Dr. Haydar Dümen Erkeğin rolü büyük
HABERİ PAYLAŞ

Erkeğin rolü büyük

Kadınların çoğu orgazmı geç öğreniyor hatta bazıları hayatları boyunca bir kez bile orgazmla tanışamıyor. Burada kadının bedenini tanıması, isteklerini dile getirmesi, nelerden zevk aldığını anlatması çok önemli. Tabii kadın kadar erkeğe de görev düşüyor. Çünkü erkek, partnerini düşünmeli, ona göre hareket etmeli ki yatak odasında sorunlar çıkmasın

GÜNÜN SORULARI

Bir yıldır canım istemiyor

20 yaşındayım. pek çok kez ilişkiye girdim. Eskiden 15 günde bir ilişkiye girerdim ama 1 yıldır canım istemiyor. İsteksizlik, soğukluk, çekingenlik, başladı. Acaba bana ne oldu?CEVAP Değerli okurlarım, bugüne kadar hiç kullanmadığım bir cihaz yani hesap makinesi satın aldım. Sizlerden gelen mektuplardaki hesaplar beni buna mecbur etti. Topla, çarp, böl, çıkar... Ne kadar pratikmiş. Sayenizde bu makineye de sahip oldum, teşekkür ederim. Üstelik boş zamanlarımda oynuyorum da!!! 20 yaşındaki okurumuz 1 yıldır ilişkiye girmemiş. Haydi makine, 20’den 1 çıkar, 19. Delikanlı 17 yaşında ilişkiye başlamışsa 1 yılda 12 ay, yani 24 tane de 15 gün var.

[[HAFTAYA]]

Sizler ister inanın, ister inanmayın ben inanmadım bir de kağıdı, kalemi elime aldım, hesap yaptım. Evet, doğru çıktı. Bu hesapla 2 yılda 48 eder. Değerli okurum, erken başlamışsın, kiminle yattın, derslerin nasıl sorularını sildim attım. 2 yılda 48 ilişkinin yorumuna girdim. Oysa bana gelen maillerde günde 2 kere, ayda 60 mastürbasyon yapanlar var. Sonra gözüm rumuzuna takıldı. Ne diyelim, teşhis basit. Sen önce seks fesadına (mide fesadı gibi) uğramış, sonra kış uykusuna yatmış gencimizsin. Üzerine gitme, her şey düzelecek, sevinebilirsin.

Kocam çok istekli olmamdan rahatsız

27 yaşında kadınım. Eşimle her gün defalarca ilişkiye girmeme rağmen isteğim bitmiyor. Gece uyurken mastürbasyon yapıyorum. Kocam, bu kadar istekli olmamdan rahatsız. Normal mi, bir uzmana gideyim mi? CEVAP Sevgili okurum, nemfoman sınırlarında olan, coşkulu, canlı, özellikle cinsellik konusunda doğuştan donanımlı birisin. Nasıl ki kiminde yemek iştahı fazladır, midesi ona göredir. Kimi akılda, sanatta, el ustalığında bir numaradır, kimileri de sportmen, kaslı olur. Kadınlar da güzellikten paylarını alırlar. Herkes olanakları oranında bu yeteneklerini değerlendirir. Örneğin; bu coşku erkeklerde olunca çare kolay. Kapılar açıktır. Çapkınlık ‘ellerin kiri’, kadın ‘kapının mandalı’ gibidir. Bunlara öteki değer yargıları, ekonomik, sosyal güç, sihirbazın değneği gibi, eklenince yollar açıktır, bas gaza! Ama erkekler çapkınlık zahmetine bile katlanmak istemez. Çık sokağa, bul birini ya da garsoniyer aç, arada bir git yanına... Olmaazzz, rahatı bozulur. Şu kadınları evde toplamak olmaz mı?!!! Oluuurr, 4’e kadar izin var!!! Fazlasını isteme. Biz 2 gün önce Kadınlar Günü’nü kutladık. Hiç kimse bu kuma sözcüğünü ağzına almadı. Hani eşitlik nerede kaldı? Sevgili okurum, dünya değişiyor. 100 yıla kalmaz, senin gibi coşkulu kadınlar da eve kuma getirirse (Kuma sözcüğü erkeğe uymadığından ona da ‘kumar!!!’ derlerse)... İşte ortaya çıkacak tablo budur. Sana gelince; uzun seansların yararı yok. Bir kere uzmanla konuş. Çünkü zor bir durumla karşı karşıyasın.

* * * * * * * *

Hastalık kaptım mı?

18 yaşındayım, iki kere cinsel ilişkiye girdim. İlkinde prezervatif kullandım. İkincide korunmadım. Hastalık kaptım mı? CEVAP Değerli okurum, hastalık bas bas bağırarak seni uyarır, “Ben buradayım” der. Belirtileri akıntıdır, ağrıdır, peniste oluşan yaradır. Beklemede kal. Herhangi bir tahlile gerek yok. Benim bilimsel sezgime göre hastalık falan kapmadın, boşuna tedirgin oluyor, ruhunun dengelerini bozuyorsun. Doğanın güçlü korunma mekanizmaları vardır. Sen de sırtını bu güce daya, yola devam. Ama önüne gelenle de yatma.

Nişanlım tatmin olsun

6 aydır nişanlıyım. Nişanlımın da orgazm olmasını istiyorum. Onu erken tatmin etmek için ya da ilişkinin uzun sürmesi için ilaç kullanmanın sakıncası var mı? CEVAP Değerli okurum, acele etme. Hele bir evlen. Zamanı gelince düşünülecek ve çözümlenecek olaylar bunlar. Benim zamanın var ve sana yardım edeceğim. Sabırlı olun. Şimdilik erken.

Kızlığım bozuldu mu?

18 yaşında kızım. Erkek arkadaşım parmağını vajinamın yarısına soktu, 4-5 damla kan geldi. Acaba kızlık zarım bozuldu mu? CEVAP Değerli okurum, kızlık zarın zedelendi. Umarım normal cinsel birleşme sırasında kanaman olur. Bunlar uzaktan bilinmez. Bana göre unut bu yaşadığın olayı. Daha çok küçüksün. İleride çok merak edersen gerekli muayene yapılır.

Karnım ağrıyor

47 yaşındayım. Her ilişkiden sonra karnım ağrıyor ve en az 5-6 saat sürüyor. Ayağa kalkınca hafifliyor. Sebebi ne olabilir? CEVAP Değerli okurum, karın ağrısı dediğin şey kasıklarına inmişse, idrar yolları, prostat ultrasonla taranmalı. Ağrıyı anti spazmodik haplarla geçiremezsen doktorun kapısını tıklat ki ben de uzaktan fazla sorumluluk altına girmeyeyim.

Orgazm olamıyorum

34 yaşındayım, 7 yıllık evli kadınım. Orgazm olamıyorum. Eşimle ilgili sorunum yok, ne yapabilirim? CEVAP Değerli okurum, orgazm sorunu bütün dünya kadınlarının başına bela. Çözümü zor. Biraz da erkekle ilgili ama klitoris orgazmı yaşıyorsun. En azından bunu gözünüzde sorun yapıp büyütmemeye bakın. Fantezi ve konsantrasyonlarınızı biraz uçuk da olsa kullanabilirsiniz.

Üst üste mastürbasyon yapmak istemiyorum

15 yaşındayım. Mastürbasyon yaptıktan sonra bir daha yapmak istemiyorum. Arkadaşlarım çabuk doyduğumu söyledi. Sizce de öyle mi? Yoksa hasta mıyım? CEVAP Değerli okurum, sen arkadaşınla yüzünü, beynini değiştirmek ister misin? Devam edelim; ananı, babanı, arkadaşlarını, sevdiğin kızı başkalarıyla değiştirmek ister misin? Hayır mı? Peki onlar dururken kendi özelliğini yani çabuk doyma dediğin şeyi neden değiştirmek istiyorsun?

Hemen etkileniyorum


19 yaşındayım. Kız arkadaşımla öpüşmeye kalksam etkileniyorum ve cinsel organıma ağrılar giriyor. Ama boşalamıyorum. Sizce boşalmam gerekmez mi? CEVAP Değerli okurum, mekanizma böyle çalışır. Zaman zaman boşalmak gerekir. Daha doğrusu zorunludur. Ama bu boşalmanın saati ve yeri tartışılabilir. O saatte penis sertleşmişse hemen boşalacağım diye bir şey olmaz. Sence de olmaz, değil mi? Boşalamadığın için ağrılar olur, zararı yoktur. Ama ne çok boşalma ne çok perhiz ne çok ağrı. Çoklardan uzak durduğun zaman her şey yoluna girer.

Tam sertleşmiyor

Haberin Devamı

43 yaşındayım. Kendimden küçük bir sevgilim var. Cinsel ilişkiyde penisim sertliğini kaybediyor. Ne yapayım? CEVAP Değerli okurum, erkek cinsel organının sertleşmesi iradeye bağlı olmadığından panikliyor, korkuyor, kendini yargılıyorsun. Ya da psikolojik mekanizma ona dokunuyor, ibresini bozuyor. Bu gibi hallerde penise gelen damarların durumuna bakılmalı. Gelen kanı sifon tutuyor mu, tutmuyor mu, ölçümü gerekiyor. Buna bakılmalı ki doğru yoldan sizi mutlu amacın tahtına oturtabilelim.

Klitoris ne demek?

Şu hep bahsedilen klitoris ne demek? CEVAP Sevgili okurum, klitoris kadın cinsel organının iç dudaklarının üst köşesinde olan, dışarıdan belli olmayan ama parmakla dokunulduğunda, biraz da bastırıldığında nohut büyüklüğünde hissedilen bir organdır. Çok duyarlıdır. Kadınların zevk alması daha da önemlisi orgazm olmasında rol oynar. Tabii ki bunu bilen, usta bir partner olduğunda sistem çalışır. Elektronik makineyi düşün. Elektriğin voltajı da o düğmeye basılan basıncın şiddeti ve süresi de önemlidir. Bunlar deneyimle öğrenilir.

GÜNÜN SÖZÜ

Vicdan haykırsa da kulak sağırsa ne yapsın? H.D.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder