Dr. Haydar Dümen Aşkı fazla yormayın
HABERİ PAYLAŞ

Aşkı fazla yormayın

Uzun süre flört eden çiftler evlenince hayal kırıklığı yaşıyor.

Çünkü yıllarca kafalarında büyüttükleri cinsellikten zevk almıyor, yatağın iki ucuna kıvrılıveriyor. Bu yüzden birbirinizi severken flörtün tadını kaçırıp aşkı yormayın. Evlenin, aranızdaki uçurum büyümesin.

Hamile kalır mı?

10 gün önce kız arkadaşımla ilişkiye girdik. İlişkide korunmuştum. Ama boşaldıktan sonra prezervatifin delik olduğunu gördüm. Meni çok azdı. Spermler prezervatifteki ufacık delikten geçmiş olabilir mi? Kız arkadaşım hamile kalır mı?

Haberin Devamı

CEVAP

Değerli okurum, korunmayı iki kata çıkarın. Kondom bile yüzde 100 korumuyor. Ama bu konuda da bilgili olmanız gerekir. Öteki korunma yöntemlerini de devreye sokabilirsiniz. Ya da bu işe ara verip vazgeçin.

Zevk almıyorum

19 yaşındayım. Kız arkadaşımla sürtünme yoluyla boşaldığımda zevk alabiliyorum. Mastürbasyon yapınca zevk alamıyorum. Sebebi nedir? Doktora gitmem gerekir mi?

CEVAP

Değerli okurum, yoktur bir sorun. Doktor senin beyninde, ruhunda ve içinde. İştahın çok. Ama yemeğe oturdun. Her yemeği götürüyorsun. Bir yemeği de sevmiyorsun. Bunun doktorluk yanı var mı? Ben de sana soruyorum. Hep kız bulamayacağına göre arada bir mastürbasyona da gerek olabilir. Keyfin nasıl istiyorsa öyle yap.

Bekleyeyim mi?

25 yaşındayım. Günde 1-2 kere mastürbasyon yapıyorum. Sizce ilişkiye girmek için geç mi kaldım yoksa daha beklemek gerekli mi?

CEVAP

Okurum, tren biraz rötarlı kalkıyor. Umarım, raylar sağlam, motor düzenli olur da yitirilen yılları kapatırsın. Çünkü aile mutluluğunda, cinsellikte biraz ustalık gerekir. Bir şeyleri koruyalım derken, daha önemli şeyleri de bozmamalıyız. Mesajı aldın, seni uygun bir ortamda vicdanınla baş başa bırakıyorum.

Eşim neden isteksiz?

Eşimle 7 yıldır birlikteyiz. Ben 27, eşim ise 30 yaşında. Evlenmeden önce yakınlaşmalarımız oldu. Ama hiç birlikte olmadık. Evlendikten sonra eşimin isteği azaldı. Geceleri porno film seyrediyor, benden kaçıyor. Ne önerirsiniz?

CEVAP

Sevgili okurum, ülkemizde çok görülen bir olay. Sevgililer 6-7 yıl flört dönemlerinde sevişiyor, yüzeysel ilişkilere giriyorlar. Cinsel birlikteliği ise ilk geceye saklıyorlar. Kimi zaman bu süre 7-8 yıla çıkıyor. Sonunda insan beyni neye alışırsa onu istiyor. Ülkenin koşulları böyle. Her flört eden beraber olsun diyemeyiz. Toplumun ve ailelerin kuralları var. Flörtlere de sınır koyamıyoruz. Sonunda olayın acısını sizler yaşıyorsunuz. Eşin kendini o tür zevklere koşullandırmış. Bir tedavi denebilir ama sonucundan emin değilim.

Haberin Devamı

Penisim yetersiz

19 yaşındayım. Penisimin boyu bana yetersiz geliyor. Kız arkadaşımla ilişkiye girmekten çekiniyorum. Bu bende güvensizlik yaratıyor. Ne olur bana yardım edin.

CEVAP

Değerli okurum, uzmanlık bir işin yok. Eğer kiloluysan, kasık yağı birikimin varsa, penis 1-2 santim içeride kalır. Ama 10 santimlik penis işlevini görür. Seni de, eşini de mutlu eder. Yumurtaların ve kıllanman normal ise kendini her genç gibi normal kabul et.

Kızlığı bozuldu mu?

Kız arkadaşımla ilişkiye girdik daha doğrusu girmeye çalıştık. Penisim vajinasına temas etti. Bir şey hissetmedim ama kız arkadaşım çok az temas olduğunu söyledi. Aşırı kan geldi. O günden sonra 3-4 gün çok kısa süreyle kan gelmiş. Kızlık zarının bozulma olasılığı ne kadar?

Haberin Devamı

CEVAP

Değerli okurum, yüzde 99.9 yırtılmadı. Geri kalan yüzde 1’lik ihtimal göre yarı yırtılmış olabilir. Başka birleşmede kanayabilir.

Ne kadar kan gelir?

19 yaşındayım. 13-14 yaşında mastürbasyon yaptım. Vajinamdan çok az kan geldi. Rengi adet kanamalarındaki gibi değildi. Kızlık zarımın bozulması için ne kadar kan gelmeli?

CEVAP

Sevgili okurum, mastürbasyon yaparken vajinaya bir şey sokmadıysan kızlık zarı duruyordur. Yüzeysel mastürbasyona devam edebilirsin. Zamanı gelince göğsünü gere gere evlenirsin. O kanın kaynağı belli olmaz.

Hemen ağrı başlıyor

18 yaşındayım ve günde 3 kez mastürbasyon yapıyorum. Bazen birkaç gün için bırakmaya karar veriyorum ama 2-3 gün içinde kasıklarım ağrımaya başlıyor. Boşalınca rahatlıyorum. Bu önemli bir sorun mu?

CEVAP

Oğlum, o ağrılar meni birikim ağrıları. Organı çok çalıştırmaya alışınca salgılar da ona göre tempoya giriyor. Ve bu tür ağrılar yapıyor. Haftada 3-4’e kendini alıştır. Bu tempo hem uzun vadede sağlığını korur.

Boyu ne olmalı?

29 yaşındayım. Penisin boyutu mutlu bir ilişki için ne kadar olmalı? Benimki 7 santim. Sizce bu yeterli mi?

CEVAP

Değerli okurum, herhalde penisinin sönük hali 7 santim. Penis boyu ile mutluluğun bağlantısının oranı yüzde 10’nu geçmez. Ruhsal, psikolojik, duygusal bağlantıyla mutluluğun oranı ise buna cinsellik dahil yüzde 90’dir. Ancak senin penisinin sertleşmiş hali 7 santim ise, işlevini de sürüyorsa idare edebilirsin diyelim. Yine de bir üroloji uzmanına danışmanda yarar vardır.

Belli etmiyorum

28 yaşında kadınım, erkek arkadaşımla ilişkiye girdiğimizde tatmin olamıyorum. Ona bu sorunu belli etmek istemiyorum. Orgazm olmuş gibi numara yapıyorum. Sevgilimin performansını artırmak için ne yapabilirim?

CEVAP

Sevgili okurum, orgazm güçlüğü yaşıyorsun. Önce klitoris orgazmı dene. Erkek arkadaşına biraz daha söyleme. Çünkü erkeklerde bu kompleks yaratıyor. Orgazm olmak için bazı fantezilerin devreye girmesi ya da erkeğin senin ruhsal yapını keşfetmesi gerekiyor. İnsan karmaşık bir bilmece gibidir. Ne kadar aklını oraya takarsan, o kadar güç orgazm olursun. Kendini kapıp koyuvermeye alışsan, kendin hakkında ön yargıların varsa ondan kurtulmaya alışsan iyi olur.

BÖYLE SORU YOK: Doyamıyorum

28 yaşındayım, aynı pek çok kız arkadaşım oluyor. Hepsiyle çok güzel bir cinsel yaşamım var. Ama bana yetmiyor. Dışarıda tek gecelik ilişkiler de yaşıyorum. Gün içinde mastürbasyon bile yapıyorum. Acaba ben sapık mıyım? Kendimi bir türlü durduramıyorum. Bu doyumsuzluğun nedeni nedir?

CEVAP

Değerli okurum, senin genlerine teke genleri bulaşmış olmalı. Ne yapalım? Genlerle savaşacak durumda değiliz. Doyumsuz evladım, bu iş nasihatla olsa ben neler yapmazdım. Ama nasihatla olmuyor. Neyle mi oluyor? Gayret edeceksin. Ben yardıma koşacağım. Hem aleyhte hem leyhte bölümlerde. Yoksa ben seni sırtıma alıp Ağrı Dağı’na çıkamam ki. Şimdi nasihat geliyor. Yapma oğlum. İradene sahip ol. İdare et durumu. Hadi hoşça kal.

GÜNÜN SORULARI

Ameliyat yüzünden mi uzamadı?

19 yaşındayım. 1.73 boyunda, 68 kiloyum. Cinsel organım ereksiyon halinde 12 santim. Sizce yeterli mi? Gelişmediği için kasık ameliyatı geçirmiştim. Ameliyatta gelişmemi mi engellediler?

Hayır değerli okurum, geçirdiğin kasık ameliyatıyla bu konunun ilgisi yok. Boş takıntılar bunlar. Üstelik organ 12 santim, normal boyutlarda. Nasıl kullanılacağını bilmek de sana kalmış. Mastürbasyonla durumu idare et. Zamanı gelince ilişkin olur. Şu anda sınıfını pekiyi ile geçtin. 20 yaşını geçtiğinde yeni mektubunu bekliyorum.

Orgazm olamıyorum

25 yaşındayım. 6 aydır ilişkim var. Vajinal yırtılmadan dolayı ameliyat oldum. Doktor kontrolde sorun olmadığını söyledi. İlişkimiz devam ediyor. İleride sıkıntı olur mu? Vajinal orgazmı yaşayamıyorum. Ameliyatla bir ilgisi var mı?

Sevgili okurum, sorun yok, keyfine bak, yola devam. İleride bu konuda sorun yaşamayacaksın. Kadınlarda vajinal orgazm genelde zamana ve tekniklere bağlıdır. Şimdilik beklemede kal. Biraz yavaş ol ve olayı kaderine bırak. Bir bakarsın her şey yolunda. Ancak sevgilinden yavaş yavaş evlenme sözünü al. Üzerine gitme, gerisini şansa bırak.

GÜNÜN SÖZÜ

Övgünün dozu aşarsa uzun vadede sövgüden daha yıpratıcı olur. H.D.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder