Dr. Haydar Dümen Eşit pay almayan mutsuz olur
HABERİ PAYLAŞ

Eşit pay almayan mutsuz olur

Cinsellikte kadınlar geri planda kalıyor, isteklerini dile getirmiyor. Halbuki bu cinselliğin doğasına aykırı. İlişki herkesin eşit pay alacağı pasta gibi düşünülmeli. Bu yüzden de kadınlar kontrolü ele almalı, erkeğini doğru yönlendirmeyi öğrenmeli.

Mutlu edemezsem

26 yaşındayım, nişanlıyım. İki ay sonra evleneceğim ama eşimi mutlu edemem diye korkuyorum. Penisim 14 santim, yeterli mi? Boşalınca ne yaparsam yapayım yeniden sertleşmiyor, 1-2 saat sonra oluyor. Düşünmekten perişanım. Ürolog sorun olmadığını söyledi. Yardım edin.

Haberin Devamı

CEVAP

Değerli okurum, vallahi de billahi de senin organ senden akıllı. Önce normal 14 santim ölçün için alkış. Sertleşme bittiğinde seni rahatsız edecek derecede küçülmesi ya kilonla ilgili ya da içindeki sünger doku fazla genişleme kapasiteli. Bütün bunlar yaptığın işin doğrusu. Yanlışın; üzülmen. Takıntı yapma yavrum. Üroloji uzmanının teşhisine dahi inanmaman da kanıtlıyor huyunu. Ortada fol yok, yumurta yok. Öyleyse vur davulcu davulu, bulalım neşemizi, atalım göbeğimizi.

Çok mu büyük?

18 yaşındayım. Daha önce cinsel ilişkiye girdim. Penisim 15 santim. Bana çok büyükmüş gibi geliyor. İleride sorun çıkar mı?

CEVAP

Okurum, normal. Bu boy için kimisi ufak diye yakınırken, sen kalkmış “Çok büyük mü?” diye neredeyse kendinden sakınıyorsun. Ortada sorun yok.

Nasıl çözerim?

27 yaşındayım. Erken boşalma sorunum var. Bu da karşı cinsi rahatsız ediyor. İlk seferde zevk alıyorum ama erken boşalıyorum. İkinci ve üçüncüde böyle olmuyor. Bu sorunu nasıl çözebilirim?

CEVAP

Değerli okurum, zamanla partnerine alışacaksın. Mastürbasyon yaparak, duraklayarak yeni şartlanmalar kazanacaksın. Hedef, daima ilk birleşmeyi uzatmak olacak. İleriki yıllarda yani evlendiğine ikinci, üçüncü birleşmelere bel bağlamayacaksın. Hele bir evlen bakalım.

Evlenince de olur mu?

26 yaşındayım. İlişki sırasında ereksiyon olamıyorum. Sevgilim öylece duruyor. İleride onunla evlenirsem yine aynı sorunlar devam eder mi?

CEVAP

Değerli okurum, etmez. Şimdi ya da daha sonra bu sorunun düzelecek. Bu pasta kapma yarışıdır. Bütün pastayı sevgilinin üzerine sürersen sen pastadan nasibini alamazsın. Ayrıca şahlanan at her zaman dizginlenmez. Yüzde 50’si partnerinden yana yüzde 50’si senden yana olsun ki şahlanan atını küstürme.

Haberin Devamı

İdeali kaç olmalı?

18 yaşındayım. Penisimin boyundan şüphe duyuyorum. İdeali kaç olmalı? Çok mastürbasyon yapmanın erken boşalmaya yol açacağını duymuştum, doğru mu?

CEVAP

Değerli okurum, penisinin normal olduğuna inanıyorum. 10 santimin üzeri, 18’in aşağısı iyidir. İkinci konu doğrudur. Normal mastürbasyon haftada 3-4 kez yapılandır. Mastürbasyon yaparken de kendini tutmayı öğren. Ama asla sıkma.

Erken mi konuşuyoruz?

22 yaşındayım. İki aydır güzel bir ilişkim var. Kız arkadaşımla evlenmeyi düşünüyoruz. Cinsellikle ilgili konularda konuşuyoruz. Acaba yaptığımız erken mi?

CEVAP

Okurum, şimdilik çenenize vurmuş. Keşke orada kalsa. Ama çok hayal ederseniz bu konuda romanlar, senaryolar yazarsanız gerçek hayatta beklediğinizi bulamazsanız. İşte o zaman, yandı gülüm keten helva.

Çok utanıyorum

28 yaşında kızım. Erkek arkadaşımla 1 yıldır birlikteyiz. O ilişkide çok rahat. Ben değilim. Kendimi sıkıyor ve utanıyorum. Rahat olmak için ne yapmalıyım?

Haberin Devamı

CEVAP

Sevgili okurum, konuş. Güzel şeylerden bahset. Aklını, cinselliğini o bölgeye takma. Orkestra şefi gibi ya da bir gemi kaptanı gibi komutu sen ver. O orkestrada sen şeflik yapıyorsan, elindeki değnekle şiddetli sesleri azalt, ince melodileri çalanlara yönel. Arada bir davulun tokmağına da hak ver ki, müzik monotonluktan çıksın.

Ve konser bittiğinde nasıl salon ayağa kalkıp orkestrayı alkışlıyorsa senin de acemiliğin bitiyor. Gemi kaptanıysan orada işin kolay. Zaman zaman pusulanın başındaki kişiye hızını azalt, orada biraz durakla, şimdi harekete geç deyiver.

Kasıklarım ağrıyor

18 yaşındayım, günde 3 kez mastürbasyon yapıyorum. Bazen birkaç gün bırakıyorum ama kasıklarım ağrımaya başlıyor. Boşalıp rahatlıyorum. Önemli bir sorun mu?

CEVAP

Değerli okurum, o ağrılar meni birikim ağrıları. Organı çok çalıştırmaya alıştırınca salgılar da ona göre tempoya giriyor. Ve bu tür ağrılar yapıyor. Haftada 3-4’e kendini alıştır. Bu tempo uzun vadede sağlığını korur. Evlendiğinde dengeler sağlanır.

Kızlık zarım esnek mi?

24 yaşında kızım. Sevgilimle sürtünme yoluyla birlikte oluyoruz. Sevgilimin penisi biraz içeri girdi. Ama kanama olmadı, canım çok yandı. Kızlık zarım esnek mi?

CEVAP

Olabilir kızım, sanıyorum kızlık zarın esnek.

Kız hamile mi?

25 yaşındayım. Kız arkadaşımla sürtünme yoluyla ilişkiye girdik, sevgilim kan geldiğini söyledi. Acaba hamile olabilir mi?

CEVAP

Okurum, umarım kız doğru söylüyordur. Ola ki zardandır. Öyleyse zedelenmiştir. Dua et ki yırtılmış olmasın. Hamilelik için adetini görmezse gebelik testi yaptırırsınız.

İlgisi var mı?

18 yaşındayım. Penisim 10 santim. Acaba uzar mı? Bir de yüzümde sivilceler çıkıyor. Acaba mastürbasyonla ilgili var mı?

CEVAP

Değerli yavrum, belki uzar ama yaşın gereği uzamayabilir de. Sivilcelerin mastürbasyonla bağlantısı yok. Gerekiyorsa bir cilt doktoruna gidiver. Arada bir mastürbasyon yapabilirsin. Üzülmeyi bırak.

BÖYLE SORU YOK!

Benim kuşum ötmüyor

46 yaşındayım. Benim kuşum ötmüyor. Ötse de ancak 20-25 günde bir ötüyor. Çok çaresizim, ne olur yardım edin.

CEVAP

Değerli okurum, sen göçmen kuşları bilir misin? Zamanı geldiğinde kimi kuşlar göç eder. Kimileri de kovsan gitmez. Senin kuş, göçmen kuşlardan mı? Önce bunun adı konulmalı. Göçmen ise, önüne bol ve çeşitli yem koyup gidişini erteleyelim.

Diyelim ki yemedi, yuvayı terk etmeyi denedi. İşte o zaman, kuş yuvaya sağlam oturtulur. Kuşun kanadı kırılmış, uçamıyorsa başvurduğun hekim bunu sana yapar. Yaşadığın sürece, kuşunu doyurabildiğin kadar doyurursun. Ancak önemli sorun şu: Bülbül gibi mi yoksa kanarya gibi mi ötsün? Önce bunu öğrenelim ki dileğini yerine getirelim.

GÜNÜN SORULARI

Eşime yeterli olamazsam

24 yaşındayım, 5-6 senedir her gün 2-3 sefer mastürbasyon yapıyorum. Bundan kurtulmak istiyorum. Evlendikten sonra eşime yeterli olamamaktan korkuyorum.

CEVAP

Yavrum, bu gençlik, ataklık ve yaşam doluluğu varken evde pinekleyip günde ikişer kere elinle randevu niye? Ne yani mastürbasyon, karşı tarafa dil döktürmeyi gerektirmeyip tek başına yapılabildiğinden, daha da önemlisi pahalı kafe ve restoranlara hatta konserlere, tiyatrolara bir ton para harcatmadığından mı gençlerimizin bağımlılığı olmuş? “Hocam kim düşünür cinsel sağlığı.

Mastürbasyon, kesemiz açısından sağlıklı bir olaydır. Biz de bundan dolayı ilk aşkımıza döndük, rahatlatıyor” diye düşünen çarpık savunmayı çok duyduk. Keşke defalarca kendinizi tatmin edeceğinize okuyup adam olsanız. Bu alışkanlıktan kurtulmanın tek yolu; azmin ve iraden. Elimden gelen bu yavrum. Umarım iyi olur sonu, işte sana kısacak bir hayat dersi.

Erken boşalıyorum

26 yaşındayım ve bekarım. İlişkiye girince erken boşalıyorum. Ne yapacağım?

CEVAP

Değerli okurum, bu kadar uzman varken bu soruyu sormanıza çok şaşırıyorum. Erken boşalma probleminin çözümü var. Yapman gereken çok basit ve aşikar. Düzenli bir ilişkin olduğunda ya da evlendiğinde hekimlere başvurursun. Problemin tedaviyle birlikte ortadan kalkar. Köşemizi takip etmiyor musun yoksa?

GÜNÜN SÖZÜ

Hayallere inanmak insanoğlunun evrensel zaafıdır. H.D.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder