Dr. Haydar Dümen Biraz zaman tanısanız...
HABERİ PAYLAŞ

Biraz zaman tanısanız...

Haberin Devamı

Doğum sonrası evliliklerde sorunlar olabilir. Kadın, doğumdan sonra iyileşene, anneliğe alışana kadar cinsel hayatınızda bazı aksaklıkların yaşanması normaldir. Bu durumda erkeğin görevi, eşinin sağlığına dikkat etmek, duygularına önem verip sabırlı olmaktır...

BÖYLE SORU YOK!

Benimkinin kanadı kırık 32 yaşındayım, benimkinin kanadı kırık, uçmaya çalışıyor ama olmuyor. Ne olur yol gösterin.

CEVAP

Değerli okurum, bu kırık kanat bugüne kadar ne yaptı? Seke seke mi dolaştı yoksa hakkını söke söke mi aldı? Yani 17 yıldan sonra böyle olacaktı. Onu ormanlara salmadın, çayır, çimen parklarda uçurmadın, hayatın ve doğanın gerçekleriyle karşılaştırmadın. Kapattın kafese, al gülüm ver gülüm, iki pompala ve hayali yemlerle onu oyala ve işte sonuç ortada. Kanadı kırık bir kuş, bu kuşa karşı işlenen bir suç. Teşhisim budur ve bu teşhis bir fizyoloji, psikoloji kuralıdır.

Kız artık beni istemiyor

23 yaşındayım, kız arkadaşım da 21 yaşında. Sevgilim erken boşaldığım için artık benimle ilişkiye girmek istemiyor. Ne yapmalıyım?

CEVAP

Ne yapacağını bilmiyorsan neden o kızı seçip deneme tahtası yaptın? Neden ilişki kurdun? Yani gelecek için ne düşündün? Devam ettiği kadar eder ya gider ya da ben “Hadi eyvallah derim” dediysen, teşhisin ve kararın yerine oturmuş. Eğer “Hocama bir danışayım, çaresi varsa hemen telefona sarılayım, sevgilime sorun bitti, şimdilik yarım saati geçti, denemesi bedava, işine gelirse al beni koynuna, gelmezse herkes yoluna” derim diye düşündüysen uzatma bu işi, çek fişi.

18 yıldır kimseyle olmadım

36 yaşındayım. En son kız arkadaşım üniversitedeyken oldu. Sonrasında hiç kimseyle olmadım. 18 senedir aç, susuz gibiyim. 10 yıldır psikoloğa gidiyor, antipderesan alıyorum. Sevgilimin olmaması normal mi? Suçum kızı bırakmam mı? 18 yıldır mastürbasyon yapıyorum. Ne yapabilirim?

CEVAP

Değerli okurlarım, işte tablo, işte resim. Tekrar tekrar okuyun, karar verin. Depresyon sorununu ve teşhisini bize bırakın. Bir sorumlu arıyorsanız bana sormayın, sebebini siz bulun. 18 yıl mastürbasyonun nelere yol açacağını da görün. Değerli okurum, bu durum ciddi bir tedaviyle düzelir. Çünkü yıllara kök salmış. Tedaviyle yeni filizler verir.

Filmlerden kopamıyorum

17 yaşındayım. Evde yalnız kalınca erotik filmler izliyor, erotik hikayeler okuyorum. Sonra mastürbasyon yapıyorum. Bunu durdurmak için ne yapabilirim?

CEVAP

Değerli okurum, her şeye rağmen bir süre belirli ölçüde devam edecek. Biraz iradeye biraz da oluruna bırak. Sanırım bir süre sonra bu tutkularından soğuyacaksın. Doğru olanı, haftada 1-2 mastürbasyon. Ama gereği kadar da dersini çalış.

Kızlık zarım yırtıldı mı?

18 yaşında kızım. Mastürbasyon yaparken elim biraz içeri girdi, ağrı hissettim. Ardından 5-6 damla kan geldi. Kızlık zarım yırtılmış olabilir mi?

CEVAP

Sevgili kızım, zedelenmeden söz ediyorsun. Evlendiğinde kanayacağını sanıyorum.

1-2 saat beklesek mi?

22 yaşında, nişanlı kızım. Kızlık zarı yırtıldıktan sonra ikinci ilişkiye girmek için biraz beklenmesi gerekiyor mu? Kızlık zarı yırtıldıktan 1-2 saat sonra tekrar ilişkiye girmemin zararı olur mu?

CEVAP

Sevgili okurum, dereyi görmeden paçaları sıvama. Kızlık zarı yırtılacak, ortam, coşkular, duygular sizi nereye götürecek bilinmez. Kendinizi frenleyemez ikinciyi, üçüncüyü yaparsanız dünya tersine mi dönecek? Ama ilk birleşmeden sonra dürtüler çok zorlamazsa 1 günlük bekleme süresi yararlı olur. Sizi ılık bir ortama taşır.

Hiç zevk almıyorum

19 yaşında kızım. 6 aydır erkek arkadaşımla seks yapıyoruz. Ben ne öpüşmekten ne de temastan zevk alıyorum. Bende ıslaklık da oluyor. Zevk almak için ne yapmam lazım?

CEVAP

Sevgili okurum, yetiştirilme koşulların ve cinselliğe bakış açınla ilgili. Bunların değişmesi gerekir. Zamana ihtiyacın var. Ama bazen de bakarsın çok sevdiğin biri cinsel heyecanı yeterince vermeyebilir de bir başkası seni etkileyebilir. Karmaşık konulardır. Tek bir maddeye indirgenemez.

Hemen sertleşiyor

20 yaşındayım. Nerede seksi kadın görsem hemen sertleşiyor. Ne önerirsiniz?

CEVAP

Değerli okurum, elleşme. Öyle asilik yapar yapar sonunda uslanır. Bunu başkalarına belli etmemeye çalış. Kızların yanından ayrılma, konuşmayı sürdür. Ciddi sorunları konuş. Senin asi organ sanırım alışır. Her şey yerinde ve zamanında iyidir.

Utanıyorum

Cinsel organımın boyu çok büyük. Ne yapacağımı bilemiyorum. Ne yapmalıyım?

CEVAP

Değerli okurum, gerçekten büyük. Bu mutlu evliliği zorlaştırır. Her şey senin elinde. Ameliyatla küçültülmüyor. İdareli kullan. Evlenirken kendine uygun birini seç.

Kasıklarım ağrıyor

17 yaşındayım ve günde 3 kez mastürbasyon yapıyorum. Bazen birkaç gün için bırakıyorum. 2-3 gün içinde kasıklarım ağrıyor. Ne yapayım?

CEVAP

Değerli okurum, o ağrılar meni birikim ağrıları. Organı çok çalıştırmaya alışınca salgılar da ona göre tempoya giriyor, ağrı yapıyor. Haftada 3-4’e kendini alıştır. Bu tempo hem uzun vadede sağlığını korur hem de evlendiğinde dengeler sağlanır.

İlaç önerir misiniz?

26 yaşındayım, bekarım ve erken boşalıyorum. İlaç önerir misiniz yoksa doğal yollarla tedavisi mümkün mü?

CEVAP

Değerli okurum, ilk önce evli olman gerekir. Uzaktan ilaç olmaz. Doğal yolla tedavi için evlilik koşullarının da oluşması gerekiyor. Ama erken boşalma oturmuşsa onun da tedavisi var.

Sertleşti ama sona erdi

24 yaşındayım. Yoğun bir işim var ve yorgunum. Kız arkadaşımla sevişmek istedik. Penisim sertleşti ama sonra bitti. Birbirimizden soğuduk. Oysa evlenmeyi düşünüyorduk. Ne yapmalıyım?

CEVAP

Değerli okurum, yorgunluğun katkısı var. Ama asıl önemlisi bu konulara alışkın değilsin. Ruhun narin. Kız arkadaşın sabırlı olur, aranız soğumazsa, sanırım zamanla her şey yoluna girecek. Hani iş buraya gelmişse artık evlenseniz diyorum. İşte o zaman bütün sorunlar sona erecek. Ufak tefek yardımlar da bizlerden gelecek.

Eşim neden ilişkiye girmiyor?

24 yaşındayım. Eşimle hamileyken haftada 2 kez ilişkiye giriyorduk. Eşim normal doğum yaptı, 40 gün yaklaşamadım. Doğum yapalı 2 aydan fazla olmasına rağmen ilişkiden kaçıyor. Ne yapmalıyım?

CEVAP

Değerli okurum, doğuma 1.5 ay kalana kadar cinsel ilişki devam eder. Son 1.5 ayda ara vermen gerekirdi. Belki bu olay kadını psikolojik olarak olumsuz etkiledi. Tıbba göre zaten bugünlerde ilişkiye başlamanız gerekiyor. Kadının duygularına saygı gösterip sabırlı olsan ne kaybedersin? Bu gibi durumlarda öküzün altında buzağı aramayın.

GÜNÜN SÖZÜ

Akıl bir yarış atı gibidir. Kazanmak için kamçılamaktan çok dizgileri iyi kullanmak gerekir. H.D.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder