Derya Özel Uykudan önce sakinleştirici banyo
HABERİ PAYLAŞ

Uykudan önce sakinleştirici banyo


Uyku öncesi banyo, bebeğinizi hem rahatlatır, hem de güzel bir uyku uyumasını sağlar. Uyku saatlerini belirlediyseniz, gece uykusuna geçmeden en az 1 saat önce ona banyo yaptırabilirsiniz. Eğer çalışan bir anneyseniz ve çalışma saatleriniz elveriyorsa, uykudan önceki banyo saatlerinde evde olmaya gayret edin.

Hatta sadece annenin değil, babanın da çocuklarına banyo yaptırması çok önemli. Banyo zamanları, anne ve babayla bağ kurmanın en keyifli yoludur. Banyo öncesi hazırlıkları da eğlenceli hale getirebilirsiniz.

Küvete su dolmasını beklerken, müzik eşliğinde banyo köpüğünü dökmek, oyuncakları seçmek, hangi pijama ya da geceliği giyeceğine karar vermek gibi eğlenceli işleri onlara verebilirsiniz. Böylece banyo hazırlığına çocuklarınızı da dahil edip, yatağa girinceye kadar geçen sürenin heyecanını yaşamalarına izin vermiş olursunuz.

Banyo, yatmadan önce sakinleşmekte büyük rol oynar. Banyo sonrası yatmadan önce, ikizlerime 10 dakika masaj yapardım. Yatağa gitmeden mayışmış olurlardı ellerimin altında. Banyo sonrası masaj hem anneyle bebek arasındaki bağı kuvvetlendiriyor, hem de bebeklerinizi rahatlatıyor.

ERKEK ADAM YAPMAZ!


Aslında her şey daha anne karnında çocuğumuzun cinsiyetini öğrendiğimiz dakikadan itibaren başlıyor. Erkek çocuksa, eşyalarının tamamı mutlaka mavi olmalı, kız çocuksa pembe. Ben işte bu noktada rest çekmiştim herkese. Pembe olduğu kadar, mavi, sarı, yeşil, mor da olmalı çocuklarımın kıyafetleri. Tek renge lütfen hapsetmeyin çocuklarımı demiştim. Odalarını da beyaz yapmıştık eşimle birlikte. Nasıl olsa kırk defa o oda değişecekti.

Bütün bunlar aklıma nereden geldi diye sorarsanız eğer, erkek çocuğu olan bir kız arkadaşımın beni irkilten cümlesinden dolayı kafayı taktım bu mevzuya. Ona dedim ki; “Önüne bezelye ya da barbunyaları koy, nasıl ayıklayacağını göster.

Hem el becerisi gelişir, hem de ona oyun olur.” Aman yarabbi, sanki dünyanın en korkunç şeyini söylemişim gibi; “Çıldırdın mı sen, o bir erkek çocuğu, ne işi var bezelyeyle, barbunyayla. Kız çocuğu olsa neyse” demez mi! O kadar şaşırdım ki bunu söylemesine. Üstelik bunu söyleyen eğitimli, kültürlü bir kadın.

Sabırla anlattım ona. Dünyanın en iyi aşçıları erkektir, üstelik bu yaptığın şey onu kategorize etmektir. İleride eşine yemek yapan bir koca olmasını mı tercih edersin, yoksa göbeğini kaşıya kaşıya “Hanııım, nerde kaldı bu yemek?” diyen bir adam mı olsun oğlun? İşte o zaman ne yaptığını fark etti kız arkadaşım. Yemek, ütü, temizlik gibi şeyleri erkekler yapamaz mantığını bir yıkabilsek kafamızda, biz de erkek çocuklarımızı böyle yetiştiririz işte.

İçimizdeki çocuğu yaşatalım


Haberin Devamı

15 günlük yarı yıl tatili biter bitmez ardından 3 günlük kar tatili de çocuklara yaradı. Bu kez kar yüzünden kapanan yollardan dolayı, ev içi aktiviteleri bulmak için akla karayı seçtik. Ama kar tatilinin en güzel yanı, bu kez aslında tatilin hakkını vererek kar topu oynayıp, kardan adam yapmaktı. Son 28 yılın en yoğun karı yağmışken İstanbul’a, kar kalınlığı 30 santimetreyi bulmuşken, yumuşacık karlara atlayıp, doyasıya karın tadını çıkardık bu kez. Kar mikrobu kırar derler ya, biz de hasta olma korkusu yaşamadan, saatlerce karla oynanabilecek her oyunu oynadık. Çocukla çocuk olmak ve hatta içindeki çocuğu kaybetmemek ne güzelmiş meğer. Akşam saatlerinde bizim sitenin büyük çocukları, yani yetişkinler indi aşağı. Birbirlerine kar topu atanlar, en büyük kardan adamı yapmak için yarışanlar ve hatta arabalarının üzerine kardan şekiller yapanlarla doldu bizim sokak. Keşke içindeki çocuğu kaybetmeseydi camına kartopu gelen o esnaf da. İçimizdeki şiddeti bir yok edebilsek, kendimizle barışık yaşayabilsek, herkese toleransımız olurdu eminim.

ETKİNLİK KUŞU



Trump Alışveriş Merkezi’nde bu hafta sonu çocuklara özel çok renkli etkinlikler var. Çocuklar önce tiyatro izleyip ardından anahtarlık atölyesine katılacaklar. Üstelik etkinliklerin tümü ücretsiz olacak. 22 Şubat Pazar günü Minik Dev adlı tiyatro oyunu Trump Çocuk Katı Sahnesi’nde ücretsiz olarak sergilenecek. Oyun saat 13.00’te başlayacak. Çocuklar tiyatro keyfinden sonra atölyeye katılıp hayal güçleriyle kendi anahtarlıklarını tasarlayacak. Çocukların el becerilerini geliştirecek bu ücretsiz atölyenin başlama saati ise 14.00.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder