Dr. Haydar Dümen Evliliğe gölge düsmesin
HABERİ PAYLAŞ

Evliliğe gölge düsmesin

Evlilik zor karar ve onu ömür boyu devam ettirmek büyük fedakarlık istiyor. Güven sorunu, cinsellikte yaşanan mutsuzluklar evliliğe gölge düşürür. Erken yaşta, ayaklar sağlam basmadan yapılan evlilikler uzun süreli olmaz. Dikkatli kararlar alın hayat kâbusa dönmesin.

BÖYLE SORU YOK!

Kocam bana dokunmuyor

36 yaşında kadınım, 3 aydır kocam bana dokunmuyor, yatağın bir kenarına büzülüyor. Yaklaştırmıyor. Neden olabilir?

CEVAP

Sevgili okurum, keşke kocacığının yaşını not düşüverseydin. Ben de kafamdaki bilgileri sıralasaydım. 45 yaş ve üstü ise eşinin sertleşme sorununun senden kaynaklanmadığının altını çizelim. Organına da güvenmiyorsa, “Yüzüm kara çıkmasın” diye önce çarşafa sonra yorgana dolanıyor yani tam siper saklanıyordur. Ona bir iyilik yap, “Başımın tacısın, yeter ki bu sorunu birlikte çözelim” de, ondan sonra ikinci plana geçelim. Kocanın kan tetkiklerini yaptıralım ve sonunda bana yine yaz. Sorunlarınızı bu şekilde noktalayalım.

Haberin Devamı

Cinsel organımı küçük buluyorum

Penisimi küçük buluyorum. 24 yaşındayım, 74 kiloyum, penisim 11 santim. Evleneceğim kadını tatmin edemem diye korkuyorum. Ne yapmalıyım?

CEVAP

Değerli okurum, penisin normaldir. Hiçbir kadın penis boyundan eşine ihanet etmez. Evlilikte kültür, yaşamı yorumlama, ekonomik denge önemlidir. Kadınlar doğacak çocuklarla el ele verip sizinle candaş olurlar. Evliliği erken düşündüğün için psikolojin bozuluyor. Kendini komplekse itiyorsun. Bu tehlikelidir. İyi ki bizler varız. İyi ki 2 milyon insan bu sayfayı okuyor. Buradan cinsel, tıbbi bilgiler alıp güvenle hayata atılıyorlar. Evlendiklerinde ise engelleri kuş gibi aşıyorlar.

Dayanacak gücüm kalmadı

1.5 yıllık evli çiftiz. Eşimle ilişkiye giremedik. Psikoloğa gittik, kremler kullandık ama nafile. Dayanacak gücüm kalmadı çok istiyorum. Yol gösterin. RUMUZ: EVLİ AMA DERTLİ

CEVAP

Değerli okurum, bir yangın alarmı verir gibi dertlisin. Boşuna zaman kaybediyorsun. Eğer bu sorun eskiden olsaydı, evliliğini bitirirdi. Son 15 yıldır bu alanda kitap, makale ve televizyonlarda yeterli bilgiler verildi. Gözyaşları çağını geride bıraktık. Kadınlarımızın en acımasız ve yuva yıkan hastalığının adı vajinismustur. Bu kesinlikle çözülüyor. Gururla söyleyelim ki Amerika ve Avrupa’dan pek çok hasta Türkiye’ye geliyor. Karın sağlık sorunu yaşıyor, çok önemlidir ama sözle düzelmez. Vakit kaybetmek her bakımdan zararlıdır.

Haberin Devamı

Sözümü tutamıyorum

18 yaşındayım. Haftada 2-3 kez mastürbasyon yapıyorum. İçimden ilişkiye girmek geçiyor. Kendime mastürbasyon yapmayacağım diye söz veriyorum. Ama sözümü tutamıyorum. Ne yapacağım?

CEVAP

Değerli okurum, yap ama azalt.

Sertleşme sorunum var

30 yaşındayım, sertleşme sorunu yaşıyorum. Bir hayat kadınıyla ilişkiye girdim. Penisim sertleşmedi. Ne yapmam gerekiyor?

CEVAP

Değerli okurum, hayat kadınlarından aldığın sonuç doğal. Çünkü ortam iyi değil. Mastürbasyona ağırlık verdiğini sanıyorum. Ondan uzaklaş. Haftada 1-2 yapabilirsin. Flörtle işe başla. Penisine kafanı takma. ‘Acaba sertleşecek mi?’ diye düşündüğünde o emre uyar, sertleşme potansiyeli zayıflar. Doğal olursan, sen kendi bildiğini, o kendi bildiğini okursa bir süre sonra işler düzelir. Baskı altındayım

Haberin Devamı

Sevgilimle ayrılığın eşiğine geldik. Sebebi bana cinsel konuda baskı yapması. Onu kaybetmemek için sanırım kızlığımı kaybedeceğim. Ne yapmalıyım?

CEVAP

Sevgili okurum, aşk pazarlığa gelmez. İş pazarlığa döküldüyse hiçbir karşı değer bunu ödemez. Giden gitti mi, bir daha geri gelmez. Ama iki tarafta da aşk var. İki taraf da hesabını, kitabını iyi yapmışsa iş, meslek, anne-baba ve toplum da olumlu kefeye konulmuşsa dışarıdan söylenecek hiçbir söze gerek kalmaz.

Hep hayal kuruyorum

18 yaşındayım. Bu aralar cinsel isteğim arttı, sürekli hayaller kuruyorum. Hayallerimde karşı cinsel ilişkiye giriyorum. Bana tavsiye edebileceğiniz bir şey var mı?

CEVAP

Değerli okurum, başka şeyler düşün. Kitap oku, geleceği düşün. Türkiye’nin durumuna kafa yor. Bilime ve insanlığa katkım ne olur diye kendinle hesaplaş. Biraz iradenle savaş.

Bisikletten düştüm

18 yaşındayım. Uzun zaman önce bisikletten düşütüm ve vajinamdan kan geldi. Acaba kızlığım bozuldu mu? Bozulduysa diktirmeli miyim? Bir de zarım bozulduysa ilişkiye girince acı çeker miyim?

CEVAP

Bozulmadı kızım. Kızlık zarı bozulsa da dikilmesi sandığınız gibi sıradan bir olay değil. Acı ise bünyeyle ve kişinin psikolojik yapısı ile ilgili.

Yırtıldı mı?

19 yaşında kızım. 2 hafta önce erkek arkadaşımla ilişkiye girdim, kan geldi. Ardından kahverengi bir sıvı gördüm. Acaba kızlığım bozulmuş mudur? İleride evlendiğimde hamile kalabilir miyim?

CEVAP

Sevgili okurum, kızlığının yaralandığını sanıyorum. Tam yırtılma olmamış olabilir. Kahverengi akıntı, kızlık zarıyla ilgili değil. Bence evlendiğinde yeniden kanayabilir.

Sevgilimle sadece öpüşebiliyoruz

19 yaşındayım. Etraftan duyduğum kadarıyla herkes ilişkiye girmiş. Ben öpüşmekten öteye gidemedim. Çünkü sevgilim izin vermiyor. Ne yapmalıyım?

CEVAP

Değerli okurum, sevgiline uy. Her ilişki cinsel birleşmeyle bitmez. O yol sakıncalı, taşlıdır. Belki insana zevk verir ama tehlikesi büyüktür. Buna sorumluluk eklediğinizde öyle gözü kapalı gidilecek bir yol değildir.

Neden sertleşme olmuyor?

20 yaşındayım. Sertleşme sorunum 6 aydır sürüyor. İlişkide penisim sönüyor. Porno izlerken ise sertleşme oluyor ama tam değil. Mastürbasyon yaparken de sorunum yok ama ilişkide sertleşme olmuyor, neden?

CEVAP

Değerli okurum, 2 ay her şeyi bırak. O biraz dinlensin. 2 aydan sonra tekrar dene. Eğer sertleşme sorunu yaşarsan elbette uzmana gidecek ve nedenini arayıp bulacaksın.

Mutsuz mu olacağım?

22 yaşındayım, 5 aydır nişanlıyım. Geçen akşam başka kızla ilişkiye girdim. Cinsel yönden mutlu oldum. Nişanlımla ilişkiye girdiğimizde bir türlü tatmin olamıyorum. Onu çok seviyorum. Cinsel olarak mutsuz mu olacağım?

CEVAP

Değerli okurum, insan ruhu değişkendir. Yeni heyecanlara da hazır potansiyel taşır. Nişanlınla ileride cinsel yaşamınızın ne olacağını kestirmek zor. Seni tatmin eden kızla da evlenmiş olsan bunun da süresini kestirmek aynı oranda zor. Çünkü evlilik ve sevgililik farklı şeylerdir. Bence evlenmeye hazır değilsin. Bir süre bekle, öyle karar ver.

Geç boşalıyorum

21 yaşındayım. Kız arkadaşımla ilişkiye girdiğimizde boşalmam 3 saat sürüyor. Bunun nedeni nedir? Baba olabilir miyim?

CEVAP

Değerli okurum, her şey yolundaysa elbette baba olursun. Boşalma mekanizması beyinsel bir olay. Beyinden gelen iletişim ve emirlere, boşalmayı sağlayan yapıların da harekete geçerek cevap vermesi gerekiyor. Bu aralarda bir yerlerde zorlanma var. Uygun bir partner veya sevgiliyle evlendiğinde beyni harekete geçirecek fantezilerle olayın bir zaman diliminde çözüleceğini sanıyorum.

GÜNÜN SÖZÜ

Aşk akide şekeri gibidir. Onu kırmadan eritirsen uzun süre tat verir. H.D.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder