Derya Özel Yazın kaçan bakıcılar
HABERİ PAYLAŞ

Yazın kaçan bakıcılar

Tatile gitmek üzere hazırlanmam tam 3 günümü aldı ve başıma gelenler işimi hiç kolaylaştırmadı. Çalışan annelerin bakıcıyla imtihanı bitmiyor. Tam okullar kapandı, tatile gidip rahatlayacağız derken, bakıcısız kaldım. Kabusu düşünün. Okul yok, çocuklar evde, ben sabah 6.30’da evden çıkıp canlı yayına gitmek zorundayım. 10 gün bir önceki bakıcımız bizi idare etti ki; yeni birini bulabileyim. Çocuklar babalarında, tüm gün havuza giriyorlar, herkesin keyfi yerinde ama bende stres tavan! Ya bakıcı bulamazsam! Son hafta biriyle anlaştım.

Haberin Devamı

Başlamak için benden 1 hafta izin istedi, ben de nasıl olsa o haftamızı idare eden biri var diye izin verdim. Yolculuğa çıkacağımız günün öncesinde gelmesi gereken yardımcı kadın ortada yok! Biletler alınmış, tatil planı yapılmış... Gece 2’ye kadar hazırlıkları bitirmiş, evdeki çiçekleri kapıya koymuş (kapıcı ben yokken sulasın diye), buzdolabı boşaltılmış, valizler kontrol edilmiş ve yorgunluktan ölünmüş bir şekilde yatağa gidilmişti.

Yapılacak tek şey ertesi gün iki çocukla o yola çıkmak, sakince İzmir’e varıp durumu orada değerlendirmek. Korktuğumu kendime bile itiraf etmemeye çalışarak düştüm yola. Sorunsuz geçen yolculukta bir kere daha kızlarımın ne kadar keyifli birer seyahat arkadaşına dönüştüklerini anladım. Ve kriz yönetmek için önce sakinleşmek gerektiğini öğrendim. Temmuz ayı boyunca bakıcısız uzun bir anne kız tatili yapmaya karar verdik.

İşin güzel yanıysa, yardımcıya ihtiyaç duymadan şahane bir tatil yapıyor olmamız. Arabamızla, istediğimiz yere gidiebiliyor, arkadaşlarımızı dolaşabiliyor, denize girip, akşamüstü gezmesi yapabiliyoruz. Bunda kızlarımın rutininin oturmuş kendi işlerini görüyor olmasının rahatlığı büyük.

Bakıcı aramaya ağustosta başlamaya karar verdim. Ama Eylül’de işbaşı yapacak bir anne olarak yine bakıcı stresine gireceğim. Bakıcı arayan tüm annelere şans diliyorum.

Bütün gün ben ilgileniyorum!

Bebeğiniz doğduktan sonra babayı bu oyunda dışlayıp dışlamadığınızı sorguladınız mı? Alt değişimi, beslenme, uyutma gibi ihtiyaçları, anne gönüllü olarak üstlendiği, farkında olmadan babayı ittiği için, bir süre sonra baba devreye girmekte zorlanıyor.

Haberin Devamı

Bazen baba, uyku düzeni oturtmaya çalışan, yemek için çocuğu zorlayan anneye sert çıkıyor çocuğu çok ağlattığı için. Annenin tepkisi de kendince haklı; “Bütün gün ben ilgileniyorum, huyunu suyunu ben biliyorum, sen karışma!”

Eşlerin bebek bakımı ve eğitimi konusunda baştan anlaşmaları önemli. Birçok evliliğin bitme sebeplerinden biri de, çocukların eğitimi konusunda anne- babanın iletişimsizliği ve anlaşmazlığı. Sevgili annebabalar, sevgiyle yaptığınız bebeğinizi birlikte büyütün.

Etkinlik kuşu

Tarih öncesi mağara resimlerinden Rönesans’a uzanan bir yelpazede boyanın yapım hikayesini ele alan bir sunumla başlayan programda, çocuklar farklı dönemlerde boyanın nasıl üretildiğine, hangi malzemelerin kullanıldığına ve ne gibi yüzeyler üzerinde uygulandığına dair bilgiler edinecekler.

Sunumun ardından, bu bilgiler ışığında çocuklar sergi salonlarında kendi boyasını üreten ya da boyayı farklı zeminler üzerinde farklı yöntemlerle kullanan sanatçıların çalışmalarını inceleyecekler.

Haberin Devamı

Sergi salonlarında boyanın peşinde çıkılan bu yolculuğun sonunda çocuklar eğitim odasına dönerek yumurta sarısı, ceviz yağı, toprak, baharat tozu gibi organik malzemeler kullanarak Rönesans ressamları gibi kendi boyalarını ve tonlarını yaratacaklar ve onlarla resimler yapacaklar.

Detaylı bilgi ve rezervasyon için: İstanbul Modern Tel: 0212 334 73 00

Sıradaki haber yükleniyor...
holder