Derya Özel Kurallar ne işe yarar?
HABERİ PAYLAŞ

Kurallar ne işe yarar?

Kızlar henüz küçükken şu anda sebebini hatırlayamayacağım kadar saçma bir nedenle Derin, kendini yere atıp tepinmeye ve sürekli bağırmaya başlamıştı.

Ben ‘Hayır’ dedikçe, durum iyice zıvanadan çıkmıştı. Ona dönüp, “Seni şu andan itibaren duymuyor ve görmüyorum. İstediğin kadar bağırıp boğazını acıtabilir ya da tepinip ayaklarını incitebilirsin. Son sözüm ‘Hayır’” dedim ve başka bir şeyle ilgilendim. Çıldırmıştı.

Bir süre böyle yapmaya devam etti ve sonunda gürültüye dayanamayıp, “Şimdi senin yaptıklarının aynısını yapacağım ve bak bakalım nasıl görünüyorsun” dedim.

Haberin Devamı

Ne yaparsa tekrar ettim. Kendimi yere attım, tepinip durdum, tıpkı onun gibi bağırdım, ağladım. Garip garip suratıma bakmaya başladı ve “Anne lütfen yapma” dedi.

Karşıma alıp ona durumu anlattım. Kuralların herkes için gerekli olduğunu söyledim. Böyle yaparak hem beni, hem kendini üzdüğünü, durduk yere ağlayarak istediklerini elde edemeyeceğini anlattım.

Odasına yollayıp, yaptığı şeyi düşünmesini ve özür dilemek isterse salonda onu beklediğimi söyledim. Odasına gitti, sakinleşti ve yanıma gelip özür diledi.

Konuşarak halledilmeyecek problem yoktur. Biraz sakinleştikten sonra mantıklı bir açıklamayla kuralların neden gerekli olduğunu açıklamak gerekiyor.

Biz yetişkinler için de kurallar olduğunu, bizim de gün içinde uyduğumuz kuralları örnek vererek anlatmak, onların anlamasına yardımcı olur.

Kolay öğrenme teknikleri

Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan’ın Beyoğlu’nda her mahalleye kurduğu Semt Konaklarında binlerce çocuğa ‘Kolay Öğrenme Teknikleri’ eğitimi veriyor.

Türkiye Hafıza Şampiyonu Yunus Emre Karahan’ın katıldığı derslerde öğrenciler, ‘Beyni Etkin Kullanma ve Kolay Öğrenme Teknikleri’ni öğrenirken hem eğleniyor hem öğreniyor.

Beyoğlu Belediyesi Semt Konakları, öğrencilere yönelik çalışmalarına devam ediyor. Öğrencilerin okulda aldıkları eğitimlerin dışında, kişisel gelişimlerini sağlamak amacıyla projeler geliştiren Semt Konakları, yeni tekniklerle çocukların kendilerini keşfetmelerini sağlıyor.

Cihangir Semt Konağı’nda Türkiye Hafıza Şampiyonu Yunus Emre Karahan katıldığı eğitimlerde, Namık Kemal İlköğretim Okulu 4. sınıf öğrencileri, beyni etkin kullanma ve Kolay Öğrenme Teknikleri hakkında bilgi aldı.

Haberin Devamı

Karahan, çocuklara kolay öğrenmenin tüyolarını öğreterek, beynin çalışma prensiplerini eğlendirerek anlattı.

Öğrenciler ise anlatılanları ilgiyle dinleyerek hem öğrendi hem de eğlendi.

ETKİNLİK KUŞU

Zorlu Alışveriş Merkezi, çocukları yarıyıl tatilinde eğlenirken öğrenmeye çağırıyor.

Minik ziyaretçiler 13 Mart’a kadar kurulacak etkinlik alanında yaratıcılıklarını geliştirme fırsatı yakalayacaklar.

Etkinliklere katılan çocuklar Picasso için tasarlanan özel alanda kağıttan heykeller yapacak, Da Vinci alanında günlük malzemelerden minik mekanizmalar tasarlayacak, Monet alanında kendi küçük su bahçelerini yaratacak, Van Gogh alanında ayçiçeklerini tasarlayıp ışıklandırırken Degas alanında ise kendi balerin maketlerini oluşturup diledikleri gibi boyayacaklar.

Düzenlenen etkinlikler kapsamında minik katılımcılar sanatçılara özel olarak tasarlanan alanda drama eğitmenlerinden etkinliğe konu olan tablonun hikayesini dinleyecek ve toplu drama eşliğinde sanatçılar hakkında bilgi sahibi olacak.

Haberin Devamı

Detaylı bilgi için lütfen iletişime geçiniz.

Zorlu Center

Tel: 0212 924 01 24

MASAL DERYASI

3-6 yaş grubu için eğitici, eğlendirici Cesur Böğürtlen’in hikayesi.

Bu eğlenceli masalda, Böğürtlen’in anne ve babası, onun yeni yemekler keşfetmesine ve yeni lezzetler denemesine yardımcı olacak bir yol buluyor.

Ne de olsa Böğürtlen, yuvanın en cesur köstebeği!

Amber Stewart - Layn Marlow / Artemis Yayınları.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder