Dr. Haydar Dümen Çözümü el ele bulun
HABERİ PAYLAŞ

Çözümü el ele bulun

Haberin Devamı

Kadın ve erkek iki zıt kutup. Yani ne seninle ne de sensiz hali. Ömür birbirini anlamaya çalışmakla geçiyor. Kimi anlıyor, kimiyse birbirini bile dinlemiyor, aynı ev içinde iki yabancı oluyor, yatak odası savaş alanına dönüyor. Mutluluk için eşler birlikte çaba harcamalı.

BÖYLE SORU YOK!

Benimki ejderhaydı

6 aylık askerim. Askerlikten önce ejderhayken şu an tık yok. Kalıcı bir şey mi yoksa askerlik psikolojisi mi? RUMUZ: ŞAFAK KARANLIK

CEVAP

Okurum, değerli vatan bekçim. Ailesinden uzak, sevgiye muhtaç Mehmedim, öz adınla hitap etmedim. Sen ve hepiniz teksiniz. Kahraman, birlikte vatan koruyucuları Mehmedlersiniz. Durumda hiçbir sorun yok. Askerlik ortamı bu. Koğuş kalabalık, sağın erkek, solun erkek. Yatakta ise ranzadasın. Kıpırdasan arkadaşın seslenir, “Uyu” diye haber verir. Tabii ki sorunun kalıcı değil. Üstelik o sistem öyle sağlamdır ki 10 yıl cephelerde savaşan dedelerimiz aile ocağına döndüklerinde onların bile çocukları olmuştur, telaş etme.

Kadın memnun ben yorgun

29 yaşındayım, hiç evlenmedim. İlişkide kadınlara sert davranmak istiyorum. Bu istek geçiyor, sonra yine geliyor. Tabii boşalamıyorum. Kadın memnun, ben savaştan çıkmışcasına yorgun. Bu nereye kadar böyle gidecek?

CEVAP

Çok sapa bir yere gitmeyecek okurum. Önce nereye gitmeyecek görelim. Kalan tek yolu böylece öğrenelim. Kadınlar bu işten hiç hoşlanmayacak, hayat kadınları ise bir yanılmadan sonra ikinci kez seni kabul etmeyecek. Sen keyiflenirken canı yanan kadın daha işin başında seni tekmeleyecek, bazıları da karşılık verecek. Bunları unutma. Eşin de dayanamayıp 3 ay sonra kaçacak. Yapacağın bu biçimsiz fanteziden kurtulmalısın, evlenmeden önce de hemen tedavi olmalısın.

İlişkide konuşamıyorum

24 yaşında kadınım, 8 aylık evliyim. Eşim 37 yaşında. İlişkide konuşmamı bekliyormuş. Yardım edin.

CEVAP

Sevgili okurum, kocasının göz bebeği, hem eşi hem de onun cinselliğinin ateşisin. Senden de kendi ateşini biraz üflemeni, onu biraz canlandırmanı istiyor. Bu yöntemi birçok kadın teknik olarak kullanıyor, böylece kocasının canı ciğeri oluyor, adam da ona bağımlı kalıyor. Sen de bu ateşi arada bir üflemezsen ateşin rengi bile kararabilir! Konuş sevgili okurum, “Bana hayat ve enerji veriyorsun, bu konuda sen bir ustasın, organdan ve fizik yapından da şanslısın, tam bana göresin” deyiver be, ne kaybedersin ki. Arada bir ah, oh çekmeyi unutma, eylemde yalnız kalma.

Bisikletten düşmüştüm

18 yaşındayım. 11 yaşındayken bisikletten düştüm, kanama oldu. Acaba kızlık zarım yırtılmış olabilir mi?

CEVAP

Sevgili okurum, hiçbir şey olmadı. Her şey yerinde sapasağlam duruyor.

İlişkiye devam edilir mi?

22 yaşındayım, 1 aya evleniyorum. Evlenince kızlık bozulduğu zaman kadının içine boşalma olur mu? O gece ilişkiye girilir mi yoksa kadına zararı olur mu?

CEVAP

Değerli okurum, vermez. Duruma göre ikinci ilişki yapılır ya da yapılmaz. İçine boşalman doğaldır. Kadına zarar vermez. Düşünülecek konu gebeliktir. Gerisi hikaye.

Penisim çok büyük

Penisim çok büyük, hiç cinsel ilişkiye girmedim. Kızları görünce tuhaf oluyorum. Ne olur bana yardım edin.

CEVAP

Sevgili okurum, ne yapabilirim ki? Küçültemiyoruz. İdareli kullanmanın dışında yapılacak bir şey yok. Tabii ki kızların üstüne gitmemek gerekir.

Film izlemek istedim ama...

20 yaşındayım. İlk kez ilişkiye girdim. Daha önce mastürbasyon yapıp erotik filmler izliyordum. İlişkiye girince de film izlemek istedim ama sevgilime söyleyemedim. Ne olur bana yardımcı olun.

CEVAP

Değerli okurum, erotik filmlerden uzaklaşacaksın. Sevgine, duyguna konsantre olacaksın. Önünde gerçek obje ve yemek varken ne diye sanal objelere ya da vitrindeki yemeklere iştah duyduğunu araştır, kendini yargıla.

1 yıldır geçmedi

26 yaşındayım. 1 yıldır evliyim. Geçer, düzelir diye bekledik ama erken boşalma bitmedi. Tedavi olsam geçer mi?

CEVAP

Değerli okurum, erken boşalmanın tedavisi var. Ama bunu uzaktan veremiyoruz. Bence 1 yıl uzun bir zaman. Evlilikten sonra birkaç ay içinde tedaviye geçilseydi daha iyi olur. Çünkü şartlanma oturmazdı.

Kızdan soğudum

Kız arkadaşımla sürtünme yoluyla beraber olduk. Bu olaydan sonra kız arkadaşımdan soğudum. Ayrılmayı bile düşünüyorum. Ne yapmalıyım?

CEVAP

Değerli okurum, hemen ayrıl. Neyi zorluyorsun ki? Hem sana hem kıza yazık. Zaman kaybı, iş kaybı ve üzüntü. Sen derslerine çalış, işine bak.

Hayat kadınıyla beraber oldum

1 ay önce bir hayat kadını ile beraber oldum. O günden beri penisimden sıvı geliyor. Acaba bir hastalık mıdır?

CEVAP

Değerli okurum, hastalık tarif etmiyorsun ama yine de tedbirli olalım. Eğer bir mikrop kapmışsan, bunu hemen bir laboratuvarda öyle mi, değil mi diyerek tetkik ettir. İdrar ve meni tahlili yaptır. Bence iyi olur.

Spermlerim bitecek mi?

17 yaşındayım. Penisim 10 santim. Bundan çok rahatsız oluyorum. Bir de çok fazla mastürbasyon yapmak spermleri bitirir mi?

CEVAP

Değerli okurum, spermler sürekli üretilir. Ancak mastürbasyonu genel yapı ve değer yargılarınla bağlantısı bakımından düzenlemen gerekir. Haftada 2-3 kez yeterlidir. Bu sayının her bakımdan yararı var. Kendini ona göre alıştır.

Çok isteksizim

23 yaşında, 2 yıllık evli kadınım. İlişkiye karşı isteksizim. Hiç zevk alamadım. İlişkiden kaçıyorum. Kadın doğum uzmanı “Psikolojik” dedi. Ne olur beni aydınlatın.

CEVAP

Sevgili okurum, tabii psikolojik. Yemekleri yerken bile tercihimiz var. Kimisi çiğ köfteyi, kimi içli köfteyi sever. Bunlar da psikolojiktir. Bütün bu psikolojik olayları çözmek de kolay değildir. Burada eşinin ve senin bir uzman ile el ele verip “Ne kurtarırsak o kârdır” diyerek çalışma yapmanız gerekiyor.

Hemen sertleşiyor

Ne zaman kız arkadaşımın elini tutsam cinsel organım sertleşiyor. Ben bunu hiç ilişkiye girmememe bağlıyordum ama ilişkiye de girdim, yine sertleşiyor. Bu durumdan çok utanıyorum, ne yapacağım? CEVAP Değerli okurum, ya duruma katlan ya da tutmayıver.

Mastürbasyondan zevk almıyorum

17 yaşındayım. Mastürbasyondan zevk almıyorum. Doktora gitmeye utanıyorum. Ne yapmalıyım?

CEVAP

Değerli yavrum, bu bünye sorunu. Altında psikolojik nedenler yatıyor olabilir. Olayların üzerine gidip kendini zorlaman yarar sağlamaz. Bence kız arkadaşlarına ilgini duygusal ve dostluk yönünde geliştir. Belki de psikolojik yaşın mastürbasyon sınırına gelmedi. Biraz bekleyelim.

GÜNÜN SÖZÜ

Göze göre dağ yüce, insan cücedir. Ama o aklıyla dağları devirir. H.D.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder