Dr. Haydar Dümen Aceleye getirmeyin
HABERİ PAYLAŞ

Aceleye getirmeyin

Haberin Devamı

Evlilik zor bir karar. Öncelikle karşınızdakini iyi tanıyacak, onunla olmaktan keyif alacaksınız. Tabii yaşınız da uygun olacak, aileniz onay verecek. Yaşınız küçükken ve ayaklar yere basmazken evlenmeye kalkmayın. Çünkü bu iş aceleye gelmez

Evliliğe hazır hissetmiyorum

19 yaşında kızım. Erkek arkadaşım 6 yaş büyük. Sevgilim evlenmek istiyor. Ben ise kendimi ne evliliğe ne de cinselliğe hazır hissediyorum. Ne zaman hazır olurum?

CEVAP

Değerli okurum, evlenmek için biraz erken. Aslında erkek arkadaşın da geç kalmış sayılmaz. Kızlar biyolojik anlamda adetlerini gördükten sonra bedensel olarak hazır demektir. Ama biz insanız unutulmasın. Konunun duygusal ve estetik boyutuyla, beğeni ve flört düzeyinde bir görüşme ile cinselliğe hazırlanırsanız. Ancak bu meyve daha olgunlaşmadı. Elimde olsa, ben damgamı kızlarda alt sınır olarak 25’e basarım. Bu bilgilerin ışığında ilişkilerinizi yeniden değerlendirin ve acele karar vermeyin.

Kızın vajinasında ağrı oluyor

Kız arkadaşımla sürtünme yoluyla ilişkiye giriyoruz. Sevgilim orgazm olduktan sonra vajinasında yanma ve ağrı olduğunu söylüyor. Sizce neden böyle bir durum oluyor?

CEVAP

Sevgili okurum, sanırım tahrişten. Ona özen gösterin. Bir süre perhize girin. Kız arkadaşın antibiyotikli pomatlar sürebilir. Ayrıca kayganlaştırıcı maddeler de var.

Başım ağrıyor

20 yaşındayım, penisim 18 santim. Sizce yaşıma göre normal mi? Bir de mastürbasyon yaptığım zaman inanılmaz derecede çok başım ağrıyor. Sizce neden böyle oluyor?

CEVAP

Değerli okurum, penisin normal. Mastürbasyon sonrası baş ağrın kas kasılmalarıyla ilgili. Mastürbasyondan yarım saat önce baş ağrısı haplarından birini kullanabilirsin. Hâlâ ağrılar devam ediyorsa kas gevşetici ilaçlara geçeriz.

Erkek arkadaşım ilişkiye girmek istiyor

2 yıldır birlikte olduğum bir erkek arkadaşım var. Evlenmeden önce benimle cinsel ilişkiye girmek istiyor ama ben buna izin vermiyorum. Sevgilim beni ayrılmakla tehdit ediyor. Ne yapmalıyım?

CEVAP

Sevgili okurum, bencil, seni düşünmeyen bir arkadaşın var. Bu nedenle ayrılmak istiyorsa “Güle güle” de. Ben inanıyorum ki o emeline ulaştıktan sonra zaten senden ayrılacak.

4 arkadaş aynı hayat kadınına gittik

1 hafta önce 4 arkadaş aynı hayat kadınına gittik. 2 arkadaşın vücudunu sivilce bastı. Bende de kaşıntı var. Nasıl önlem alabilirim?

CEVAP

Değerli okurum, en azından yüzde 50’si psikolojik. Senin kaşınman da mantar ya da alerjik niteliklidir. Gerek arkadaşların gerek sen bir cilt hastalıkları uzmanına gidiverin. Hem zahmetsiz hem az masraflı olur.

Kızlık zarım kanadı mı?

23 yaşındayım. 4 yıl önce mastürbasyon yaparken kan geldi. Ama vajinama bir şey girmemişti. O gün de adet kanama yeni bitmişti. Nişanlıyım ve yakında evleneceğim. Doktora gitmem gerekiyor mu?

CEVAP

Sevgili okurum, kızsın. Doktora falan gitmeye de gerek yok. Kızlık zarı esnekse kanamaz. Hepsi bu kadar.

Uykum kaçıyor

20 yaşındayım. Kız arkadaşımla birkaç defa prezervatifsiz ilişkiye girdim. Aynı gün içinde ilişkiye girdik ama boşalmadım. Hamile olmasından çok korkuyorum. Ben mi çok kuruntu yapıyorum? Uykularım kaçıyor.

CEVAP

Değerli okurum, kuruntun var ama ihtimal çok zayıf da olsa kuruntuyu yapmak da haklısın. Rahat etmek için prezervatif kullanıver, olsun bitsin.

İlişkiden sonra kızlardan tiksiniyorum

20 yaşındayım. Kız arkadaşımla ilişkiye girip boşaldıktan sonra tiksiniyorum. Yani ben 1 kez istiyorum, sonra kaçıyorum. Kız arkadaşım benden soğuyor ama başkalarıyla da ilişkiye girince aynı şeyleri yaşıyorum. Ne yapayım?

CEVAP

Değerli okurum, psikolojik tedaviye ihtiyacın var. Çocukluğundan kaynaklanan bir duygu. Tabii ki düzelmen gerekir. Aynı şey evlendiğin zaman başına gelirse ne olacak?

Orgazm oluyor mu olmuyor mu?

25 yaşındayım, sevgilim de 25 yaşında. Seviştikten sonra kız arkadaşımın orgazm olup olmadığını anlamıyoruz. Bu durumu nasıl çözebiliriz?

CEVAP

Değerli okurum, sevgilinin orgazmı onu ilgilendirir. Sen kendi keyfine bak. Onu da düşün. Önünüze konmuş baklava tepsisinin tümünü yutmak yerine yarı yarıya bölüşmeye bakın. Ondan sonrası kız arkadaşını ilgilendirir. Onunla konuş. Özelliklerini öğren. Kendi acemiliklerinden kurtul. Bizi takip et. Kitap oku. Zamana bırak.

3 aydır adet görüyor

Kız arkadaşım ayda 3 kere adet dönemi yaşıyor. Bu yüzden neredeyse her gün hasta. Hasta olmasından korkuyorum. Ne yapmalıyım?

CEVAP

Değerli okurum, genç kızlarda böyle olabiliyor. Hemen bir kadın doğum uzmanına gitsin. Belki de hemen ultrasonla bakılarak sorun var mı yok mu belirlenir. En doğru yol budur. Kız arkadaşına bunu söyle, annesiyle gitsin.

BÖYLE SORU YOK!

Sertleşme olmuyor

24 yaşındayım, ilk deneyimimi 1 yıl önce yaşadım ama sertleşme olmadı. Her gün düzenli mastürbasyon yapıyorum. Artık sertleşme sorunum yaşar oldum. Ne yapmalıyım?

CEVAP

Değerli okurum, her delikanlının başına gelen olayı anlatıyorsun. Acemilik, deneyimsizlik, heyecan, ortam, ‘Acaba ya sertleşmezse’ kuşkusu, ilişki süresinin kısalığı yani kapkaç türü olması, ‘Alışmış kudurmuştan beterdir’ sözünün bu olaya tam oturması yani tümü ereksiyonu olumsuz etkileyebilir. 10 yıldır mastürbasyondan da beynin ve cinselliğin bıkmış. Organ, havanda su döve döve bunun çıkmaz yol olduğunu anlamış. Pek çok gencimizin ve erkeğin yaşadığı bir olay. Evliliği düşünmeye başla. Genelevi önermiyorum ama organı açlığa mahkum etme. Mastürbasyon lokmasından haftada birkaç kez atıver ağzına.

Duramıyorum neden?

20 yaşındayım, daha önce 2 kez cinsel ilişkiye girdim ama erken boşaldım. 2 günde bir mastürbasyon yapıyorum. Bırakmak istiyorum ama duramıyorum. Ne yapmalıyım?

CEVAP

Değerli okurum, erken boşalma konusunda ne kadar üstüne düşersen, stres ve heyecan yaşarsan erken boşalma beklenmedik misafir gibi kapını çalar. Açmasan da o yolunu bulur, içeri dalar!!! Evlendiğinde tedaviyle düzelecektir. Bu müjdeyi veriyorum ki kendini harap etme, komplekse girme. Acaba diyorum diş sağlığın konusunda yediğinde, içtiğinde, cinsel doyumlarının sanatsal içeriklerinde de bu denli titiz ve sorgulayan tip misin? Hayatın bütününden cımbızla tutarak çeker gibi ve bekarken erken boşalmaya takılmanı anlamıyorum. Sen yoluna olduğu gibi devam et diyorum.

İlk gece kan gelmedi

Yeni evliyim. İlk gece eşimle ilişkiye girdik ama kan gelmedi. Ona belli etmemeye çalışıyorum ama o günden beri hayattan kopmuş gibiyim. Ne yapacağım?

CEVAP

Tam 50 yıldır esnek kızlık zarları vardır. Bunun oranı yüzde 25’tir diye yazar dururum. Elimden geldiğince halkımıza duyurdum. Ama hâlâ ulaşamadıklarım da var. Yani bunlardan biri de sensin değerli okurum. Geri kalan yüzde 75’in penis çapıyla kızlık yapısı uygun ise, erkek aceleci yani oldu-bitti havasında değilse, kız da gevşeme egzersizlerinden haberli ve ona göre davranıyorsa, ayrıca zamanı çok kısa süreye sığdırmıyorsa bu durum kanamadan girişe uygun olabilir. Almışsın bir gonca gül, ben eminim. “Bundan nasıl eminsin?” dersen, bu tecrübe önsezisi gibi bir şeydir. Ne kendi ömrünü, ne karının hayatını ne de çocuklarının sıcak ortamını karartma.

14

Sıradaki haber yükleniyor...
holder