Dr. Haydar Dümen Aşk mesafeyi sevmez
HABERİ PAYLAŞ

Aşk mesafeyi sevmez

Haberin Devamı

Kadın ve erkek evleniyor, geleceğe birlikte bakmayı umut ediyor. Bazı durumlarda yollar ayrılıyor, eşler ya askere ya da iş için başka illere, ülkelere gidiyor. Çift, birbirini özlüyor, ilişkinin hayalini kurup duruyor. Ama kavuşma anı gelip çatınca kadın aylarca rüyalarını süsleyen eşine karşı isteksizleşiyor. Ardından kavgalar başlıyor...

GÜNÜN SORULARI

Cinselliğe düşkünüm ama siftahım yok

19 yaşındayım, kızlar yakışıklı olduğumu söylüyor. Çok kız arkadaşım var, cinselliğe düşkünüm ama çekingen olduğum için siftahım yok. Mastürbasyon yapma isteğim de kalmadı. Ne yapacağım?

CEVAP Hoş geldin, sefalar getirdin benim yakışıklı okurum, görüyorsunuz ki sizlere ananızdan, babanızdan daha yakınım. Sen bu soruyu anana sorsaydın, “Aman oğlum, başını belaya sokma” diye seni uyarırken belayı da savsın diye fakire fukaraya adaklar adardı. Baban çaktırmadan biraz keyiflenir, sana yarım saatlik bir hayat dersi verirdi. Konuşma bittiğinde senin kafanda tek bir kelimesi bile kalmazdı. Biz işimize bakalım. Cinselliğe çok düşkünmüşsün. Peki ne bekliyordun? Bu yaşlarda bu düşkünlüğün bir amacı vardır; insan soyunu korumaktır. Bir de tam tersi olsaydın? “Hocam, huriler, melekler geçiyor, onları koyun sürüsü gibi görüyorum” deseydin. Hocan da hemen psikiyatri analizinin düğmesine bassaydı. Gizli kapaklı başka ayrıntılar karşıma çıksaydı. Bak durumuna şükret. Üstelik bana “Hocam, ne yapayım?” diye soruyorsun. Bu soru yanlış adrese geldi. Şimdi soruyu ben sana soruyorum: Ben ne yapayım? Bu konuda trafik memurluğu yapamam. Git milli formayı giy desem, milli formanın giyildiği stadı içime sindiremem. Bana ne soruyorsun? Fırsat önünde, kızlardan birini araklayıver desem onların anası, babası değilim. Geriye ne kaldı? Rapor, işte al oku. Tren istasyonda daha bekliyor. Birkaç yıl daha kaçmayacak. Hazırlıklarını ona göre yap. Yeşil ışık yanınca bir vagona atlayıver.

Vajinam dışarı doğru sorun yaratır mı?



19 yaşında kızım, vajinam dışarı doğru duruyor. Bunu erkek arkadaşıma gösterdim. Bana “Kaç kere ilişkiye girdin?” dedi. Bakire olduğumu söyleyince çok şaşırdı. Bunun ameliyatsız çözümü var mı? Erkek arkadaşımla ilişkiye girmeyi düşünüyorum. Ama nasıl tepki alırım bilmiyorum.

CEVAP Sevgili okurum, sen içi dışı bir, saklısı gizlisi olmayan kızımız. O cicini erkek arkadaşına nasıl gösterdin? “Gel sana bir sürprizim var, kapat gözlerini. Açarsan ölümü gör. Armut dersem açma, elma dersem aç” taktiği mi kullandın? Oldu olacak bir de boş resim çerçevesiyle gösterseydin. En azından çerçeveden dolayı daha da güzel görünürdü. Ya çocuklar bana aklımı oynattıracaksınız. Erkek bu işin eksperi mi, neden ona danışmak zorunda kaldın? Kadınların cinsel organlarının görüntüleri değişiktir. Bu konuda armudun sapına, üzümün çöpüne pek bakılmaz. Şekil üzerinde durulsaydı kadınların kimileri kocasız kalırdı. Sen bakire olduğunu biliyorsun. Arkadaşın da seni çöp sepetine atıyor. Bunlar bir yana, sen de az değilsin hani? İlişkiye girecekmişsin. Ne olacak, başın göğe mi değecek? Bir de operasyon olayı var. Geç kızım bunları. Evlendiğinde o işi yapacağın zaman ışıkları karartıverirsin ya da kocanla operasyon konusunda anlaşırsınız bu olaya birlikte karar verirsiniz.

Erken boşalma sürerse...


18 yaşındayım. İlk deneyimimi genelevde yaşadım. Ben erken boşalıyorum. Bu sorunun devam etmesinden korkuyorum.

CEVAP
Sevgili okurum, erken boşalman genelevdeki kadınların işine yarıyor. Ama senin işini bozuyor. Bir süre sonra bu alışkanlık haline dönüşebilir. Genelde evlilik koşullarında düzeliyor. Bu durumda bizler devreye giriyoruz. Erken boşalmayı tedavi ediyoruz.

AIDS miyim?

2 ay önce bir kadınla ilişkiye girdim. AIDS kapar mıyım? Bunalım içindeyim. 2 ayda AIDS insanın vücudunda belirti gösterir mi? Bu sürede kanda belli olur mu?

CEVAP Değerli okurum, neden AIDS kapasın ki? AIDS havadan bulaşmıyor. O da daha önceden birisiyle ya da AIDS’li biriyle yatmış olsun ki sana bulaştırsın. Bunun ihtimali milyonda bir bile değildir. Bu nedenle sadece olumsuz düşünceler seni üzer. Gerisi boş, unut gitsin.

Titreme başlıyor


26 yaşında kızım. 3 yıllık birlikteliğim var. Sevgilimin penisi büyük. İlişkiye girmeden önce ‘Acı çeker miyim?’ diye düşündüm. İlişkide sevgilimin penisinin yarısı vajinama kadar girmişken bende bir titreme başladı. Ne olur yardım edin.

CEVAP
Sevgili okurum, ilki bu. Acemilik olur, korku olur, heyecan olur, çarpıntı olur. Ayrıca duyduklarının sende yarattığı olumsuzluklar ve de psikolojik sorumluluklar. Tümünü yanyana getirip titremeyip de, kasılmayıp ne yapacaktın? Gevşersin yavrum.

Çok yoruluyorum

18 yaşındayım. Düzenli mastürbasyon yapmayınca, bir kıza dokununca boşalıyorum. Mastürbasyon yaparsam da ertesi günü çok yorgun oluyorum. Sizce ne yapmalıyım?

CEVAP Değerli okurum, mastürbasyonu çok kafana takıyorsun. Haftada 2-3 kez mastürbasyon yapmanın hem zararı yok hem de yorgunluk yaratmaz. Erken boşalma potansiyelin var. Bunun için de mastürbasyon yaparken süreyi 1-2 dakika yerine 5-10 dakikaya yay. Durakla, bekle.

Niye ağrım var?



7 aylık evliyim ama her ilişkiye girdiğimizde ağrı hissediyorum. Her zaman ağrı oluyor. Acaba neden?

CEVAP
Değerli okurum, vajinanın jinekolojik tetkiki gerekir. İltihap ya da mantar türü şey var mı? Rahim ve onu bağlayan askılar, yumurtalıklar nasıl? Onlar sağlamsa, penis ve vajina arasında uyumda sorun olabilir. Yani penis, normalin üstündedir. Bütün bunlar normal çıkarsa ağrı durumunu biz hallederiz. Sorun yaşamayacağınızı bildiririm.

Gebe kalır mıyım?

19 yaşında kızım. 1.5 yıllık ilişkim var. Erkek arkadaşımla ilişkiye giriyoruz. Sevgilim boşalmadan önce bir sıvı geliyor. Bu sıvıdan hamile kalabilir miyim?

CEVAP
Sevgili okurum, o sıvıdan hamile kalma ihtimalin yok. Amma bak, amması var. O sıvının içine karışmış spermler olabilir. Çok nadir ama ihtimaller içerisinde düşünürsek gebe kalabilirsiniz. Korunma yöntemlerine bakın ve dikkatli olun.

Midem bulanıyor

5 yıldır evliyim. Eşim askerde. Öncesinde iyi bir seks hayatımız vardı. 2 ay önce eşim izne geldi. Onunla öpüşmekten bile midem bulandı, ilişkiye girmek istemedim. Bu yüzden kavga ettik. Ne yapacağım?

CEVAP
Sevgili okurum, bu tür ayrılıklarda genellikle eş yokken kadın tutkuyla, özlemle kocasını bekliyor. Ama karşılaştıklarında taş ve buz kesiliyor. Seninkisi de onlardan biri. Sebep, sonuç ilişkilerini bence önce kendin keşfet. Sonra gerekirse psikiyatri kliniğine git. İlk aşamada psikiyatrıların çözüm bulacağından emin değilim. Durumunuzun düzeleceğine inanıyorum. Eşinle açık açık konuş.

İsteğim çok arttı



17 yaşındayım. Şimdiye kadar biriyle birlikte olmadım. Bu aralar isteğim çok arttı. Günde 1 kere mastürbasyon yapıyorum. İleride zarar görür müyüm?

CEVAP
Değerli okurum, her şey yolunda, sağlık yerinde, keyifler keka. Otur önüne konan yemeği güzel güzel ye, şimdilik o yemeğe sos karıştırma. Zaman içerisinde hayatın o sosu yemekle geçecek. Bu yaşta da bedenini ve ruhunu o sosa alıştırma. Sonra mide fesadına uğrarsan demedi deme. Daha erken yaş 20’yi bekle.

Acaba baba olur muyum?

17 yaşındayım. Ben her akşam matürbasyon yapıyorum. Neden böyle oluyor? Bir de ergenlik döneminde fazla mastürbasyon evlendiğim zaman çocuğum olmasını engeller mi?

CEVAP
Değerli okurum, evlendiğinde çocuğun olur. Cinsel açıdan da büyük zarar görmezsin. Ama mastürbasyon erken boşalmayı koşullandırdığı için normal ilişkiden fazla zevk alamama görülebilir. Yatağa girince ilk akla gelen bu olacak. “Yapmayayım” dediğin halde yapıyorsan, suçluluk ve aşağılık kompleksine girme. Tahrik edici şeyler değil, üzüntülü olaylar düşünmelisin. Ve kendinde keşfedeceğin başka bir enerji motivasyonu bulursan o tarafa kay. Kısacası çok da aldırma.

6

Sıradaki haber yükleniyor...
holder