Derya Özel Uyku düzeni şaşar mı?
HABERİ PAYLAŞ

Uyku düzeni şaşar mı?

Haberin Devamı

Bebeğinize uyku düzeni oluşturuken eğer çalışan bir anneyseniz, iş dönüşü onunla vakit geçirebileceğiniz zamanı da hesaplamanız önemlidir. Benim bebeklerim gece uykusuna akşam 7'de geçerlerdi. Yaşları büyüdükçe önce 8'e, sonra da 8:30'a çektim. Yazın 8:30'da uyumak istememelerini de anlayışla karşılayıp, 9'da yatağa girmelerine hiç sesimi çıkarmadım. Biliyorum ki, yaz bitip de havalar erken kararmaya başladığında, kızlar yine eski düzenlerine geri dönecekler.

Annelerin en büyük endişesi, çocuklarının güç bela oturttukları uyku düzenlerinin bir sebepten bozulmasıdır. Kimi zaman diş çıkarma döneminde, bazen hastalıkta ve en çok da tatillerde bozulur bu düzen. Hastalık ya da diş çıkarma sancıları bittiğinde, anne yine istikrarlı davranırsa, çocuğun eski düzenine geri dönmesi çok çabuk olur.

Peki ya tatiller?


Benim gibi bir aylık uzun bir tatil planı yaptıysanız hiç korkmayın. Düzeni oturtmak en fazla 3 gününüzü alır. Kısa dönem tatil planı yapanlardansanız, bırakın bir hafta bu maceranın tadını çıkarsın bebeğiniz de. Siz yine uyku saati geldiğinde onu uyutmayı deneyin. Uyku oyuncağı, dinlediği müzik gibi uyku rutinlerini yanınıza alın ki, kendi odası dışında bir yerde uyumaya çalışan çocuğunuza tanıdık bir şeyler huzur versin.




Zaten gün içindeki aktiviteler onu yeterince yoracaktır. Uyumadan bir saat öncesine kadar onu çok yormamaya gayret edin. Bazen çocuklar da, biz büyükler gibi yorgunluktan uyuyamazlar. "Deli gibi uykusu var ama bir türlü uyumuyor" dediğimiz zamanlarda, onun da çok yorulmuş olabileceğini ve bu yüzden uyuyamadığını aklınzdan çıkarmayın. Tatile gittiğiniz ilk geceden itibaren onu uyku ortamıyla barıştırırsanız, sırtınız yere gelmez. Neticede korkmayın, uyku rutini hemen unutulacak bir şey değildir. Evinize döndüğünüzde çocuğunuz da kendini rahat hissedip hemen eski alışkanlıklarına geri döner. Sabırlı olun ve istikrarı elden bırakmayın.


Sıradaki haber yükleniyor...
holder