Dr. Haydar Dümen Bu gemi iki kişilik
HABERİ PAYLAŞ

Bu gemi iki kişilik

Haberin Devamı

Cinsellikte iki kişi de ilişkiden zevk alıyorsa, tatmin oluyorsa yüzler güler. Ama istekler hep tek kişiden geliyorsa, diğer kaçıyorsa, beklentiler farklıysa sorunlar içinden çıkılmaz olur. Unutmayın, aşk iki kişiliktir, karşılıklı konuşun...

BÖYLE SORU YOK

Kendimi nasıl durdururum?

Kızlık zarım bozulmadan ilişkiye girebilir miyim? Sizce kendimi nasıl durdurabilirim?

CEVAP: Misafirlikte bir şey ikram edilince, ikram edilen “Yemiş gibi oldum” diye teşekkür eder. Bak atalar buna da çözüm bulmuşlar. Sen o yoruma uyar, “Yemiş gibi oldum” sayarsın kendini. Ancak fazla yutkunursun, o da zevkinin bedeli olur. Kendini ilişkiye karşı nasıl durduracağını soruyorsan, annen, teyzen, ninelerin dururken bana sıra gelmez. Eğer “Ağzında kilit mi var, söyleyiver Hocam” dersen, olur söyleyeyim: Herkes nasıl duruyorsa sen de öyle durursun.

Kuş nasıl havalanacak?

44 yaşındayım, sertleşmeyi sağlayan ne kadar hap varsa kullandım ama sonuç alamadım. Benim kuşu havalandırmak için ne yapmam gerekiyor?

CEVAP: Değerli okurum, o haplar baygın kuşlar için iyi geliyor da kuş sahayı terk etmiş, menisküs olmuş oyuncu gibi maça veda etmişse o hapların hiçbir yararı olmaz. Olsaydı dünya başka bir dengede dönerdi. Peki niye ve nerede işe yararlar? Diyelim ki iştah ve yemek var. Yemek orta, vasat türde ise işe yarar. Yemek nefis, sahip de heyecanlı, organının da kalleşliğine alışıksan “Ya burada da olmazsa” kuşkusuna kapılıyorsan yine işe yarar. Ancak organ havlu atmış, iç damarları tıkanmış, ötekiler kaçak yapmışsa seninki canlı cenaze demektir, hemen tedavisi gerekir.

Mastürbasyona bağımlı mıyım?

20 yaşındayım. Kız arkadaşımla ilişkiye girdiğim zaman mastürbasyondan aldığım zevki almıyorum. Onu çok seviyorum. Acaba ben mastürbasyon bağımlısı mıyım? İleride bu durum ilişkimize etkiler mi? RUMUZ: YEDİTEPELİ

CEVAP: Ey be aslan okurum, daha başka ne dertlerin var? Fırsat bulunca ya kızı erteliyorsun ya da onu bekletiyorsun. Kızla denemen olduysa sana ne oldu? Diken mi battı yani. Sebep vicdan azabı mı yoksa kız gözünde kutsal mı? Ya da “Kasaba muhtaç olacağıma keser yerim” diyecek kadar da burnun Kaf Dağı’nda mı? Rumuzuna Yeditepeli diyorsun. Neresi orası? Köy mü, kasaba mı? Yoksa bildiğimiz üniversite mi? Çok bilinmeyenli denklemde ben ancak bir maddeyi çözdüm. Evet, mastürbasyon bağımlısısın. Böyle giderse 4 evlilik yaparsın, ikisinde sen eşini, öteki ikisinde de eşin seni boşar. Sonra yeni bir evlilik peşinde koşarsın. Bu nedenle hemen dönüş yap. Gerçek piste inişe geç.

*****

İlk adımı hep ben atıyorum

34 yaşındayım, 1.5 yıldır nişanlıyım. 2 ay sonra düğünümüz var. Hep ilk adımı ben atıyorum. Nişanlım sürekli bahaneler uyduruyor. O da bana yaklaşsın istiyorum. Ben sürekli baskı yapan durumundayım. Ne olacak bu durum?

CEVAP: Değerli okurum, onunla net olarak konuş. Kendi kesin kırmızı çizgilerini anlat. İstersen, yapabilirsen 2 aylık evlilik sürecini 6 aya çıkar. Sevgili nişanlının bu süre içinde rol yapmadığına inanırsan evlilik kararını pekiştirirsin. Ya da duruma razı olursun. Belki de nişanlının evlilik konusunda bazı kararsızlıkları olabilir. Zamana ihtiyacınız var.

Nişanlım bekarete önem veriyor

3 yıl önce erkek arkadaşımla birlikte oldum ama ayrıldık. Şimdi başkasıyla evlenmek istiyorum. Ama o bekarete çok önem veriyor. Acaba kızlık zarımı diktirsem olur mu?

CEVAP: Sevgili okurum, kızlık zarını diktirmek istiyorsan önce bu işi yapan uzmanı bulacaksın. İlk geceden 1-2 gün önce diktirirsen kanama olur. Bunun da kararını kadın-doğum uzmanı verir.

Arada titreme geliyor

Korunmasız ilişkiye girdim. 2 gündür belim ağrıyor. Bel soğukluğuna mı yakalandım? Arada titreme geliyor. Ne olur yardım edin.

CEVAP: Değerli okurum, bel soğukluğu bir günde geldi, yakaladı, seni sarstı, ağrılarla her tarafını sardı. Böyle şey olmaz. Bel soğukluğunda penisin ucundan iltihabi akıntılar gelir. Bunlar çamaşırda leke bırakır. Teşhisi de meni ve idrarın tahlili ile olur. Bana göre tertemizsin.

Ne yapsam da bir türlü doymuyorum

27 yaşındayım, doyumsuzum. Çok istekliyim ve bu istek bitmek bilmiyor. Bir gecede pek çok kez ilişkiye girip boşalmama rağmen isteğimin bitmemesi beni korkutuyor. Bu durumun ilerleyen yıllarda bana zararı olur mu?

CEVAP: Değerli okurum, biraz irade, biraz sağlığına dikkat! Beynini başka yerlere kaydır. Bu böyle gitmez. Böyle yaşanmaz. Bir süre psikolojik tedaviye ihtiyacın olabilir.

Neden geç boşalıyorum?

42 yaşındayım, yıllardır geç boşalıyorum. Doktora da gitmeye utanıyorum. Bana yardımcı olur musunuz?

CEVAP: Değerli okurum, elimizde çare ve tedavi yöntemi yok. Fantezileri güçlendir olsun bitsin.

İkimiz aynı anda mı boşalacağız?

24 yaşında, 1 yıldır evli kadınım. Eşimle çocuk sahibi olmak istiyoruz. Ben orgazm olamıyorum. Döllenme olması için erkek ve kadının aynı anda mı boşalması gerekir? Sadece erkeğin boşalması yetmez mi?

CEVAP: Sevgili okurum, bu durum gebelik için bir sorun yaratmaz. İki adet döneminin ortalarında rastlayan günlerde gebe kalma şansın daha yüksektir. Birleşmeden sonra bir süre sırt üstü yat, ayağa kalkma. Ayaklarının altına da yastık koy, yüksekte kalsın. 3-4 ay sonra hâlâ gebe kalmazsan bize yaz.

Sevgilimden zevk almıyorum

22 yaşında kızım. Sevgilimle ilişkiye giriyorum ama zevk almıyorum. Mastürbasyon da bana keyif vermiyor. Ben neden zevk alamıyorum?

CEVAP: Değerli okurum, erkek arkadaşınla ya da bir başkasıyla evlenirsen günün birinde, bir zaman dilimi içinde biraz da profesyonel yardımla orgazmı yakalama şansın olabilir de ama olmayabilir de. Çünkü mastürbasyona şartlanmışsın. Klitoris orgazmını vajinal orgazma transfer etmek gerekir. Bu da evlilikle birlikte olur. Şimdilik kafana takma. Erkek arkadaşına orgazm olmadığını söylemene de gerek yok.

Cinselliği yaşamak içimden gelmiyor

27 yaşında kızım. 1 yıldır nişanlıyım. Nişanlımı çok seviyorum. Onu sevmeme rağmen cinselliği onunla yaşayamıyorum. Kendimi sürekli zorluyorum. O yakında eşim olacak ve ben ne yapacağımı bilmiyorum.

CEVAP: Değerli okurum, peki ne yapacağız şimdi? İçinden gelmiyormuş. Ee adam seni ne yapacak? Süs diye almıyor ki. Biblo diye de düşünmüyor. Ya da bir mutfak malzemesi. Değerli okurum, biraz zaman kazan. Ya da elektrik aldığın yeni bir arkadaş bul kendine.

Gördüğüm her şeyden tahrik oluyorum

Her şeyden tahrik oluyorum. Açık bir kadın fotoğrafı gördüğümde bile etkileniyorum ve günde 2-3 defa mastürbasyon yapıyorum. Sizce bu durum normal mi?

CEVAP: Değerli okurum, sanırım bir süre ilaçla tedaviye ihtiyacın var. Gördüğüm kadarıyla bu durum iradeyi aşmış. Yaşamın parçası olmuş. Ama böyle gitmez. Hem fazla doğal değil, hem sosyal açıdan. Ayrıca insani de değil. Geçişi yavaş yavaş yaparsın kendine zaman tanı.

GÜNÜN SÖZÜ

Yalan tarlasında her türlü ot biter ama dürüstlüğü her gün sulasanız asla yeşermez. H. D.

13

Sıradaki haber yükleniyor...
holder