Dr. Cihan Avaroğlu Çocuk büyütmek zor mu?
HABERİ PAYLAŞ

Çocuk büyütmek zor mu?

Tam uyudu derken ağlaması, altını temizleyip uyutacakken kaka yapması ve uykusuz geceler... Bebek yeni doğduğunda saatlerin, günlerin çok yavaş geçtiğini düşünür anne babalar. Oysa zaman hızla geçiyor, önemli olan anı yakalamak, birlikte olmak.

Uzun yıllardır çocuk sağlığı ile uğraşan bir doktor olarak öğrendiğim yegane gerçek; çocuklarınızın sizlerle anlamlı zaman geçirmeleri gerektiği. Bir bebeğin doğduğu andan üniversiteye başlayıncaya kadar 940 cumartesi var. 1 yaşına geldiğinde 52, 5 yaşına geldiğinde ise 260 cumartesiyi tüketiyorsunuz. Büyüdükçe zamanlarını arkadaşları ile geçirmeye başlayacaklar. Çocuklarınızla her gün ne kadar zaman geçirdiğinizi düşünmek yerine o dakikaları unutulmaz kılmaya odaklanın. 940 cumartesi çok hızlı geçiyor, harekete geçin.

Haberin Devamı

İYİ ZAMAN GEÇİRMENİN İPUÇLARI

Zamanı nasıl yavaşlatacağınızı bilmiyorum, çocuklarınızla zamanı iyi geçirmeniz için ise bazı ipuçları verebilirim.

■ Zihninizde sorunlarla boğuşurken çocuğunuzu dinler gibi yapmayın. Ya onu dinleyin ya da sadece sorunlarınızı.

■ Uyku saatini çocuklar sevmez. Pijamalarını giydirdikten sonra çıkın dışarıya. Tutun elinden, yeter ki onunla olun.

■ İştahsız çocukla baş etmek zordur. Ama akşam yemekleri tüm ailenin bir arada olması nedeniyle önemlidir. Zaman zaman yumurta gecesi, makarna gecesi yapmak sofraya ilgiyi artırır.

■ Evde tamirat varken “Ayak altından çekil” yerine, “Yardım edersen birlikte yapabiliriz” ifadesi iletişim için anahtar olacaktır.

■ Gideceğiniz yerlere çocuğunuzla yürüyün. Belki bu sayede hayatınızın hızını yavaşlatmış, onunla daha fazla anı biriktirmiş olursunuz.

■ Çocuğunuzla mutlu anlar geçirin. Onunla her anı en iyi şekilde yaşamanın bir yolunu bulursanız sadece harika bir ebeveyn olmayacaksanız, aynı zamanda çocuklarınıza bir gün iyi yetişkinler ve harika ebeveynlerin kendi çocuklarına nasıl yardımcı olacaklarını da öğreteceksiniz.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder