Dr. Haydar Dümen Doğa size yardım eder
HABERİ PAYLAŞ

Doğa size yardım eder

Haberin Devamı

Gençlerin bir kısmı deneyimsiz, ilk gece hakkında en ufak bilgileri de yok. Bu yüzden çok telaşlı ve heyecanlılar, yanlış bir şeyler yapmaktan korkuyorlar. Çocuklar, önce biraz sakin olun ve hiçbir şey için acele etmeyin. Zaman ve doğa sizin yardımcınız olacak. Adımlarınızı yavaş atın, ilk gecenizi zehir etmeyin ki yıllar boyunca mutlu yaşayın...

İlk gece çok korkutuyor

2 hafta sonra evleneceğim ama ilk gece beni çok korkutuyor. Ağrı ve kanama olmasından endişe ediyorum, ne yapacağımı hiç bilmiyorum. Nişanlımla bu konuyu konuştuk bana “Ağrı olmayacak” dedi. İlk gece neler yapmam gerekiyor?

CEVAP Değerli okurum, yarısı senin, yarısı eşinin paylaşacağı bir pasta dilimi. Bu pastayı sert kesmeyin. Çatalla ağzınıza götürürken telaşlanıp acele etmeyin. Üzerinize dökülebilir. Yutarken de acele etmeyin, gırtlağınıza kaçmasın. Her şey yavaş yavaş olsun. Bunun için eşinin seni rahatlatması gerekir. Belki ilk geceyi erteleyebilirsiniz de. Bu ilk gece gelecekteki bütün cinselliğinizi belirleyen bir anahtar rolü de oynayacak. Ama binlerce yıldır insanların yaşadığı bir olayı doğal olarak kabul ederseniz ne acı duyacarsınız ne de sıkıntı. Kolay gelsin, mutluluklar.

Kızlık zarı yırtıldı mı?

21 yaşında bir kızım. Erkek arkadaşımla bir şeyler yaşarken, penisi cinsel organıma 4 santim kadar girdi. Kız olduğum için yarıda bıraktık. Kızlık zarımın bozulup bozulmadığını merak ediyorum. Bozulduğunda kan gelmeme olasılığı var mı?

CEVAP Sevgili okurum, kızlık zarı barajı aşılmış. Ancak esnekliğinden kanama olmamış. Daha sonraki birleşmelerde zayıf da olsa kanama olabilir. Ama büyük oranda kanamayacak. Bunu böyle bilesin.

Radyasyondan penisim küçülür mü?

Bilgisayar hastasıyım. Günde en az 16 saat bilgisayar başında oturuyorum. Babam “Radyasyondan penisin küçülecek” diyor. Sizce doğruluk payı var mı? Penisim küçülür mü? RUMUZ: BİLGİSAYARKURDU337

CEVAP Kurt, yaban kurdu musun, tırtıl kurdu musun bilemedim. Ve babanı sonuna kadar destekledim. Adam çilekeş, dertdeş. Sana doğrudan “Gözün, beynin yorulur, paralar savruluyor” diyemiyor. Seni en can alıcı noktandan yakalamak istiyor. Ne diyor, ne diyor? “Penisin küçülür”. İyi ama 30 yıldır bilgisayar kullananların hali nice olurdu? Eğer küçülseydi iç çamaşırlarının sonu gelirdi. Dünya sanayisi sarsılır, olmayan penisler tahrişten kendini kasık yağının içinde bulurdu. Dünya da boş boş döner dururdu. Babanı kutluyorum, sana sevgi ve ricalarımı yolluyorum. Ben de babana katılıyorum. Radyasyondan etkilenir misin bilemem ama gözlerine kıyamıyorum, penisine de dokunmuyorum. Çünkü o aynen yerinde kalacak, bunu söylüyorum.

Kızımın cinsel organı garip duruyor

13 yaşında bir kızım var. Cinsel organı sanki içeriden dışa doğru çıkmış gibi duruyor. Onun fark etmesini istemediğim için doktora da götüremiyorum. Bu bir sorun mu yoksa ben mi büyütüyorum?

CEVAP Sevgili okurum, sanırım kızın zayıf. Zayıflarda iç dudaklar dışarı çıkar. Bu da size anormal gibi görünür ama hiçbir anormaliği yoktur. Öyle olması gerekiyorsa doğa öyle yaratmıştır. Çok anormal bir şişlik, iltihap ya da başka şeyler yoksa bırak kendi haline.

Çok istekliyim, sürekli mastürbasyon yapıyorum

14 yaşındayım ve çok istekliyim. Önüne geçemiyorum, sürekli mastürbasyon yapma ihtiyacı hissediyorum. Bu normal mi?

CEVAP Olabilir güzel yavrum. Bir biçimde nasıl olsa yapacaksın. Ama bugün, ama yarın. İstersen şimdilik haftada bir kez yapmayı dene. 16-17 yaşına gelince haftada 2’ye çık. Karşı cinsle duygusal ilişkilerin olabilir. Mutlaka arkadaşlık, dostluklar kur. Arada biriyle flört durumuna geçebilirsin. Ama bütün bunlar sınırlı, estetik boyutta olsun ve saygınlık içersin. Duyan “Hay Allah” yerine “Gençtir, bu kadarı onun hakkıdır” desin.

Penisimin boyu sadece 6 santim

Penisimin boyu 6 santim. Kız arkadaşım ilişkiye girerken hiç zevk almadığını söylüyor. Ben de bu konudan rahatsız oluyorum. İsteksizleşiyorum. Ne olur bana yardım edin.

CEVAP Sevgili okurum, bu 6 santim sönük haliyse normal. Sertleşme hali ise ufak. Eğer dediğim gibi ve ufaksa bir üroloji uzmanı ile görüşmeni öneririm. Ama sönük hali öyleyse normaldir. Kızın dedikodusuna ve şamatasına aldırma.

Erkeklerden ve penislerinden nefret ediyorum, ne olacak?

15 yaşındayım. Erkek arkadaşım benimle birlikte olmak istiyor. Ama ben erkeklerden ve penislerinden nefret ediyorum. Sizce bu doğal bir şey mi? Birkaç kez ilişkiye girsem düzelir mi? RUMUZ: NB

CEVAP Kızım, komşun Hatice Hanım nasıl, iyi mi? İkide bir bana telefon ediyor. “Ya bir kızımız var, bunun derdini çöz” diyor. Ben de ‘18 yaşına gelsin, elimden geleni yaparım’ diyorum. Sonradan öğreniyorum ki Hatice Hanım senin teyzenmiş. İbiş, çemiş mi bilemem. ‘Teyzesine bak, yeğenini al’ (bu lafı ben uydurdum) düşüncesini de aklımdan silemem. Yaşın küçük, sana bir şey diyemem. Senin sofraya koyduğun kızartmayı da yiyemem. Çünkü çok küçüksün, sorumsuzsun. Ama fıkırdıyorsun, kıkırdıyorsun. Ne yapayım diye bana soruyorsun? Hadi kızım, git babana sor şunu, ben çok meşgulüm. Zamanı gelince her şey düzelecek, işte o zaman Hocan sana yardım edecek.

Eşimle birlikte olmak istemiyorum, neden?

Burada yer alan yazılar, Dr. Haydar Dümen'in Posta gazetesinde geçmişte yazdığı yazıların derlemesinden oluşmaktadır. Dr. Haydar Dümen'in günlük yazılarını Posta gazetesinden takip edebilirsiniz...

3

Sıradaki haber yükleniyor...
holder