Dr. Ceyda Şener Bu yazı erkek güzelliği için!
HABERİ PAYLAŞ

Bu yazı erkek güzelliği için!

İki haftadır hanımların yılbaşı için hazırlıklarına, bakımlarına yer verdiğimiz için beyler onları ikinci plana attığımızı sanmasınlar. İş hayatının yoğun temposu, stres, düzensiz beslenme, beyleri hanımlardan daha çok etkiliyor.

Kadın-erkek arasındaki tatlı rekabet özellikle günümüzde iş hayatına da taşınmışken ve birbirinden güzel iş kadınları kariyer basamaklarını hızla tırmanırken, erkekler de sadece başarının yeterli olmadığını fark edip güzellik sektörünün nimetlerine daha fazla ilgi göstermeye başladılar. Üstelik medikal estetik sayesinde daha genç ve bakımlı gözükmek için eski yıllarla kıyaslanmayacak kadar çok imkana sahipler.

Haberin Devamı

Özellikle Amerika’da medikal estetiğin sunduğu olanaklardan faydalanan erkek sayısında çok önemli bir artış olması bu konunun erkekler için artık ‘girilmez saha’ olmaktan çıktığını gösteriyor. Işıl ışıl parlayan bir cilt, bakımlı ve dökülmeyen saçlar, çizgilerinden arınmış dinç bir yüz ifadesi ve göbek bölgesindeki yağlanmanın ortadan kalkmasıyla kavuşulan atletik bir görünüm için ihtiyacınız olanları yeni bir yıla girerken size hatırlatmak istedik...

Botoks

Yüzümüzdeki kaslar denge halindedir. Bazıları aşağıya çeker, bazıları yukarı. Zamanla bu denge aşağı doğru bozulur. Sanmayın ki bu sadece kadınların başına gelir. Erkekler de doğanın acımasızlığından nasibini alıyor. İşte botoks lifting, bu dengenin yeniden gençlikteki hale getirilmesine yarıyor. Yüz ve boyun bölgesine yapılan kombine botoks enjeksiyon tekniğine deniyor, botoks lifting. Özellikle iki kaş arasında oluşan kırışıklıklar kızgın ve yorgun gösterdiği için, erkeklerin en büyük şikayetlerindendir. Bu şekilde daha yumuşak ve daha genç bir görünüm elde ediliyor, üstelik iyi yapıldığında kesinlikle anlaşılmıyor. Erkeklerin botokstan faydalandığı en önemli saha ise terleme sorunu. Benim de meslektaşlarımın da son yıllarda öyle çok anısı olduki başta çekinerek gelen, ama botoksla terleme sorunlarına nasıl çare bulunduğunu görüp ‘botoksla barış imzalayan’ erkekler hakkında. Üstelik tek seansla yaklaşık 6-9 ay etkili bir iyileşme sağlanıyor.

Haberin Devamı

Bu yazı erkek güzelliği için

Cilt bakımı

Erkeklerde sigara içme oranı yüksek. Bu alışkanlık, yorgunluk ve hava kirliliği ile birleşince gözenekleri tıkayıp cildin ışıltısını yitirmesine neden oluyor. Şehir hayatında yeterli ölçüde alamadığımız oksijenle cilde gerekli bakım sağlanarak inanılmaz bir ışıltı ve canlılık yakalanıyor. Aynı zamanda, her sabah tıraş olan erkeklerin cildi fazlasıyla kuruyor ve tahriş oluyor. Bazı bakımlarla bu sorunlar da tümüyle gideriliyor.

Göbek bölgesi yağları

Erkeklerde yağların büyük kısmı bel çevresinde toplanır. Yaşın ilerlemesiyle, genetik olarak ya da hareketsiz bir yaşam tarzı sonucunda burada biriken yağlar, pek çok erkeğin kabusu. Elbette sıkı bir diyet, spor çare ama daha tembel olanlar için de artık çözüm yok değil. Lipolite tedavisi bu konuda etkili sonuçlar alınmasını sağlıyor. İlk kez Amerika’da kullanılmaya başlanan bu yöntem, hem zayıflatıp hem de sıkılaştırarak beylere fit bir görünüm kazandırıyor.

Sırt ve ense kılları

Haberin Devamı

Erkeklerin omuz, sırt, burun, yanaklar ve kulaklarda yaşadığı tüylenme sorunu, ortalama 3-4 seansta kesin olarak çözülüyor. Lazer tedavisi ayrıca tıraş nedeniyle oluşan kıl dönmesi şikayetlerinin üstesinden gelinmesinde de çok etkili. Giderek daha çok sayıda erkek bu yöntemle görünür yerdeki bu kıllardan kurtuluyor.

Bu yazı erkek güzelliği için

Erkeklerdeki saç dökülmesini önleyen saç mezoterapi tedavisi

Beylerin en rahatsızlık duyduğu konulardan biri de saçların dökülmesidir. Ne yazık ki yoğun stres nedeniyle 30’lu yaşlardan itibaren tepe bölgesi açılmaya başlıyor. Bu aşamada saç mezoterapisi uygulayarak, dökülmeyi önlemek mümkün. Saç hücresini canlandıran, kılın kalitesini artıran ve dolaşımı hızlandıran bu konforlu tedaviyi, haftada bir sefer, 10-15 dakika uygulayarak altı seansta sonuç almak mümkün.

Doğal güzellik formülü

Geçen haftaki yazımızda hanımlar için yılbaşı gecesine hazırlanırken uygulayabilecekleri doğal maskeler vermiştim. Bu maske ise beyler sizin için: Gözaltındaki torbacıklar, şişmeler ve morlukları gidermek için kuşburnu çayından faydalanabilirsiniz. İki tane hazır kuşburnu poşet çay üzerine bir küçük kahve fincanı kaynamış suyu döküp bekletin, soğuyunca sıkarak süzün ve sabah akşam gözaltlarınıza koyarak 10 dakika bekletin

Sıradaki haber yükleniyor...
holder