Dr. Haydar Dümen Evcilik oyunu değil
HABERİ PAYLAŞ

Evcilik oyunu değil

Birliktelik, flört, evlilik güzel de zamanın da yaşanınca. İlk gençlikte başlayan aşklar nedeniyle erken yapılan evlilikler özellikle kadınları yıpratıyor. Çocukluktan genç kızlığa yeni adım atanlar kendilerini evlilikle baş başa buluyor, evcilik oyunu olmadığını anlıyor. Yıllar geçince acılar büyüyor, cinsellikten zevk alınamaz oluyor...

GÜNÜN SORULARI

Kızlarla 2 kereden fazla birlikte olamıyorum

24 yaşındayım, turizm sektöründe çalışıyorum. Şimdiy kadar sayısız kızla birlikte oldum, ülkemi temsil ettim. Ama ben hiçbir kızla iki kereden fazla birlikte olamıyorum, bıkkınlık geliyor. Evlenince beni sıkıntıya sokacak. Kendime nasıl söz geçirebilirim? CEVAP Değerli okurum, ne bereketli şeymiş şu turizm olayı. Paralar geliyor, oteller doluyor, turistler soyunuyor. Ayranlar içiliyor, ak koyun kara koyun seçiliyor. Böylece piyasa (!) canlanıyor. Piyasa canlanınca erkekler durur mu? Onlarda da hevesler mevesler için için kaynıyor. Geriye ne kaldı? Yaşam pasaportuna bir isim daha yazmak. Buraya kadar bir sorun yok. Üstelik erkek yabancı bir hedefe kilitleniyor... Çapkın arkadaşım, biz doktor olarak önce hastalık kapmamana dikkat ederiz. Şimdi seni alkışlayalım mı, yoksa o şanstan başka erkeklere de düşsün diye havaya yalvaralım mı? Bilemedim, bu nedenle ne haliniz varsa görün diyorum. Çünkü ben bu konuda harici işlere bakan bölümde değilim. Bu yüzden kesin tavrımı koyamadım. Gelelim sana; “İki kereden fazla olunca bıkıyorum, onu bırakıyorum” sözün turistler içinse sana bir paket çiklet gönderiyorum. Çiğne çiğne at. Eğer bizim kadınlarımız içinse öteki paketin içine ne koyduğumu unuttum. Bir tadına bak, gerisini düşünelim.

[[HAFTAYA]]

Erkek arkadaşımın bazı istekleri var

18 yaşında kızım. Sevgilim 20 yaşında. İkimiz de ilişkiye girmedik. Erkek arkadaşımın benden istekleri var. Ona hak veriyorum ama ne yapacağımı bilemiyorum. CEVAP Sevgili okurum, pek de güzelmişsin, maşallah! Bu da nereden çıktı diyeceksin? Piyangodan çıktı. Şöyle ki: Ufak kağıtlara güzel, çirkin, huysuz, hoş, itici gibi birçok not yazıp kapattım, Arapcan adlı kargamın önüne koydum. O içlerinden biri çekti, bu çıktı. Analarımız böyle durumlarda “Sonu ve şansı güzel olsun” derler. Neyse biz elimizdekine bakalım. Sen arkadaşından memnunsun da ben onun gözlerindeki pırpırından memnun değilim. Yanındayken ona hak veriyormuşsun, sıra “He” demeye gelmiş. Elinde kalan yüzde 50 ile tahterevalli oynuyorsun. Yanından ayrılınca “İyi yaptım” diyorsun da bu sadece 5 saat sürüyor. Sonra tahterevalli ‘o da haklı’ya eğiliyor. Anacağın bir şeyler seziyor ama ne olduğunu bilmiyor. Bu arada sende bir dalgınlık ve sakarlık da başladı. Birkaç bardak, bir, iki tabak kırıldı. Canın sağolsun, başka değerli şeylerin kırılmasın!!! Bir gece aklına geldim, kalktın yataktan. Bu mailini atarken bana “He de Hocam” der gibi yalvarıyordun. Hatırın için he diyeyim de bu işin sonu ne olacak? Seni de kurdun ağzına kuzu gibi teslim edemem. Bunun için kargaya yeniden fal çektirdim. “İki yıl kapımızı çalmasın, sağlam kalsın. Sonra ben ondan yana oyumu kullanacağım” dedi. Sana sevgilerini gönderdi.

* * * * * * * * * * * * * *

Kızları reddediyorum

20 yaşındayım. İki yıl önce sevdiğim bir kız vardı, ilk cinsel deneyimim onunla oldu. Ondan sonra kimseyle ilişkiye giremedim. Kızları hep reddediyorum. Bu sefer de pişmanlık duyuyorum. Ne yapacağım? CEVAP Değerli okurum, önce pişmanlık duyma. İçeride meni birikiminin sana faydası yok. Dahası zaman zaman dışarı atılmazsa zararı bile olur. Öteki ilişkilerin psikolojik yapından kaynaklanıyor. Aslında hayat değişimlere gebedir. Değişim olmazsa gemimiz denizin ortasında demir atar. Bu durağanlık insanı batırır, çileden çıkarır. Değişim lazım ama o da akla ve vicdana uymalı. Zamanlamaları iyi yapılmalı.

Büyütülür mü?

21 yaşındayım. Penisim 7-8 santim. Kadını tatmin edemezzem. Penisimi büyüttürebilir miyim? CEVAP Sevgili okurum, penisin ereksiyon halinde 7-8 santim ise hemen bir üroloji uzmanına başvurmanı öneririm. Eğer sönük hali böyleyse ideal.

Bakireliği bozuldu mu?

21 yaşındayım. Cinsel organım 3 santim kadar kızın vajinasına girdi. Yatakta kan yoktu ama kız 1 saat sonra kan geldiğini söyledi. Kızın bakireliği bozulmuş mudur? CEVAP Sevgili okurum, galiba yırtıldı. Kızlık zarı bozmak için 3 santim girmesi yeterlidir.

Ya çocuk olmazsa?

2 aylık evliyim. 1 aydır korunmadan ilişkiye giriyoruz. Hâlâ çocuğumuz olmadı. Doktora gitmeye de korkuyoruz. Ben çocukları çok seviyorum. Ya doktor “Çocuğunuz olmaz” derse ne yaparız? CEVAP Değerli okurum, aceleniz ne be? Önünüzde uzun yıllar var. Aradan 3-5 yıl geçer de bebeğiniz olmazsa ciddi önlem alırsınız. Zaten çocuk o zaman lazım. Önce karnınızı doyurun.

Acı çekiyorum

22 yaşında kızım. 3 yıldır erkek arkadaşım var. Bir yıldır ilişkiye giriyoruz. Ama cinsel organımda ağrı oluyor. Ne yapmalıyım? CEVAP Değerli okurum, sanırım senden kaynaklanıyor. Orada bir olay var mı yok mu bir kadın doğum uzmanı görmeli. Eğer sorun yoksa o ağrıyı gideririz.

Mastürbasyon yapıyorum ama...


24 yaşındayım. Kızlara pek ilgim yok ama haftada 3-4 defa mastürbasyon yapıyorum. Sizce sorun yaşar mıyım? Şimdiye kadar hiç ilişkiye girmedim. CEVAP Değerli okurum, kızla ilişkiye girmemiş olabilirsin ama ilgi duymadan da olmaz. Sonra hayat boyu mastürbasyona mahkum olursun. Geç bile kalıyorsun. Estetik ve duygusal boyutlardaki arkadaşlığa hemen başla.

Hemen kan geldi

Kız arkadaşımın vajinasına 5-6 defa parmağımı soktum. Tamamı girdi ama kanamadı. Ama ilişkide daha penisimin yarısı girmeden kan geldi. Ne yapalım? CEVAP Değerli okurum, ileri gitmişsiniz. Diyelim ki zar önce esnedi, sonra dayanamadı kanadı. Ne yapabiliriz ki? Bundan sonrasına dikkat edin. Belki ufak bir zedelenme olmuştur. Hayatta yapılan her şeyin bedeli vardır. Bu bedel ödenir.

Haberin Devamı


Kız gebe kalır mı?

Kız arkadaşımla ilişkiye girdik, boşaldım. Birkaç saat sonra yeniden ilişkiye girdik. Bu kez penisimi yıkamıştım. Sevgilim ertesi gün hapı içti. Acaba gebe kalır mı? CEVAP Sevgili okurum, çok zayıf.

Artık yapamıyorum

Haftada 3-4 kez mastürbasyon yapıyordum. Şimdi bir kıza aşık oldum. Artık yapmıyorum. Acaba bu sorun mu? CEVAP Sevgili okurum, haftada bir kez mastürbasyon yapabilirsin. İstersen ikiye çıkarsın. Ya da bu kararını sürdürürsün.

İlaçla uzar mı?

18 yaşındayım, penisim 11 santim. Sizce normal mi? Bir ilaç varmış, penisi uzatıyormuş. Sizce almalı mıyım? CEVAP Değerli okurum, penisin normal sınırlarda. Hiçbir ilaç, hiçbir mekanik ve fizik etki ya da vakum pompaları penisi büyütmez. Bunlara kanmayın, hem demoralize olursunuz hem cebinizdeki paralar gider hem de organa zarar verirsiniz. Kaygı duyacağın bir şey yok.

Evlenince biter mi?

19 yaşında kızım. 8 yıldır nişanlımla tanışıyoruz, 1.5 yıldır nişanlıyız. Her fırsatı değerlendiriyoruz. Nişanlımla aynı evde kalıyoruz, onunla çok mutluyum. Acaba bu düşünce evlenince de sürer mi? CEVAP Sevgili okurum, 11 yaşında nişanlına alış. Çocuksu sevgin aşka dönüşmüş. Bu nereye kadar yeter? Aşkınızı ne kadar besler bilinmez. Sen ki çocukluğunu yaşamamışsın. Parklarda, sokaklarda oynamamışsın. Çocukluğuna doyamamışsın. Evleneceksin adamın seni eve kapatacak. En zor bilmecelerden birini koydun önüme. Benim elimde olsa biraz daha bekle derim, bekle.

GÜNÜN SÖZÜ

Hırsız toplantı yapmış. Arsızlarla yolsuzları çağırmış. H.D.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder