Dr. Haydar Dümen Beden isyan etmeden...
HABERİ PAYLAŞ

Beden isyan etmeden...

Haberin Devamı

Cinselliği yaşamak için gençlerin heyecanlı olması normal. Hem ilişkide hem de mastürbasyonda aşırıya kaçmak sizi yorar. Bedeninize yazık etmeyin, sonra ayakta kalma savaşı veriyor. Arada dinlenin ki vücudunuz isyan bayrağını çekmesin...

BÖYLE SORU YOK!

Kızı ikna edemiyorum 19 yaşındayım. 3 yıldır kız arkadaşım var. Artık ilişkiye girmek istiyorum ama o sürekli kaçıyor. Onu nasıl ikna edeceğim?

CEVAP

Değerli okurum, ‘yasak ilişkiye girmenin kolay yolları’ diye bir reklam verilse bile, böyle bir soruyu sormak ne sana ne delikanlığına yakışır. 16’sında kız avına çıkmış, birini tavlamışsın. 3 yıldır her yolu denemiş, aklını bu kızı iğfal etmeye vermişsin. Be hey cinsellik anarşisti varlık, ne diyorsun? Benim ne diyeceğimi sanıyorsun? O kız var ya, benim torunum, istersen ana- babandan izin al. Yaşlar uygun, onunla seni baş göz edeyim. Dur nereye kaçıyorsun? Bak sözünden bile ürküp kaçıyorsun be hey genç tosunum.

Kendimi ezik hissediyorum

21 yaşındayım. Penisim 14 santim, küçük diye ezik hissediyorum. İlk boşalma sonrası sertleşmiyor, sertleşse bile ikincisi olmuyor. Ne yapayım?

CEVAP

Değerli okurum, sorunun yok, üstelik aslan gibi delikanlısın diyorum. Normal olan ve göreve hazır organı küçümseyemezsin. Çünkü normaldir. 50 yıldır bu ölçüleri yaza yaza size gerçeği öğretemedim ve çoğunuzu aşağılık kompleksinden bilim adına da kurtaramadım. Bu nedenle hem kendime hem de sizin gibi düşününlere esef ediyorum. İlişkideki aksaklıklar kullanmayı bilmeyenler içindir. Buna karşı ah puf edenler, büyük olsun diyenlere ben sadece isyan etmeyin, bilimin sesini dinleyin derim.

Karım cinselliğe çok düşkün

37 yaşındayım, 10 yıllık evliyim. Cinsel ilişkiye düşkün değilim. Karım sürekli ilişkiye girmek istediğini söylüyor bense kaçıyorum. Karım mutsuz oluyor, ben ne yapabilirim?

CEVAP

Değerli okurum, eşin mutsuz, sen mutsuz. Sosyal yapıda bu trafiğe baktığımda evliliklerin yüzde 70’i mutsuz. Siz bu kervana katıldınız, mutsuzluk devi durmadan büyüyor... Bu konuda elimiz kolumuz bağlı, uzaktan şarkı söylüyoruz. Sana gelince; sağa sap, tıkalı. Sola gidiş yok. Düz yol kapalı. Arka yol dolu. Ne yapacağız? En basiti evlenmeden önce hesap yapıp evlilik hazırlığında kitap okuyarak bilgi edineceksiniz. Bu da yetmiyor, azıcık da baht gerek! Evliliğiniz batıyor, geçmiş olsun. Uzaktan gazel bile okuyamıyoruz.

Her gece yapıyorum

17 yaşındayım. Her gece mastürbasyon yapmanın bana ileride zararı olur mu?

CEVAP

Değerli okurum, her gece mastürbasyon yapmak kulağa pek hoş gelmiyor. Bu tempo seni öyle bir yere götürür ki 20 yaşına geldiğinde mastürbatör olur çıkarsın. Bu şartlanmayı değiştirmek ve iyiye şartlanmak doğrudur. Bu doğru seni ileride sosyalleşmiş biri olarak doruklara taşır.

Eskisi gibi sertleşmiyor

Haftada 3-4 kez kız arkadaşımla ilişkiye giriyorum. 4-5 aydan beri eskisi kadar dinç değilim. Sertleşme olmuyor. Yardım edin.

CEVAP

Değerli okurum, yoruyorsun kendini. Çalışan her canlı varlık dinlenmelidir. Yani insanları köle gibi çalıştıran ya da esir kamplarında çile çektiren zorbalar gibi kendinize zorbalık yaratıyorsunuz. Tabii ki yorulacaksın, bedenin günün birinde isyan da edecek. Bunlar sana işaret. Azalt.

Yırtıldı mı, yırtılmadı mı?

21 yaşında kızım. Erkek arkadaşımla ilişkiye girdim ama yüzeysel. Birkaç damla kan geldi. Kızlık zarım bozulmuş mudur?

CEVAP

Sevgili okurum, bozuldu ya da zedelendi. Çok merak ediyorsan doktora gidersin.

Tekrar düzelir mi?

19 yaşında kızım. 2 hafta önce erkek arkadaşımla ilişkiye girdim, biraz kan geldi. Ardından kahverengi bir sıvı gördüm. Acaba kızlığım bozulmuş mudur? Kızlık zarım tekrar düzelir mi?

CEVAP

Sevgili okurum, kızlığının yaralandığını sanıyorum. Tam yırtılma olmamış olabilir. Kahverengi akıntı, kızlık zarıyla ilgili değil. Zar kendini onarmaz. Bana öyle geliyor ki evlendiğinde yeniden kanayacak.

Hasta olur muyum?

1 hafta önce genelevde ilişkiye girdim. Prezervatif yırtıldı. Hastalık kaptım mı?

CEVAP

Değerli okurum, hastalık kapmadın. Bulaşıcı hastalıklar bakımından kadınlar kontrol altında. Ama bir kaçamak bulaşma söz konusu ise genellikle akıntılı bir şikayetin olur. Yani penisten gelen doğal olmayan iltihabi akıntı türü kendini belli eder.

Vajinal orgazm mı?

37 yaşında, 9 yıllık evli kadınım. Sadece üstte orgazm olabiliyorum. Sizce bu vajinal mi yoksa klitoral orgazm mı?

CEVAP

Sevgili okurum, adam gibi vajinal orgazmdır. Ama klitoris de bu işe ortaktır. Bu ortaklığa dokunma. Yola devam.

Düğünüm var ama...

23 yaşındayım. Penisim 10 santim. 2 ay sonra düğünüm var. Ne yapabilirim?

CEVAP

Değerli okurum, şimdilik yapılacak bir şey yok. Evleneceksin. Bir süre deneyim kazanacaksın, alışma temposu da geçecek. Bana göre eşini mutlu etmeye ve baba olmaya yeterli bir boyuttur. İleride sorun çıkarsa tekrar konuşalım.

İlişkiye girmedim

20 yaşında kızım. Mastürbasyon yaptım. 1 ay önce 2 damla kan geldi. Ama çamaşırıma bile bulaşmadı. Acaba kızlığım bozulmuş mudur?

CEVAP

Sevgili kızım, vajinanın içine kızlık zarının esnekliğini aşan çapta bir cisim girmediği sürece zar kanamaz. Tanımladığın kan yüzeysel kılcal damarlardan gelen tahriş kanıydı. Kendini yorma ve suçlama.

Sertleşme olmuyor

22 yaşındayım, sertleşme olmuyor. Olursa da erken boşalıyorum. Evlendiğimde eşimi tatmin edememekten korkuyorum. Ne olur bana yardım edin.

CEVAP

Değerli okurum, teorik olarak organik bir bozukluk olduğunu düşünmüyorum. Penise gelen damarlarda tıkanıklık varsa ya da bu gelen kanın geri dönüş yolu üzerinde onu tutan mekanizmada gevşeme olmuşsa sertleşme sorunu yaşanır ve bu sürekli olur. Bu tür sürekli sorunlarda penise ultrasonla bir tetkik yapılır. O da sonuçları yüzde 100 önümüze koyar. Kuşkuluyorsan bunu yaptırırsın, değilse evlenene kadar beklersin.

Hemen boşalıyorum

Filmlerdeki öpüşme sahnelerinden etkileniyor, boşalıyorum. Ne yapacağım?

CEVAP

Değerli okurum, erken boşalmaya kendini koşullandırıyorsun. En azından organın iç çamaşırına dokunuyordur. Biraz bol giysiler giy. O tür filmleri izlemeyiver çocuğum.

Ara verince ağrıyor

17 yaşındayım ve günde 3 kez mastürbasyon yapıyorum. Bazen bırakmaya karar veriyorum ama 2-3 gün içinde kasıklarım ağrıyor. Boşalınca rahatlıyorum. Bu önemli bir sorun mu?

CEVAP

Değerli okurum, o ağrılar meni birikim ağrıları. Organı çok çalıştırmaya alışınca salgılar da ona göre tempoya giriyor. Ve bu tür ağrılar yapıyor. Haftada 3-4’e kendini alıştır. Bu tempo hem uzun vadede sağlığını korur. Hem de evlendiğinde dengeler sağlanır.

GÜNÜN SÖZÜ

Kalbe giden yol vicdandan geçseydi hayat yolu günlük gülistanlık olurdu. H.D.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder