Dr. Ceyda Şener Vücut çatlakları kader olmasın!..
HABERİ PAYLAŞ

Vücut çatlakları kader olmasın!..

Vücut çatlaklarını tıpkı birer yara izi gibi değerlendirmek mümkün. Çatlaklar en çok büyük kilo alıp vermelerde ve doğum sonrasında ortaya çıkıyor. Çünkü bu durumlarda cilt aşırı derecede basınçla karşılaştığından yıpranır. Dolayısıyla cildin yapısı bozulur ve çatlaklar ortaya çıkar. Önceleri pembe renkli olan bu çatlaklar zamanla beyaza yakın bir renk alır. Ciltteki bu noktalar bronzlaşmaz ve gözden kaybolmaz.

Bu çatlakları ortadan kaldırmaktansa çatlak oluşumunu önlemek daha kolaydır. Çatlakların ortadan kaldırılması içinse, çoğu zaman basit estetik müdahalelere veya kozmetik ürünlerine ihtiyaç duyulur.

Haberin Devamı

Nerelerde daha sık görülür?

Çatlaklara daha çok göğüs, karın ve bel çevresinde rastlanır.

Göğüsler: Vücudun en nazik organları arasında yer alırlar. Göğüsleri saran doku oldukça ince ve hassastır. Bu bölgedeki çatlaklar gelişme çağında bile oluşabilir. Ama en çok doğum sonrası oluşur.

Karın: Bu bölgede ortaya çıkan çatlakların oluşumunda da gebelik dönemi önemli bir rol oynar. Genişleyen karın yüzeyi yıpranır ve esnekliğini kaybeder. Vücudun bu bölgesinde çatlak oluşumunu önlemek için cilde badem yağıyla masaj yapmak ve kozmetik ürünlerden faydalanmak olumlu sonuç verir.

Bel çevresi: Daha çok bel çevresiyle belin üst kısmında görülen çatlaklar her yaşta ortaya çıkabilir. Cinsiyet farkı gözetmeksizin kadın ve erkekte meydana gelen bu tür çatlakların en önemli nedenlerinden biri; kısa zamanda çok miktarda kilo alıp vermektir. Bu şekilde oluşan çatlakları önlemek için doğru beslenme alışkanlıkları edinmek ve kilo alıp vermekten kaçınmak önem taşır.

Vücut çatlakları kader olmasın..

Beslenmeye dikkat!

Cildin esnek ve formunda olması için sadece dıştan korunması yetmez, içten de beslenmesi gerekir. Bu yüzden yediklerinize dikkat etmenizde fayda var. Bunun için;

- Yoğurt, süt, taze sebze ve meyveleri masadan eksik etmeyin.

- Serbest radikallerle savaşarak hücre yenilenmesinde önemli bir rol oynayan E ve C vitamini içeren yumurta, süt ve süt ürünlerini tercih edin.

- Günde 1- 1,5 litre su içmeyi ihmal etmeyin. Cilde gereken nemi sağladığınız takdirde esnekliğini uzun bir süre koruyabilirsiniz.

Haberin Devamı

Çatlağa izin vermeyin!

Bütün rahatsızlıklarda olduğu gibi, vücut çatlaklarının da oluşmasını önlemek, tedavi etmekten daha kolaydır. Bunun için önceden tedbir almakta yarar var.

- Kısa zamanda aşırı kilo alıp vermekten kaçının. Cilt, vücuttaki yağ miktarının artıp azalmasıyla birlikte aynı hızda esnemeyi başaramadığı için yıpranır ve çatlaklar oluşur.

- Cildin elastikiyetini kazanması ve koruması için çaba sarf edin. Bu amaçla yumuşatıcı yağlar, A, E ve F vitamini, kolajen, elastin ve hyalüronik asit yönünden zengin çatlak giderici kozmetik ürünleri düzenli olarak kullanmayı alışkanlık haline getirin.

- Çok dar giysiler giymemeye özen gösterin. Çünkü bu tür giysiler kan dolaşımını güçleştirerek, cilde gereken oksijenin sağlanmasını engeller. Oksijen almayan cilt yeteri kadar beslenemediği için daha kolay yıpranır ve deformasyona uğrar.

Lazerle etkin tedavi

Kalça, bacaklar, karın, kollar ve dekoltemiz vücudumuzda çatlakların en sık görüldüğü yerlerdir. Bu çatlaklar bir sağlık sorunu yaratmasa da insanların doğal güzelliklerini bozar. Şüphesiz herkes bu durumdan kurtulmak ister. Günümüzde I2PL laser teknolojisi ile bu çatlaklardan acısız, güvenli ve etkin bir şekilde kurtulmak mümkün.

Haberin Devamı

Kimyasal peeling işlemi ile I2PL laser tedavisi birlikte yapıldığında daha hızlı ve etkin bir tedavi sağlanıyor.

IPL yani Intense Pulse Light nedir?

Her cilt tipine uygun, iyileşme sürecine gerek duyulmayan yeni bir teknolojik tedavidir. Yoğun darbeli ışık, yüz ve vücuttaki istenmeyen çatlakları cildi soymadan ve tazelik vererek tedavi eder. Her uygulama en az 20 dakika sürer. Uygulama sonunda hemen normal yaşantıya dönülür. Ciltteki çatlakların durumuna ve uygulama nedenine göre üç ya da dört seans tavsiye edilir. Uygulama, cildin en üst tabakasında bulunan kolajeni harekete geçirerek ciltteki elastikiyetin düzelmesini, çatlakların, lekelerin kaybolmasını sağlar. Cilt daha parlak, canlı, pürüzleri azalmış olarak ortaya çıkar.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder