Derya Özel Onlar selülit değil gamze!
HABERİ PAYLAŞ

Onlar selülit değil gamze!

Yıllar önce okuduğum, Bilge Kocaefe’nin kitabının ismiydi bu. Çok iyi niyetli bir bakış açısı tabii. Selülitlere savaş açalım açmasına da, selülit gerçeğiyle yaşamayı da bilelim. Şu selülit hiç mi genetik değil be kardeşim? Yaz yaklaşırken, ufaktan bir ciğer titremesi, aynada kendini beğenmemeler filan başladı bende de. Spora yazılıp deli gibi kendimi paralamalarım, diyet diye açlıktan tansiyon oynamalarım ve selülit kremleriyle adeta banyo yapmalarım, bu ara evdeki herkesi germiş durumda.

Tam da bu ruh hali içindeyken, “Elancyl ürünleriyle size Hürrem Sultan Hamamı’nda selülit tedavi edici masaj yapalım mı?” diye bir davet gelmesin mi! Düğün sahibi gibi ilk önce ben gidip oturdum baş köşeye. Neticede spor, sağlıklı beslenme ve doğru teknikle yapılan masajın selülitlerin baş düşmanı olduğunu öğrendim. 28 gün boyunca bu masajı Elancyl ürünleriyle uygulayıp, aynı zamanda spor ve diyet yaparak sonuçlarını buradan yazacağım. Bana şans dileyin.

Haberin Devamı

Panik butonundan haberdar mısınız?

Geçenlerde Pronet Güvenlik Sistemleri Pazarlama Direktörü Burçin Baysak ile bir araya geldik. Önce bana ev içi güvenlik sistemlerinde son teknoloji kullanılarak cep telefonumuzdan bile evimizi nasıl denetleyeceğimizi anlattı. Eve yerleştirilen kamera sistemiyle nerede olursak olalım, evimizi kontrol edebilir hale gelmek bence harika bir şey.

Birçok çalışan anne babanın, evden dilediği zaman haberdar olabilmesi, aklının evde kalmaması için ve elbette aynı zamanda güvenliğin her daim sağlanması adına şahane işlere imza atmışlar. Çok yakında yine üzerinde çalıştıkları bir başka projeyi hayata geçirmeye hazırlandıkları haberini de aldım. Anahtarı evde unutma ya da kapıyı kilitlem Yine elimizin altındaki akıllı cep telefonlarından dilediğimiz zaman kapıyı açıp, kapayabilme ya da kilitleyebilme özelliği de geliyormuş.

Bu gelişmeler harika ama beni en çok ‘Panik Butonu’ adını verdikleri aplikasyonları etkiledi. 2 yıldır var olan bu aplikasyonu indirmek için Pronet üyesi olmanız gerekmiyor.

Ücretsiz indirebileceğiniz bu aplikasyonun, şiddetin arttığı şu günlerde herkesin cep telefonunda yüklü olması gerektiğini düşünüyorum. Programı cep telefonunuza yüklüyorsunuz. Aile yakınlarınızdan 2 kişinin cep telefonunu giriyorsunuz. Panik anında basacağınız bu butonla 1 dakika içerisinde bu iki kişiye lokasyonunuz bildiriliyor. Ben hemen indirdim. Umarım kimse kullanmak zorunda kalmaz.

Haberin Devamı

İkizler le seyahat

Kızlarımla 5 aylıktan beri seyahat ederiz ama bugüne kadar hiç yurt dışına çıkmamıştık. Bu sene nihayet onlarla birlikte Dubai yollarında bulduk kendimizi. Dubai’de çocukluk arkadaşım Selin’lerde kaldık. Önce size çocukluk arkadaşım Selin’le olan hikayemi özet geçeyim hemen. Selin’le biz, bir gün arayla evlenip, 3 ay arayla doğurup, İstanbul’da aynı sitede oturup, bebeklerini birlikte büyüten çocukluk arkadaşıyız.

Hatta birbirimizin kızlarını emzirerek, onları süt kardeşi yaptık. Fakat bundan 1,5 yıl önce onlar Selin’in eşinin işi yüzünden Dubai’ye taşınmak zorunda kalınca, birlikte doğup birlikte büyüyen kızlarımız ayrılmak zorunda kaldı. işte bu seyahat bir kavuşma seyahati oldu bizim için. Ben kendi çocukluk arkadaşıma kavuşurken, kızlar da süt kardeşlerine kavuştular. Yola çıkmadan önce kızların yaşadığı heyecanı anlatamam. Uçağımız gece geç bir saatte olduğu için kızlar bütün bir uçak yolculuğu boyunca uyudu.

Haberin Devamı

Hava alanında oyalanamabilmeleri için yanımıza her zamanki gibi boya kalemleri ve kağıt aldık. Biraz yorucu geçmesine rağmen, kızlar uçak saatine kadar büyük bir sabırla dayandılar ve bize hiç zorluk çıkarmadan uslu uslu uçağın kalkmasını beklediler.

Onlarla seyahat öncesi yaptığımız ciddi toplantının da faydasını gördük. Kızları karşımıza alıp; “Yolculuk boyunca herhangi bir şikayet, huysuzluk ya da mızıkçılık yapacak olursanız, tatili yarıda kesip döneriz ama eğer uyumlu çocuklar olursanız, süt kardeşlerinizle keyifli bir tatil geçirirsiniz” dedik. Tüm tatil boyunca bir kere bile bunu hatırlatmak zorunda kalmadık. Bu yıl öğrendim ki; ikizler belli bir yaşa gelince onlarla seyahat etmek çok keyifli bir hal alıyormuş.

ETKİNLİK KUŞU

İki boyutlu hayvan figürlerinden üç boyutlu oyuncaklara kadar birçok farklı şekilden oluşan tahta oyuncaklar çocuklar ve büyüklerden büyük ilgi görüyor. Çocuklar kendi oyuncaklarını yaparken hem yaratıcılıklarını geliştiriyor, hem de çok eğleniyorlar. Tahta Oyuncak Boyama Atölyesi, atölye alanında farklı bir etkinlik olmadığı sürece her Salı, Perşembe, Cumartesi ve Pazar açık oluyor. 3 yaş ve üzeri için.

Tel: 0 216 359 45 50 Uygur Çocuk Tiyatrosu her haftasonu minik izleyicileriyle buluşuyor.

Akatlar Kültür Merkezi’nde sahnelenen oyunların bilgisi için tel: 0212 351 93 84

Sıradaki haber yükleniyor...
holder