Dr. Haydar Dümen Ateşle oynamayın
HABERİ PAYLAŞ

Ateşle oynamayın

Haberin Devamı

Cinsellikle yeni tanışan gençler hızlarını alamıyor, bazen boylarından büyük işlere kalkışıyorlar. Bu işler aceleye gelmez. En doğrusu ayaklarınız yere basana kadar beklemek. İleri gitmeden mutluluğu bulmayı deneyin...

Anneme söylesem mi?

14 yaşındayım, ergenliğe yeni girdim. Penisimin üzerinde küçük küçük sivilceler çıkıyor. Bunu annemle konuşamıyorum. Sizce 18’i bekleyip kendim mi doktora gideyim?

CEVAP

Sevgili çocuğum, şu anda doktorun da annen, ablan da annen, her şeyin annen. Unutma onun elinde büyüdün. Her şeyini en iyi bilen o. Bu sivilcelerin bir sorun olduğunu da düşünmüyorum. Gerekirse annen seni doktora götürür.

Hamile kalmasın diye ne yapacağız?

23 yaşındayım. Kız arkadaşımla ilişkiye ilk defa gireceğim. Hamile kalmaması için öneriniz nedir? Kızlık zarı patlasa gebe kalır mı? Doğum kontrol haplarını ne zaman kullanmalıdır?

CEVAP

Değerli okurum, haplar benim ilgi alanıma girmiyor. Hamile kalmaması için partnerinin adetini gördüğü birinci günden sayın, 10’uncu günle, 17’nci gün arası tehlikelidir. Kızlık zarı patlasa da patlamasa da her birleşmede hamile kalma ihtimali vardır. Kısacası ustalık isteyen bir konuda, kulaktan dolma bilgilerle bu işin üstesinden gelemezsiniz. Uzmandan karşılıklı bilgi alın. Burada her şeyi yazamıyoruz.

Sivilceyle ilgili mi?

20 yaşındayım, haftada 1 kere mastürbasyon yapıyorum. Ama daha çok yapmak istiyorum. Yapınca yüzümde sivilce çıkıyor. Nasıl bir çözüm bulabiliriz? Sivilce mastürbasyon yüzünden mi çıkıyor?

CEVAP

Değerli okurum, mastürbasyonla sivilcelerin ilgisi yok. Haftada 1 normal sayıdır. 2 bile olabilir. Düzenini iyi kurmuşsun. Fazla kendini zorlama. Ama dost düzeyinde kızlarla arkadaşlıkların olsun. Onları tanımaya çalış.

Sertleşme sorunu başladı

35 yaşındayım, bel soğukluğu geçirdim. 1 yıl önce tedavi oldum. Sertleşme sorunum ve menide azalma var. Bir de benim erken boşalma sorunum var.Ne yapmam gerekiyor?

CEVAP

Değerli okurum, öncelikle bir üroloji uzmanının denetiminden geçecesin. O sana gereken tetkikleri yaptıracak. Bir de mutlaka renkli penil dopleri çektirecektir. Sonuçları bana bildirmen yeterlidir.

Neden kan gelmedi?

19 yaşında kızım. Erkek arkadaşımla birkaç kere ilişkiye girdik. Ama kan gelmedi. Kızlık zarım esnek mi yoksa erkek arkadaşımın penisi mi yetmiyor? Ne olur yardımcı olun.

CEVAP

Sevgili okurum, ikisi de olabilir ama yüzde 90 zar esnekmiş. Yüzde 10 ise yetersizmiş diyelim. Kura çekelim, hangisi gelirse ona inanalım.

Niye böyle isteksizim?

22 yaşındayım. 17 yaşından beri birçok kadınla ilişki yaşadım. Şimdi ilişki yaşarken benimki sertleşmiyor ve isteksizlik oluyor. Acaba nedeni ne olabilir?

CEVAP

Değerli okurum, bıkmışsın. Erken başlamış, erken doymuş, hedefe erken ulaşmışsın. Tıpkı avcılık gibi. Çantaya keklikleri doldurmuşsun. Şimdi sezon değişimini yaşıyorsun. 6 ay kendi haline bırak. Yeniden ava çık ama bu kadar da attığını vuran olma. Kaçanı kovalama.

Boyu normal mi?

15 yaşındayım, 1.91 boyunda, 100 kiloyum. Penisimin boyu 13 santim. Sizce normal mi?

CEVAP

Değerli okurum, altı normal, üstü anormal. Yaşın küçük, boyun büyük olmaz. Kilon ise felaket defterini yazmaya başlamış. Ben ne diyeyim sen söyle. Rejim desem iradeni yenemezsin. Annen, baban yardımcı olsun desem, zaten doğduğun günden beri yardımcılar. Sende de maşallah bir iştah, bir tembellik... Ne yapalım, ne edelim? Bilimsel, teknik yoldan gidelim.

Kasıklarım ağrıyor

20 yaşındayım. Sevgilimle ilişkiye girmediğim zamanlar kasıklarım ağrıyor, bu normal mi?

CEVAP

Değerli okurum, kasık ağrıların normaldir. Oradaki iç kasların ve dokuların spazmından kaynaklanır. Bu senin elinde değil. Boşalınca geçer.

Kısır olur muyum?

16 yaşındayım. 2 yıldır mastürbasyon yapıyorum. İleride kısır olur muyum?

CEVAP

Sevgili okurum, olmaz.

Kız ilişkiden korkuyor

21 yaşındayım. Kız arkadaşımla yüzeysel bir şeyler yaşıyoruz. Sevgilim canının yanmasından korkuyor. Evlenince aynı sorun olur mu?

CEVAP

Değerli okurum, hem kızı hem kendini koru. Hele bir evlenin bakalım. Şimdi ne desem boş.

Hamile miyim?

17 yaşında kızım. Erkek arkadaşımla prezervatif kullanarak ilişkiye girdik ama içimde kaldı. Prezervatifi çıkardığımda içinde çok az sperm vardı. Sizce hamile miyim?

CEVAP

Sevgili okurum, bir ihtimal. Ben ne diyeyim? Ama o ihtimal de çok yüksek değil.

Kan gelmezse beni boşarmış

20 yaşında kızım ve bakireyim. 2 ay sonra düğünüm var. Nişanlım “Kan gelmezse seni boşarım” dedi. Bazı kızlarda yapısal olarak kan gelmiyormuş. Bende de böyle bir şey olursa ne yaparım?

CEVAP

Güzel, masum, doğuştan otorite ve cehalete mahkum kızım. Yüzlerce yıldır bu iş böyle. Tertemiz kızlarımızın nasıl buldozerde ezilir gibi cehaletin tırpanından geçtiğini biliyorum. Ve 60 yıldır da esnek kızlık zarları vardır, kanamaz diye öğretmeye çalışıyorum. Buna rağmen arpa boyu kadar yol alamadığımı görünce umutsuzluğa kapılıyorum. Erkek, erkek ya, ilk gece adeta giyotine yatırılmış kızlarımızın sayısı da az değil. Kızlık zarlarının yüzde 25’i esnektir, kanamaz. Buna rağmen de erkekler böyle olduğunu inanmaz. Sen ne yaparsın bilemem. Ben de kilitlendim. Şansa dua edelim. Bir sorun çıkarsa masumları oynama. “Ben bakireyim” diye üstüne git. Asla ağlama, öfkeye kapılıp saçını başını da yolma. Erkektir, riski alma.

Erken boşalınca karım çok sinirleniyor

31 yaşındayım, 2 yıllık evliyim. Erken boşalmam var. Ama öyle ki ilişkiye girerken soyunmama bile gerek kalmıyor. Böyle giderse eşim beni o anki sinirle öldürebilir. Ne yapacağım?

CEVAP

Değerli okurum, bir delikanlı sokağa çıkmış “Yangın var” diye avaz avaz bağırmaya başlamış. Bekçiler, mahalle sakinleri koşuşmuşlar. “Nerede, nerede” diye sorduklarında delikanlı “Aha şurada” diye kalbini göstermiş. Senin yangınında ise deponun suyu var ama emme basma tulumbanın ayarı bozulmuş. Kadın haklı. Aynı şeyin senin başına geldiğini düşün. “Merhaba” de, dokun. Kadın hemen işi bitirdi ve kapıyı kilitledi. Ne yapar, ne edersin, gerisini sen bilirsin. Ancak sana iyi bir haberim var. Hortumun basınç sistemi ve süresi ayarlanabiliyor. Bu konu uzman psikiyatırların alanına giriyor. Müjdesi benden, uygulaması senden.

Rengini nasıl açarım?

24 yaşındayım, esmer değilim. Ama cinsel organımın rengi siyah. Rengini nasıl açabilirim? Vücudumla aynı renkte olmasını nasıl sağlarım?

CEVAP

Değerli okurum, ula ne iyi ne iyi. Ben farklıyım, bir bedende iki özellik taşıyorum diye bayram et. Onun koyu rengini tercih edenlere “Al işte, uzağa gitmeye gerek yok” de. Pembelik isteyenlere ise “Bütün derim ve etim pembe. Onun koyu rengini de hoşgörüver. Fantezi için de iyidir ablası” demek varken durumundan şikayet ediyorsun. Ayrıca “Seninkisi teselli ve ilgiye muhtaç, ilgilenen olmadığı için içten içe karardı, böyle oldu. Şifası senden” dersin. Partnerin illa ki “Pembe olsun” derse üstüne 2 prezervatif takıverirsin.

GÜNÜN SÖZÜ

Aptallık aklın lanetidir ama ölünceye dek de kapı komşusudur. H.D.

15

Sıradaki haber yükleniyor...
holder