Derya Özel Okul alışverişini nasıl yapalım?
HABERİ PAYLAŞ

Okul alışverişini nasıl yapalım?

Haberin Devamı

Çocukken en sevdiğim şey okulun başlamasından önceki yapılan okul alışverişleriydi. Yeni defter kokusu, silgi kokusu ve kitapların kaplanma seremonisi beni benden alırdı. Tabii bir de bunu anneme sormak lazım. Kızlarım ikinci sınıfa geçtiler ve elimize tutuşturulan sonu gelmeyen bir alışveriş listesiyle her şeyden çifter çifter almak zorunda kalan ebeveynler olarak alışveriş maratonumuza başladık. Geçen yıl ilk kez bu kadar teferruatlı bir alışveriş listesiyle karşılaştığımızda ne yapacağımızı, nereden başlayacağımızı biz de şaşırmıştık. Bu yıl deneyimli bir anne olarak işte size okul alışverişinin püf noktaları…


Okul alışverişini nasıl yapalım

  • Listenizi ikiye ayırın; Kılık - kıyafet ve okul gereçleri şeklinde. Listenizin eksiksiz olup olmadığını iyi kontrol edin. Alışveriş turunuzu da iki güne bölün.
  • Kılık kıyafet alışverişi için hem hesaplı olduğunu düşündüğünüz hem de çorabından, gömleğine her şeyi aynı lokasyon üzerinde halledebileceğiniz yerler belirleyin. Bu bir alışveriş merkezi de olabilir, ya da Mahmutpaşa gibi büyük çarşılar da olabilir.
  • Yedekli almakta her zaman fayda vardır fakat mevsimleri şaşırıp onlarca tişörte bir anda para yatırmayın. Kış geliyor.
  • Okul araç ve gereçleri genellikle okul tarafından veriliyor. Liste verilmemiş veliler okulu arayıp bilgi alabilirler. Özellikle ilkokula yeni başlayacaklar için bu liste çok önemli oluyor.
  • Okul araç gereçleri için yine daha uygun fiyatlı kırtasiyeleri gözden geçirin. Yine bunun için Eminönü gibi yerlerde ve toptancılarda çok daha uygun fiyata tüm listenizi yedekleriyle birlikte tamamlayabilirsiniz.
  • Defter ve kitap kaplamak artık çok kolay! Birçok kırtasiye artık bu hizmeti de veriyor. Üstelik kolay kaplama makinalarıyla 30 saniye içinde bir defteri kaplıyorlar. Bu işinizi de eve bırakmayın ve kırtasiyede hepsini halledin.
  • Mümkünse okul araç ve gereçleri alışverişine çocuğunuzu götürmeyin. O defter olmaz, pembesi olsun, bu kalemin moru olsun derken iş çığırından çıkabilir. Daha fazla yorulursunuz ve kafanız çok karışabilir.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder