı batı ve güney bölgelerde. Doğuda kendini epey hissettirdiğini biliyorum.

Bu kış girişinden sonra gelelim asıl değinmek istediğim konuya. Her kışlık ve yazlık kıyafetleri çıkarışımızda, bilirim ki her evde kıyafet ayıklaması da yapılır. Artık giymediklerimiz, suratına bakmadıklarımız, çocuklarımızın küçülmüşleri, ya da bizim küçülmüşlerimiz, dolabımızı şişirir de şiririr. Ayıkladığımız kıyafetleri de çoğumuz ne yapacağımızı bilemeyiz. İşte size iki önerim var. Bir tanesi İzmir’de yıllardır ihtiyacı olanlara kıyafet yardımı yapan bir kıyafet bankası.

Konak Belediyesi’nin kurduğu giysi bankası, yıllardır ihtiyacı olan kadın, erkek, yaşlı, genç, çoluk çocuk herkesin kıyafet ihtiyacını karşılıyor. Hatta evlenmek isteyip de gelinlik ya da nişan için abiye kıyafet alacak parası olmayanlara da gelinlik, damatlık ve abiye gibi kıyafetler de (kullandıktan sonra geri getirmek üzere) sağlıyor. Hepsi istiflenmiş, tertemiz askılarda yeni sahiplerini bekliyor. Bizzat gidip kendim gördüm. Takım elbiselerden tutun da, çocukların okul kıyafetine kadar, kullanılabilir durumda olan giysileri, temiz olmak kaydıyla alıyorlar.

Adres: İzmir Konak Belediyesi Giysi Bankası
843 sokak No: 50
ikiçeşmelik / İzmir




Migros, Ariel ve Toplum Gönüllüleri Vakfı işbirliği

Bir diğer önerim de, Migros, Ariel ve TOG işbirliğinden doğan kıyafet bağışı kampanyasına destek olmanız. Buna katılmak da son derece kolay. Toplum Gönüllüleri Vakfı (TOG)’un desteği ile hayata geçirilen “Kıyafet Bağış Kampanyası” projesinde kampanya süresince Migros Mağazalarında toplanacak giysiler, önce Ariel ile temizlenip ardından Toplum Gönüllüsü gençler tarafından Aralık ayı boyunca doğudaki ihtiyaç sahiplerine yeni gibi tertemiz ulaştırılacak.

Yapacağınız tek şey, bağışlamak istediğiniz giyilebilir durumdaki kıyafetlerinizi size en yakın Migros mağazalarına ulaştırmak. Gerisini onlar hallediyorlar. Hadi yarın hem dolabımızı şişiren eski kıyafetlerimizden kurtulalım, hem de ihtiyacı olan birilerini sevindirelim, ne dersiniz?


Sıradaki haber yükleniyor...
holder