Derya Özel Sinemalarda yaş sınırı
HABERİ PAYLAŞ

Sinemalarda yaş sınırı

Sinemada film başlamadan önce verilen +3 ya da +7 gibi yaş sınırlamasının kime danışılarak verildiğini çok merak ediyorum.

Onu da geçtim, yaş sınırı getirilmiş bir filmin öncesinde neredeyse bir film uzunluğunda reklam görsellerinin çocukları sıkması ve aynı zamanda yaş sınırı olmayan filmlerin fragmanlarının gösterilmesi de cabası.

Filmlerden önceki fragmanların uygunluğu da aynı hassasiyetle mi film öncesine konuyor?

Eğer öyleyse neden 4 yaşındaki çocuk bu fragmanlardan ciddi anlamda travmatize oluyor?

Haberin Devamı

Çok sevdiğim Klinik Psikolog arkadaşım Pınar Mermer’in başından işte böyle bir olay geçmiş geçenlerde.

Bir psikolog ve bir anne olarak çocuğuyla gittiği filmin başındaki +3 ibaresinin o film için uygun olmadığını söyledi. Oğlu Çınar film öncesinde verilen fragmanlardan, daha sonra da filmin kendisinden epey korkmuş.

Film için ayrı, film öncesi çok uzun tutulan fragmanlar için ayrı ayrı sinema müdürüyle konuştuğu halde ikna olmamış Pınar.

Ben de sormak istiyorum, fragmanların uzunluğu ve yaşa uygunluğu kime danışılarak veriliyor?

Kaldı ki biz yetişkinler bile bunlardan sıkılırken, küçücük çocukları o reklam çılgınlığında oyalama işkencesine neden maruz kalıyoruz?

YAZ OKULU ZAMANI

KidZania Yaz Okulu, 5-12 yaş grubu çocukların yaratıcılıklarını ve becerilerini gösterebilecekleri eğlenceli bir dünyanın kapılarını aralıyor.

Çocukların hayatları boyunca ilham alacakları aktivitelerle dolu KidZania Yaz Okulu, 20 Haziran’dan itibaren Pazartesi’den Cuma’ya 08.30 -18.30 saatleri arasında gerçekleşiyor.

Ayrıca cumartesi günleri de KidZania aktivitelerine ücretsiz katılım imkanı sunuluyor.

KidZania Yaz Okulu’nda çocuklar, CSKA Moskova Spor Okulları ile Jimnastik ve Basketbol gruplarına katılarak spor yapacak, Yaratıcı Drama ile eleştirel düşünme, olayları değerlendirme, grupla karar verme ve yeni çözümler üretme yeteneğini üst seviyeye taşıyacak.

Yaz okulu 11 Eylül’e kadar devam edecek.

Baksı’da Öğrenci Sanat Şenliği başlıyor

Bayburt’ta Çoruh Vadisi’ne bakan bir tepenin üzerinde sanatçı Hüsamettin Koçan’ın önderliğinde kurulan ve yıllar içerisinde çok sayıda gönüllüsünün katkılarıyla bir toplumsal projeye dönüşen Baksı Müzesi, 10-11 Haziran tarihlerinde 4. kez Öğrenci Sanat Şenliği düzenliyor.

Haberin Devamı

Bulunduğu bölgede yetenekli çocukları saptayarak yaratıcı potansiyellerinin sanat ve tasarım dünyasına kazandırılması için her türlü eğitim desteği vermeyi amaç edinen müze, Bayburt ve Erzurum illerindeki ilk ve orta öğretim öğrencileri arasında bir resim yarışması düzenliyor. Öğrenciler yarışma kapsamında 5 günlük bir sanat ve tasarım atölyesinde çalışacaklar.

Yarışma sonunda, Baksı Kültür Sanat Vakfı tarafından bir yıllık eğitim bursu ile ödüllendirilecek olan başarılı öğrenciler belirlenecek ve öğrencilerin eserleri müzede sergilenecek.

Okulların tatil olmasıyla birlikte hem müzeyi görmek, hem de sanatla buluşmak için gitmenizi ısrarla öneririm.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder