Dr. Cihan Avaroğlu Yemek hazırlarken tencerelere dikkat!
HABERİ PAYLAŞ

Yemek hazırlarken tencerelere dikkat!

Mutfağınızda ne pişiyor? Biraz sonra çocuğunuz için yemek hazırlıyor olacaksınız. Hepimiz için önemli olsa da, hamileler, çocuklar ve özellikle bebekler için tencere seçiminin büyük önemi vardır. Biliyorsanız günümüz mutfaklarında birbirinden değişik malzemeyle üretilmiş, tencereler, saklama kapları var. Peki hangisini seçelim? İşte sağlıklı seçeneklerden bazıları...

* CAM: Son derece güvenlidir ve toksik etkisi yoktur.

* PORSELEN VE SERAMİK: Güvenlidir. Kalitesi ile orantılı olarak karşımıza kurşun ve kadmiyum içeren ürünler çıkabilir. Satın aldığınız ürünün kalitesinden emin olmak için etiketini çok iyi inceleyin.

Haberin Devamı

* PASLANMAZ ÇELİK: Güvenli ve uygun fiyatlı seçenektir. Ancak temizlik malzemelerinin uzun süreli kullanım bazı riskleri ortaya çıkartabilir. Ayrıca nikel alerjisi olanların paslanmaz çelik ürünlerde pişmiş yiyecekleri tüketmemesi gerekir.

* DÖKME DEMİR: Nesiller boyunca kullanılan iyi bir seçenektir. Basit, dayanıklı, güzel ısınan ve uzun süre ısıyı koruyan özelliğe sahiptir, ancak paslanmamış olmasına dikkat edin. Bu yüzden kullanmadan önce yağlamak gerekir. Temizliğinde sabun kullanılmaz, bez veya naylon fırça ile temizlemek yeterlidir. Gıda artıklarını temizlemek için su ve yumuşak fırça ile temizlendikten sonra su buharlaşıncaya kadar ısıtılmalıdır.

* SİLİKAT CAM HAMURU: Doğada gıda ile temasa uygun 10’ dan fazla mineralin yüksek ısıda pişirilmesi ile oluşan bir maddedir. Bu ürünler yemek pişirmek için son derece uygun olmakla birlikte, yüksek maliyetlidir.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder