Dr. Haydar Dümen Erkek eşine yol göstermeli
HABERİ PAYLAŞ

Erkek eşine yol göstermeli

Kadınların çoğu evlilikle tanıştığı cinselliğe alışamıyor, zevk almıyor. Bu yüzden ilişkiden kaçıyor, eşleri de bunu dert ediyor. Erkek sabırlı olmalı, eşine cinselliği anlatmalı. Fanteziler, hoş sözler kadını mutlu eder. Acele etmeyin, keyfini ve tadını çıkarın.

İlişkiye giremiyoruz

Yedi aylık evli erkeğim. Eşimle henüz cinsel ilişkiye giremedik. İkimizde de isteksizlik var ve zevk almıyoruz. Eşim ilişkiye gireceğimiz zaman acı hissettiğini söylüyor. Doktor kızlık zarının çok kalın olduğunu söyledi. Bu durum ilişkiye girmemize engel mi? Ne yapmalıyız?

Haberin Devamı

CEVAP

Değerli okurum, çok ciddi ve önemli bir konu. Yüzde 100 çözümü var. Bu tür şikayetler doğrudan zar kalınlığıyla ilgili değil. Vajina kaslarının kasılıp açılmaması, acı, korku ve tedirginlik bunu yaratıyor. Uzaktan tedavi söz konusu değil. Ama kesin tedavisi var. Birbirinizi üzmeyin.

Hiç zevk alamıyorum

18 yaşındayım. Penisim 7 santim. Hiç zevk alamıyorum. Bu durum beni çok üzüyor. Ne yapmalıyım?

CEVAP

Değerli okurum, bu ölçü sertleşmiş hali ise bir üroloji uzmanına başvurup nedenlerini ve çözümünü bulmaya çalışmalısın.

Hastalık bulaşır mı?

25 yaşındayım. İki ay kadar önce geneleve gittim ve ilişkiye girdim. Acaba hastalık bulaşır mı? Bu evlerde çalışanlar ne kadar güvenilir?

CEVAP

Değerli okurum, bulaşmamıştır. Çünkü oradaki kadınların hepsi kontrol altında. Emin olmak için birkaç ay sonra test yaptırabilirsin. Sırf psikolojik olarak rahat etmen için söylüyorum.

Eşim hoşlanmıyor

26 yaşındayım. Karım seksten hoşlanmıyor. Hoşlanması için her şeyi yaptım ama olmadı. Başka neler yapabilirim?

CEVAP

Okurum, merak etme, eşin de alışacak. O da cinselliğe, cinsel birleşmeye alışacak. Birçok kadın böyle. Zaman lehinize işleyecek. İkinizi de yıpratmayan fanteziler, ılık, yumuşak, sevecen sözler cinselliğe giden yolu açar. Önünüzde uzun yıllar var. Biraz keyfinize bakın ve mutluluğunuzu yaşamaya çalışın.

Karım isteksiz

Eşimle 22 yıldır evliyiz. Son birkaç yıldır karımda soğukluk ve orgazm olamama ortaya çıktı. Yardım aldık, ilaçlar kullandı ama faydasını göremedik. Bizi aydınlatın.

CEVAP

Değerli okurum, görülen ve bilinen bir konuyu anlatıyorsun. Kadınlar böyle. Orgazm zorluğu çekiyorlar. Bir süreden ya da doğumdan sonra artık orgazm olamamanın nedeni, kadının fizyolojik ve psikolojik yapısından kaynaklanıyor.

Haberin Devamı

Gebe kalır mı?

Kız arkadaşımla sürtünme yoluyla ilişkiye girdik. Benden meni gelmedi. Penisimi vajinadan çıkardığımda üzerinde beyaz ve saydam sıvı vardı. Kız arkadaşım hamile olabilir mi?

CEVAP

Değerli okurum, kız arkadaşının hamile kalmış olduğunu sanmıyorum. Çok büyük bir oranda olmadı.

Çekiniyorum

19 yaşında, 1.85 boyundayım. Penisim ereksiyon halinde 10 santim. Ben çok küçük olduğunu düşünüyorum. Bu yüzden ilişkiye girmeye çekiniyorum. Ne yapmam gerekir?

CEVAP

Okurum, çok iyi bir tenis oyuncusu olsan da her şeyi rakete bağlamak olmaz. Aslında o boy tıbba uygun. Bir tenis oyununda rakibinin elinde büyük raket olsa o acemi, sen ustasın. Kim kazanır? İşte böyle. Bazen hayat bir oyundur. Seninki de tıpkı bunun gibi, iyi oynarsan kazanırsın.

Erken boşalıyorum

43 yaşında, 12 yıllık evliyim. Evleninceye kadar ilişkiye girmedim. Şimdiyse eşimle ilişkiden zevk alamıyor, erken boşalıyorum. Bunun düzelmesi için ne yapmalıyım?

Haberin Devamı

CEVAP

Değerli okurum, senin gibi çok erkek var. Ama bu işler ne yazık ki deneyimsiz olmuyor. 15 yaşında ergenliğe girmişsindir. Yaş 43. Aradan geçen bir 23-24 yıl var. Bir bakıma cinselliğin yarı ömrü denebilir. Sen çok gerilerden işe başlayacaksın. Önce cinselliğe alışacaksın. Nitekim bunca yıllık evlilik bile bu alışkanlığı kırmaya yaramamış. Kadına da yazık olmuş. Bir uzman size çare bulmaya çalışır ama sonunu bilemem.

İnandıramıyorum

24 yaşında nişanlı kızım. Bir hafta önce nişanlımla ilişkiye girdik. Benden kan gelmedi. Sizce bunun sebebi ne olabilir? Onu bakire olduğuma inandıramıyorum. Doktora gitsek belli olur mu? Ona bakire olduğumu söyler mi?

CEVAP

Kızım, kızlık zarın esnektir. Nişanlın sana inanmak zorunda. Çünkü eylemi yapan o. Yani bir bakıma sen mağdursun. Hem işi yapacak hem seni suçlayacak. Bana göre o adam seninle evlenmeyecek. Herkes gerçeği bilmeli. Kendisini iyi hesap edip tartmalı. Ruhu ve duygularıyla yüzleşmeli. Ne yaptığını da bilmeli.

Zararı var mı?

18 yaşındayım ve her gün mastürbasyon yapmak istiyorum. Acaba bunun zararı olur mu?

CEVAP

Değerli okurum, zararı olmaz ama karı hiç olmaz. Karsız emeğe de gönül razı olmaz. Hadi gün aşırıya inelim, birbirimizin hatırını sayalım. Doğru yolda ilerleyelim.

Çok etkileniyorum

20 yaşındayım. Kız arkadaşlarımla öpüşmeye bile kalksam hemen cinsel etkileniyorum ve cinsel organıma ağrılar giriyor. Ama bir türlü boşalamıyorum. Sizce bu durumda boşalmam gerekmez mi?

CEVAP

Okurum, ne olmasını isterdin? Bu böyledir, mekanizma böyle çalışır. Ne mutlu sana. Tabii ki zaman zaman boşalmak gerekir. Boşalmama nedeninden dolayı ağrılar olur. Bunların da zararı yoktur. Ama ne çok boşalma ne çok perhiz ne çok ağrı.

BÖYLE SORU YOK!

Çok istekliyim, neden?

34 yaşındayım. Seks isteğim çok fazla. Bunun sakıncası var mı?

CEVAP

Neyin sakıncası var mı okurum? Vallahi bazen, 3 cümlelik mektuplarınızı anlamakta zorlanıyorum. Bakalım, sana yol göstermenin yolunu arayalım. Seks isteğin fazla ama evde kadının, dışarıda sevgilin, cebinde paran yoksa elbette sakıncası var. Çünkü seni zorlar ve yorar.

Cinsel duygular açlığa, tokluğa bakmaz. Anladığım kadarıyla tuzun kuru. Bu durum aynı sermaye gibidir. Yerinde kullanırsan fabrika kurarsın, yerinde kullanmazsan sermayeyi kediye yüklersin. Anladığını sanıyorum okurum. Geri kalan sakıncalarını otur bir düşün bakalım.

GÜNÜN SORULARI

Orgazm olamıyorum

28 yaşında kadınım, 3 ay önce evlendim. İlişkiye istekliyim ama orgazmı yaşayamıyorum. Mastürbasyon yapınca orgazm oluyorum. Nasıl bir yol izlemeliyim?

CEVAP

Okurum, klitoris ve vajina orgazmı diye tanımlanan iki orgazm var. Mastürbasyon yaparken orgazm olmanın nedeni klitoris. Kadınlar doğuma programlı olduklarından, vajinal orgazma ulaşmak daha zor olur. Erkeğin üzerine düşen görev partnerinin bedenini tanıyıp bencillikten uzak bir tutum sergilemektir. Eşinin sorumlu olmadığı diğer durumlarda, genellikle psikolojik baskılar, önyargılar, olumsuz aşılamalar kadının orgazma erişmesini engeller. Böyle durumlar varsa öncelikle bunların giderilmesi gerekir.

Arkadaşlarım ısrar ediyor

20 yaşındayım. Evlenmeden önce ilişkiye girmek istemiyorum. Arkadaşlarım ısrar ediyor ve ilişkiye girmediğim için dalga geçiyorlar. Ne yapmalıyım?

CEVAP

Okurum, bak ne anlatacağım. Temel çay topluyor. Fadime’nin yanına sokuluyor, “Temel, ne edersun da?” diyor. Temel, “Sepeti dolduruyorum” diye yanıt veriyor. Fadime de “Doldur, doldur, neyi doldurursan doldur, yeter ki boş bırakma. Bak, kulağa bile hoş geliyor” cilvesine Temel “Köftehor kokusunu aldın değil mi?” diye arsız arsız gülüyor. Değerli genç, acaba sen sepetini nelerle doldurmak istiyorsun?

GÜNÜN SÖZÜ

İnsanlar bir bakıma ikiye ayrılır. Psikolojik reflekslerine hakim olanlar ya da olamayanlar. Siz hangi gruptasınız? H.D.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder