Dr. Haydar Dümen Bu yolu birlikte yürüyün
HABERİ PAYLAŞ

Bu yolu birlikte yürüyün

Haberin Devamı

Kadın ve erkek ilişkisi ne seninle ne sensiz hali. İkisinin de ömrü birbirini anlamaya çalışmakla geçiyor. Kimi anlıyor, kimiyse birbirini bile dinlemiyor, aynı ev içinde iki yabancı oluyor, yatak odası savaş alanına dönüyor. Mutluluk için eşler birlikte çaba harcamalı.

BÖYLE SORU YOK!

Kocam hapla geziyor


6 yıllık evliyim. Kocam o meşhur hapla geziyor. Hasta mı yoksa başka kadın mı var? Anneme gittim, yine ilaç içmiş. RUMUZ: ŞÜPHELİ

CEVAP

Sevgili okurum, ben de şüphelendim ama senin şüphene katılmadım. Şöyle ki, röntgen filmi çekilecek. Makineye cereyan gelmemişse ne olur? Öyle kaldım ve 1 saat düşünceye daldım. Eşinin boş bir saplantı çukuruna düştüğüne inandım. Acaba hapı organın besini, atının yemi mi sanıyor? Belki de hep dinç kalsın diye ona yatırım yapıyor!!! Neyse, kocana el uzatmalı, “Bu nedir?” diye sormalısın. Çünkü eşinden, bugünkü durumundan sorumlusun. Konuyu bildiğini söylemeli, derdi neymiş anlamalı, birlikte çare aramalısınız.

Nasıl vazgeçerim?

17 yaşındayım. Neredeyse her gün mastürbasyon yapmak istiyorum. Nasıl vazgeçebilirim ya da vazgeçebilir miyim?

CEVAP

Değerli okurum, geçersin de biz önce insanlar nelerden vazgeçebiliyorlar ona bakalım: Aşırı seks gücü hayallerinden, bol para rüyalarından, her kadına bakıp ah vah çekmekten, işine gelmeyince “Bana ne” demekten, başkalarını suçlayıp dedikodu yapmaktan, egolarına fazla güvenen bazı aptallar gibi kendini çok akıllı sanmaktan, ona buna kazık atmaktan, yalandan dolandan nasıl vazgeçiyor ve geçmeleri gerektiğini inanıyorsan sen de öyle yaparsın. Bu takıntıdan vazgeçersin. Nedir yani el kari (okur).

Neden boşalamıyorum?

28 yaşındayım, hâlâ boşalamıyorum. Ne yapmam lazım?

CEVAP

Değerli okurum, 5-6 kelimelik mektubuna destan mı yazayım yoksa ansiklopedi mi karıştırayım şaşırdım. Başladım mırıldanmaya... ‘Ey felek bana ne ettin ne eyledin’ / ‘Nerelerde kaldın ey selvinazım’, ‘Gel desen gelemem ki’ / ‘Derdimi ummana döktüm asumana inledim’ / ‘Gözüm yollarda kaldı’ / ‘Kayalardan kayarım, yoktur beni ayarım’... Daha Orhan Gencebay’ın arşivine girmedim. Tam 1 saat oyalanmışım. Neyse uzatmayalım, fol yok, yumurta yok, bana civciv aratıyorsun. Yazacak bir satırlık yerim kaldı, bir üroloji uzmanına uğramalısın diyorum.

Yüzeysel sevişiyorduk

Kız arkadaşımla yüzeysel sevişiyoruz. Kız arkadaşımda çok ağrı ve kanama oldu. Onu hiç zorlamadım. Ne yapalım?

CEVAP

Değerli okurum, 15 gün cinsel perhize girin. Usta bir saat tamircisi gibi ince, narin hareketlerde bulun. Asla kızı zorlama. Erkeklik gücünü kanıtlamaya kalkma.

Zarı bozar mı?

Penisim 14 santim. Kızlık zarını bozabilir miyim?

CEVAP

Değerli okurum, kızlık zarı vajinadan içeri 2-3 santim girildiğinde kızlık zarı esnek değilse bozulur. Yani zar vajinanın diplerinde değildir.

Ya tatmin edemezsem?

20 yaşındayım. Penisim 10 santim. Kız arkadaşımı tatmin edemem diye korkuyorum. Boyutu normal mi?

CEVAP

Edersin çocuğum edersin. Kendini cinselliğini, bu konuyla ilgili bilgileri öğren. Kız arkadaşının ve eşinin önce ruhunu fethet. Sonra hepsi arkadan gelir.

Mastürbasyondan mı?

18 yaşındayım. Ben çok zayıfım. Haftada 3-4 defa mastürbasyon yapıyorum. Acaba ilgisi olabilir mi?

CEVAP

Değerli okurum, ilgisi yok. Sağlıklı yaşa sağlıklı beslen, yola devam.

Ben isteksizim eşim çok mutsuz

26 yaşında, 2 yıllık evli kadınım. İlişkiye karşı çok isteksizim. Hiçbir zaman zevk alamadım. Eşim de bu yüzden çok huzursuz. İlişkiden kaçıyorum. Ne yapmam lazım? Kadın doğum uzmanı “Psikolojik” dedi. Ne olur beni aydınlatın.

CEVAP

Değerli okurum, tabii ki psikolojik. Ama bütün bu psikolojik olanları çözmek de kolay değildir. Burada eşinin ve senin bir uzman ile el ele verip “Ne kurtarırsak o kârdır” diyerek çalışma yapmanız gerekiyor.

Ertesi gün hapı içtim

Erkek arkadaşımla ilişkiye girdik ama içime boşalmadı. 1 hafta sonra tekrar ilişkiye girdik ama ilişkimiz uzun olduğu için ertesi gün hapı aldım. Hamile kalır mıyım?

CEVAP

Sevgili okurum, zayıf ihtimaller her zaman var. Ama sen hamile değilsin diye yorumluyorum. Bekleyelim, görelim.

Eşimi tatmin edemiyorum

31 yaşındayım, evli ve 2 çocuk babasıyım. Erken boşalma sorunum var. Evlenmeden önce ilişkiye girmedim. Eşimi mutlu edemiyorum. Ne yapmalıyım?

CEVAP

Değerli okurum, elbette tedavisi var. Ve seni de tedavi edeceğiz. Bunun için doktorla birebir karşılaşman gerekecek. Çünkü ilaç verilecek.

Orgazm olamıyorum

23 yaşındayım. Erkek arkadaşımlü sürtünme yoluyla birlikte oluyorduk. Ben orgazm olamıyorum. Ne yapmam gerekiyor?

CEVAP


Değerli okurum, yapacağın bir şey yok. Sevgilini üzüp bıktırma. Romantik ve duygusal ilişkilerinize ağırlık verin.

Geneleve gitsek mi?

Yolda kızlara bakıyorum. Yaşım küçük olduğu için geneleve gidemiyorum. Ama arkadaşlarım gitmek istiyor. Ne yapalım?

CEVAP

Değerli okurum, geneleve gitmek için sabırlı olun, bekleyin. Gitme yaşınızda bile mehter marşıyla gidin. Kızlara bak yani çiçek tarlasına bak. Ama koparmamaya dikkat et!

2 ayda ortaya çıkar mı?

21 yaşındayım, 2 ay önce bir kadınla ilişkiye girdim. AIDS kapmaktan korkuyorum. Bu yüzden bunalıma girdim. AIDS 2 ay içinde vücutta kendini gösterir mi?

CEVAP

Değerli okurum, AIDS değilsin. Nereden kapacaksın ki? Kuşkular seni ruh hastası yapar. Ama çok kafaya takarsan, gider testini yaptırırsın.

Nasıl önlem alabilirim?

19 yaşında kızım. 2 ay önce erkek arkadaşımla cinsel ilişkiye girdim. Kanama oldu, acaba kızlığım bozulmuş mudur? Diktirsem mi? Acaba bozulmuşsa ne gibi bir önlem alabilirim?

CEVAP

Sevgili okurum, ne önlemi? Olan olmuş biten bitmiş. Kime, ne için diktireceksin? Diktirsen yine olayı tekrar edeceksin. Yine yırtılacak.

Eşim çok bağırıyor

2 aylık evliyim. Cinsel ilişkiye bir gün ara veriyoruz. Ancak ilişkiye gireceğimiz gün eşim ağrı duyuyor, “Acıyor” diye bağırıyor. Ben boşalamıyorum. Ne yapmalıyız?

CEVAP

Değerli okurum, vajinada iltihap ya da organik bozukluk yoksa (yoktur sanıyorum) o acıyı gideririz. Orgazm konusu biraz karmaşıktır. Ona da profesyonel bir yardım gerekebilir.

GÜNÜN SÖZÜ

Gün gelmiş insanlık bankası kurulmuş. Ama iflas etmiş çünkü yatırım yapan olmamış. H.D.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder