Dr. Haydar Dümen Aşkta soğuk rüzgarlar
HABERİ PAYLAŞ

Aşkta soğuk rüzgarlar

Haberin Devamı

Aşkın ilk günleri her iki taraf da mutludur. İlişki uzadıkça, çift birbirini tanıdıkça sorunlar, kıskançlıklar ortaya çıkar. Cinsel ilişki artık tat vermez olur. O mutlu ve güzel günleri özlersiniz. İşte aşk böyledir. Rüzgar bir kez yön değiştirip soğuk soğuk esmeye başlarsa üzülürsünüz

BÖYLE SORU YOK

Ne yapsam karım doymuyor

55 yaşındayım, 90 kiloluk bir dinamitim. Ama fitilim 10 santim. Ateşleme erken oluyor. Karım 40’ından sonra azanlardan. Ne yapsam onu doyuramıyorum. Ne yapacağım? RUMUZ: TNT

CEVAP: Değerli okurum, raporunu veriyorum: Yaşın iyi, 9 not aldın. Kilondan dolayı 2 not verdim. Çünkü penis kasık yağında kaybolmuş. Eşinin cinsel ateşinden dolayı şansına 10 verdim. Fitilin erken ateşlemesinden sadece bir not aldın. Kendine dinamit demişsin. Moralim bozulmasın diye sana torpil geçtim, buna da 5 verdim. Neyse, kurul kararıyla ben de takdir hakkımı kullanarak sınıfını geçirttim. Sadece motor bakımın kaldı. Onu da sen sakın ihmal etme.

Neden partner bulamıyorum?

21 yaşındayım, hiç ilişkim olmadı. Kız arkadaşım yok. Artık ilişkiye girmek istiyorum ama partner bulamıyorum. Ne yapmam gerekiyor?

CEVAP: Değerli okurum, erkeğin de kızın da cinsel bir havası vardır. Karşı cins bunu kapalı bir kitabı okur gibi okur. Kimse sana yaklaşmıyor, çünkü senin kitabın bütün sayfaları boş. Arkadaşlık, alışma, insanca yaklaşımlarda tamtakır kuru bakırsın. İlişkinin havası tenine, ruhuna sinmemiş. Bunun kokusu da karşı cinsin yüreğine inmemiş. Çok bilinmeyenli bir denklemin püf noktalarını da sana kimse öğretmemiş. Evlilikte mutlu olmayı istiyorsan kızlarla cinsellikten önce kardeş sonra arkadaş daha sonra sırdaş ve son hamle candaş olmanın yollarını öğren. Gerisi klasik bir oyundur.

Biz ne zaman birlikte olacağız?

28 yaşındayım. Karım hemşire. 3 yaşında oğlumuz var. Ben sürekli birlikte olmak istiyorum. İlişkiye girmeyince sinirli oluyorum. Ama karım ya yorgun ya isteksiz. Ayın 7 günü adet dönemi, ayda 5 nöbet, ertesi günler karım yorgun. Etti 17 gün. Ne zaman birlikte olacağız?

CEVAP: Değerli okurum, sonuna kadar haklısın. Hayat yolun böyleymiş, elden ne gelir? Evliliği mutlu cennet yuvası sayanlara mailin resim olarak tarafımızdan sunulmuştur. Hemşire hanımın işi bu. Düşün ki nasıl yıpranıyordur. İçi düğüm düğüm keder, her günü birbirinden beter. Tabloyu gördük. Şimdilik beklemede kalalım. 15-20 yıl sonrasına bir bakalım. Bu bedelleri özverilerle mi ödeyeceksin yoksa gönlünü taze dilberlerle mi eğlendireceksin? İşte sorun bu...

*****

Acım nasıl azalır?

Sevgilimle ilişkiye girdik ama çok acı çektim. Erkek arkadaşım tekrar ilişkiye girmek istiyor. Onu geri çevirmeyi istemiyorum. Acının azalması için ne yapmalıyım?

CEVAP: Sevgili okurum, doktora gitmen lazım, yöntem öğrenmek lazım. Acıların yer etmemesi, cinsel soğukluk yaratmaması için bunu sözle, mektupla değil, bire bir uzmanına giderek çözmen gerekiyor.

Kocama tahammül edemiyorum

8 yıldır evli kadınım. Çocuğum var. 3 yıldır cinsel olarak isteksizim. Eşimin elimi tutmasına bile tahammül edemiyorum. Hep ondan kaçıyorum ama eşimi de seviyorum. Ne yapmam gerekiyor?

CEVAP: Sevgili okurum, zor bir durum. Hemen ya da kolay çözüleceğine benzemiyor. Ama olayın bir yerinden tutmak gerekir. Bir uzmanın sistemli muayenesinden geçmen (bir bakıma kan değerleri) ayrıca bir psikiyatrıyla konuşman gerekir. Önünüzde uzun yıllar var. Kendini kaptırıp teslim olursan sorun daha da büyür.

Her şeyi evliliğe saklıyoruz

24 yaşındayım ve şeker hastasıyım. Şimdiye kadar 1 kez ilişkiye girdim, boşalamadım. Sevgilimle kendimizi evliliğe saklıyoruz. Acaba aşk cinsellliği öldürür mü? Cinsel isteğim çok ama sertleşme sorunum var. Bize ne önerirsiniz?

CEVAP: Değerli okurum, ciddi bir sorun. Penise gelen damarların dönüş yolunda kaçak olması ihtimali var. Bunun teşhisi için renkli penil dopleri yaptırmalısın. Ancak bu aşamadan sonra ilerisi için ne yapılacak bunu sana uzman söyleyecek. Bu penil dopleri için de doktordan istek yazısını almasın ki yanlış yapılmasın. İş ciddi takip edilsin, evlenmeden önce mutlaka ve kesin bir uzmandan öneri alınsın.

Bizimki az değil mi?

Sevgilimle aynı evde kalıyoruz. 30 yaşındayız. 5 yıldır birlikteyiz. Ama son zamanlarda cinsel hayatımız çok kötü gidiyor. Sevgilim bana elini biler sürmüyor. İlişkiye girmeye kalkınca da sadece 5 dakika sürüyor. Ne yapacağım?

CEVAP: Değerli okurum, ilişki soğukluk döneminde. Sizin yaşınızdakiler için haftada 1-2 kez seks normaldir. Ama buna da zaman ayırmıyorsa ilişkinizde uzaklaşma söz konusu. Bu konuda partnerin biraz soğuk ve acemi biri. 5 yıllık bir ilişki ya bitmeli ya da olumlu sonuçlanmalıydı. Doğru kararı vereceğini sanıyorum.

Ya daha önce ilişkiye girdiyse?

22 yaşındayım, kız arkadaşım 20 yaşında. Biz ilişkiye ilk girdiğimizde kan gelmedi. Bana daha önce kimseyle olmadığını söyledi. 3’üncü kez ilişkiye girdiğimizde kan geldi. O kan, kızlık zarından geliyorsa neden bu kadar geç yırtıldı? Kız arkadaşımın daha önce ilişkiye girmediğinden emin olmak istiyorum.

CEVAP: Değerli okurum, kızlık zarının da keyfi var, zamanı var, kuralları var. İşlem sırasında senin temponun da rolü var. Ufak bir sert ya da eğri hareket zarı kanatabilir. Kanamışsa kanamıştır. Bir de kızın namusundan şüphelen. Yani sen lekelersen başkası mı temizleyecek? Ayıp ya.

Penisim uzar mı?

19 yaşındayım, 7 kez ilişkiye girdim ama penisim 9 santim. Sizce boyu uzar mı?

CEVAP: Diyelim ki uzar. Varsa kilon azalt. Senin altı dokuzluk tabanca tıkır tıkır işlemiş. Bilmem ne istiyorsun, ne bekliyorsun? Psikolojini bozma, karizmanı ve kariyerini kazan. Sağlıklı bir aşk evliliği yaparsan sana şaka gibi gelir ama o 9 santim penis yeter de artar bile.

Sertleşme sorunum var

21 yaşındayım ve sertleşme sorunu yaşıyorum. Bana ne ilaç önerirsiniz?

CEVAP: Değerli okurum, hiçbir ilaç önermiyorum. İnanıyorum ki gece sabaha karşı uyandığında o senin yüzünü karartmayacak kadar sertleşiyordur. Eğer aylarca sabaha karşı sertleşmeleri de yoksa, kesin tetkik ve tedavi gerekir.

Penisim 5 santim

13 yaşındayım. Penisimin sertleşmiş hali tam olarak 5 santim. Bana ilaç tavsiye eder misiniz? Bir de ben ne zaman boşalmaya başlayacağım?

CEVAP: Sevgili yavrum, yumurtaların küçükse ki bana göre öyle. Hemen bir üroloji ya da endokrinoloji uzmanına başvuracaksın. Bunun için de yazılabilecek ilk reçete için derdini anne-babana söyleyeceksin. Onlar seni alıp götürecekler. Orada her şey aydınlanacak. Bu konuda bir gün bile geçirmen senin zararına olabilir. Hadi bakalım hemen yola koyul. Anne ve babana söyle.

Hemen sertleşiyor

17 yaşındayım. Sevgilimle el ele tutuştuğum zaman bile cinsel organım sertleşiyor. Bu bir sorun mudur yoksa doğal bir şey mi?

CEVAP: Daha ne istiyorsun be oğlum? Mekanizma otomatik çalışıyor, bırak fukarayı ne isterse onu yapsın. Fazla karışma, yolunu şaşırtma.

GÜNÜN SÖZÜ

Güzellik doğanın baş yapıtıdır. Çoğu zaman çiçeklerde, hayvanlarda nadiren de insan ruhunda karşımıza çıkar. H.D.

13

Sıradaki haber yükleniyor...
holder