Dr. Haydar Dümen Bu pastayı paylasırken
HABERİ PAYLAŞ

Bu pastayı paylasırken

Haberin Devamı

Cinsellik pasta gibi düşünülürse çiftin eşit miktarlarda bundan tatması gerekir. Yoksa problemler çıkabilir. Birbirinizi dinleyin ve paylaşımları çoğaltın. Cinsellik aceleye gelmez, ilişkinin tadının çıkarın. Zamanla her şey yoluna girer

Vajinada yara çıktı

19 yaşında kızım. 7 ay önce adetliyken erkek arkadaşımla ilişkiye girdim ve kızlığım bozuldu. Cinsel organımda yaralar çıktı. Erkek arkadaşım yıllar önce geneleve gitmiş, hastalık kapmış. Sanırım bana bulaştı. Bu yaralar ne olabilir?

CEVAP

Sevgili okurum, bir kadın-doğum uzmanına koşarak gitmelisin. Soruların benim uzmanlık alanıma girmiyor. Bazı hastalıklarda zaman çok önemli rol oynar. Ben de burada sorumlu duruma düştüğümden hiçbir şey yok ya da son derece tehlikeli bir şey diyecek pozisyonda değilim. Önerilerim bunlar.

Acaba yırtılmış mıdır?

18 yaşında kız arkadaşım var. Sürtünme yoluyla birbirimiz tatmin ediyorduk ama geçen gün biraz ileri gittik. Penisim birkaç santim girdi ve sevgilimin canı çok yandı. Ondan kan geldi. Kanın rengi pembeydi. Acaba kızlık zarı yırtılmış mıdır?

CEVAP

Değerli okurum, ne yazık ki zarı yırttın. Bir bıçak insana girip çıksa nasıl orası yaralanır, kan gelirse zaten o bir anda olur. İkiniz de daha çocuksunuz. Olan olmuş. Bunları gidip kıza söyleme. Onun ruhunu düzeltmeye, moral vermeye çalış, sevecen ol. Sanırım daha sonraki günlerde ilişkiye devam edeceksiniz. İşte bana göre o zaman kıyamet kopacak. Evlenseniz erken. Kızı bıraksan onun durumu ne olacak? Geçmiş olsun.

Cinsellik kâbusum oldu

17 yaşındayım. Penisim ince ve kısa. Bu bende özgüven sorunu oluşturuyor. Kızlarla cinsellik yaşamıyorum. Ama kâbusum oldu. Yardım edin.

CEVAP

Değerli okurum, biraz büyü yavrum. Kızlarını erken düşünüyorsun. Biraz kendine gel. Ruhun, bedenin olgunlaşsın. Dolduruşa gelme. Zamanı gelince her şey yoluna girer. Şimdilik bu yolda ısrar edersen komplekse girersin. Ruhun zedelenir. O penisten de önemli. Zamanı geldiğinde her şeyin çözümü bulunur.

Hakim olamıyorum

17 yaşındayım. Penisime hakim olamıyorum. Olur olmadık yerde hareketleniyor. Ne yapacağım?

CEVAP

Değerli okurum, atı dizginle. Bu kısmen senin elinde. Yani bu yol beyinden geçer. İkinci yol ise giysilerine dikkat et, belli olmayacak bir giyim tarzı bulmaya çalış.

Başarısız oldum

23 yaşındayım. 5 kez birliktelik yaşadım. Ama başarısız oldum. Normalde mastürbasyon yaparken ereksiyon oluyorum. Sorun psikolojik mi yoksa çok heyecanlandığım için mi olmuyor?

CEVAP

Değerli okurum, elbette heyecanlandığın için böyle oluyor. Heyecanın kökeni de psikolojik. Olumlu koşullarda ve bir kişiyle uzun süreli, güvenli bir ortamda sık sık buluştuğunda sorun kendiliğinden çözülecek0.

Az meni geliyor

16 yaşındayım. Cinsel deneyimim olmadı. Haftada 5-6 kere mastürbasyon yapıyorum ama çok az meni geliyor. Çocuk sahibi olamam diye korkuyorum. Sizce böyle bir şey olabilir mi?

CEVAP

Çocuğum bekle sabırlı ol. Yumurtalar normalden küçük ise yani badem büyüklüğüne erişmemişse üroloji uzmanlarına başvurabilirsin.

Sekse çok düşkünüm

10 yıllık evliyim, 37 yaşındayım. Sekse çok düşkünüm. Karım ise isteksiz. Ben her gün ilişkiye girmek istiyorum. Fanteziler yapalım diyorum eşim karşı çıkıyor. Ne yapacağımı bilemiyorum.

CEVAP

Değerli okurum, istersen bunu haftada 2’ye bilemeden 3’e ayarla. Bu kadar özveriyi senden istiyorum. Erken boşalman varsa tedavi ol. Çünkü kadın bu işten bir şey anlamıyordur. Bu yüzden kaçabilir. Yorgundur, ev işi, çocuk her neyse. Evde ona yardım et. Hayat paylaşım demek. Paylaşım deyince erkeklerin aklına hep yatakta paylaşım geliyor. Karınla cinselliğin dışında sıcak ilişki kur, yakın dur ki mutluluğunuz daim olsun.

Arkadaşımın sevgilisi erken boşalıyormuş

Biz iki arkadaşız. İkimizin de sevgilisi var. Ama arkadaşımın sevgilisi çok erken boşalıyormuş. Bu olayın kız arkadaştan hoşlanmasıyla ilgisi var mı? Yoksa erken boşalma mı?

CEVAP

Hem adını koyuyorsun sevgili okurum hem de bana soruyorsun. Çocuk erken boşalıyor. Şimdilik şanssız bir durum. Evlenince tedavi olur, düzelir. Kız arkadaşına da sabır dilemekten başka şansımız yok.

İlk geceden korkuyorum

1 ay sonra düğünüm var. Bir kız olarak çok endişeliyim. Kimi ağrın olacak, kimi olmayacak diyor. Bize yol gösterir misiniz?

CEVAP

Değerli okurum, yarısı senin, yarısı eşinin paylaşacağınız bir pasta dilimi. Bu pastayı sert kesmeyin. Çatalla ağzınıza götürürken telaşlanıp acele etmeyin. Üzerinize dökülebilir. Yutarken de acele etmeyin. Her şey yavaş yavaş olsun. İlk geceyi mümkünse biraz erteleyin ki birbirinize alışın. Kolay gelsin mutluluklar.

Kızlarla nasıl davranayım?

20 yaşındayım. Bütün kızlardan cinsel istekte bulunuyorum. Bu yüzden benden kaçıyorlar. Onlara nasıl davranmalıyım?

CEVAP

Sevgili okurum, kızlar haklı değil mi? Bu dava senin önüne geldi, sen de yargıçsın. Doğruyu sen mi yapıyorsun, kızlar mı? İkincisi sen cinsellikle, cinselliğin sınırlarının nerede başlayıp nerede biteceğini bilmiyorsan kızlar elbette senden kaçar. Bana soracağına aklına sor. Mutlaka bir yanıt alacaksın diye düşünüyorum.

BÖYLE SORU YOK

Padişah macunu yesem...

24 yaşındayım, sevgilim biraz sert. Penisimi kıvırıp burdu. 6 aydır sertleşme olmuyor. Padişah macunu yesem düzelir mi? Bir de kız ilişkide bağırıyor, tırnaklıyor ve çenemi sıkıyor. Komşular duyacak diye korkuyorum. Ne yapayım? RUMUZ: ARSLAN

CEVAP

Değerli okurum, şu padişah macunundan başlayalım. Eğer böyle durum var idiyse bunun dışarı duyurulması yanlış olmuştur. Üstelik sarayda onca canlı afrodizyak gibi cariyeler varken neden bu macundan medet umulsun? O macunların ne formül ne de enerji bakımından yararı yoktur. Kıza gelince; oburun yemesi ya da at yarışına para yatırmış kişinin heyecanını anımsatıyor. Tutkulu, coşkulu ama bir de bunun burgulusunu eklersek çekilmez olur. Koru kendini. Ya bir daha burgulamasına izin verme, evine yolla. Ya da sen bir üroloji bölümüne yollan.

GÜNÜN SORULARI

İlk kez ilişkiye gireceğim

1İlk defa cinsel ilişkiye gireceğim. Heyecanım çok fazla. Ne yapabilirim?

CEVAP Değerli okurum, ilkini yaşayan genç ya da erkekte görülen bir tablodur. İlişkiye girecekmişsin, anladım da yaşın da belli değil. Ben 18 saydım, ötekilerini yazmaya başlıyorum. Nerede, kiminle olacak bu iş? Eğer geneleve gideceksen korkak, ürkek içeri gireceksin. Elin, ayağın titreyecek o kadar. Bu durumda asıl sorunu yaşayan organdır. Evde, yatakta, dahası kızları görünce olan arsızlığı uçup gitmiş, geriye ruhsuz bir et parçası kalmıştır. Böyle olunca iki cephede birden savaşacaksın demektir. Önce organa laf anlatacak sonra sinirlendirip kadının tepesini attırmayacaksın. İşte bu sırada batık gemi filikası gibi kadının iyi saatine rastlamışsan kurtuldun. Yoksa uzun süre “Neden böyle oldu!” denizine battın demektir. Aslında ilk yaşananların çoğu böyledir. Zamanla her şey düzelir.

Orgazm sonrası ateşim çıkıyor

40 yaşında kadınım. Orgazm olduktan sonra ateşim çıkıyor. Acaba bu hastalık mı? Neden oluyor?

CEVAP

Sevgili okurum, rahatsızlık olmadığı kesin. İlişki sırasında sistemler alarmda olur. Stres ve mutluluk hormonları oluk oluk kanda dolaşır. Metabolizma hızlanmış, kalp atışları artmıştır. Beden 100 metre koşusuna çıkmış gibi enerji ürettiğinden ateşi yükselmiştir. Bir de cinselliği kocasının değil, anasının kucağında uyurken rüyasında yaşar gibi yaşayanlar vardır. Ancak cinsellik de heyecan da hem gerekli hem de ateşleyici rol oynar. Aslında bu heyecan olmasaydı cinselliğin nesi kalırdı elde? Neyse, cinsel ilişkiden sonra 2 tas soğuk su panzehir gibi gelir. Keyfine gem vurma. Gereken yerde atını mahmuzla, gereken yerde dizginlere asıl. Yaşadıklarının bir bölümünü de karşındakine çaktırma.

14

Sıradaki haber yükleniyor...
holder