Dr. Haydar Dümen Evliliğe gölge düşmesin
HABERİ PAYLAŞ

Evliliğe gölge düşmesin

Evlilik zor karar ve ömür boyu devam ettirmek özveri ister. Güven sorunları, cinsellikteki mutsuzluk evliliğe gölge düşürür. Öncelikle hazır olmayı bekleyin. Erken yaşta, ayaklar yere sağlam basmadan yapılan evlilikler uzun süreli olmaz. Dikkatli kararlar alın ki hayat kabusa dönmesin.

Tatmin olamıyorum

22 yaşındayım, nişanlıyım. Ben başka bir kadınla ilişkiye girdim, çok mutlu oldum. Çünkü nişanlımla tatmin olmuyorum ama ondan ayrılmak da istemiyorum. Düğünümüz yaza doğru olacak. Yardım edin.

CEVAP

Haberin Devamı

Değerli okurum, öteki kız yeni heyecandı. İnsan ruhu değişkendir. Yeni heyecanlara hazır potansiyel taşır. Nişanlınla ileride cinsel yaşamınızın ne olacağını kestirmek zor. Seni tatmin eden kızla da evlenmiş olsan bunun da süresini kestirmek aynı oranda zor. Çünkü evlilik ve sevgililik çok farklı şeylerdir. Bence evlenmeye hazır değilsin. Bir süre daha bekle ve sonunda karar ver.

4 saat sürüyor

20 yaşındayım. Kız arkadaşımla ilişkiye girdiğimizde boşalmam 4 saat sürüyor, neden? İleride baba olabilir miyim?

CEVAP

Değerli okurum, bu olayın çocukla ilgisi yok. Boşalma mekanizması beyinsel bir olay. Beyinden gelen iletişim ve emirlere, boşalmayı sağlayan yapıların da harekete geçerek cevap vermesi gerekiyor. Bir yerlerde zorlanma var. Uygun bir partnerle evlendiğin zaman fantezilerle olayın bir zaman diliminde çözüleceğini sanıyorum.

Orgazm olmadım

23 yaşında kızım. Erkek arkadaşımla ilişkiye girdim. İlişkide boşalamadım, sorun yaratır mı? Erkek arkadaşım duygusuz olduğumu söylüyor. Bir de sevgilimin üzerime boşalması sorun mu?

CEVAP

Sevgili kızım, erkek arkadaşının duygusuz demesi, senin bundan sonraki cinsel yaşamını olumsuz etkiler. Çıplak durumda bacak arasına akan meniden gebe kalma olasılığı vardır. Bunun oranı değişiktir. Kadınlarda erkekler gibi boşalma olmaz. Ama bunları kafana takarsan yaşayacağın 50 yıllık cinsel mutluluğunun kaynakları kurur. Oysa bu kaynak hiç kurumaz. Yeter ki siz önüne çalı çırpı gibi engeller koymayın.

Aşık oluyorum

26 yaşındayım. Her güzel kıza, benden yaşça büyük kadınlara aşık oluyorum. Ailem beni evlendirecekken bu durumdan dolayı evlenemiyorum. Bu bir psikolojik sorun mu?

Haberin Devamı

CEVAP

Değerli okurum, her kadın erkeklerden 3-5- 10 yaş daha erken olgunlaşır, sezgisel mantık bakımından erkeklerden birkaç adım öndedirler. Bu nedenle evlilikte dengenin kurulması için, erkeğin 3-5-10 yaş daha büyük olması, idealdir, uygundur. Okurum, çarşıya çıkıp vitrinleri gezme. Restoranların önünden geçme, balıkçılara uğrama. Mücevhercilerin, meraklı olduğun eşya satıcılarının semtine uğrama. Anlaşılıyor ki ruhun aç.

Esnek olabilir mi?

21 yaşında kızım. Erkek arkadaşımla cinsel ilişkiye girdik. Hiç acı duymadım, kan gelmedi. Kızlığım bozuldu diye korkuyorum. Acaba kızlık zarım esnek olabilir mi?

CEVAP

Esnek yavrum, esnek. Ama lütfen sonu belli olmayan denemelere girip sonradan bacaklarınızı korkudan titretmeyin.

Kötü kokuyor

24 yaşında, 3 aydır evli kadınım. İlişkide eşimin spermleri çok kötü kokuyor. Sizce bu koku normal mi yoksa eşimin sorunu mu var?

CEVAP

Sevgili okurum, sperm sarımsak kokusuna benzer. Bazı kadınlar bundan hoşlanır. Umarım eşinde iltihap gibi bir durum yoktur. Zaten iltihap olsa bu penisten gelen akıntı çamaşırda leke bırakırdı.

Haberin Devamı

Nasıl kurtulurum?

18 yaşındayım, aşık olamıyorum. Her kadını seks objesi olarak görüyorum. Bundan kurtulmak için ne yapmam gerekiyor?

CEVAP

Değerli yavrum, kısa keseyim. Biraz psikolojik yardım alman gerekiyor. Bu tempoyla bu gemi yürümez. Okyanus ortasında kalakalırsın. Benden bu kadar söylemesi. İradeni kullan desem yetersiz kalacak. Mutlaka bir büyükten yardım iste. Belki de seni bir hekime götürürler.

Sperm bulaştı

Kız arkadaşım adet dönemindeydi ve yüzeysel sevişiyorduk. İlişkiye girmedik. Ben prezervatif takmıştım, boşaldım. Prezervatif çıkmış, spermler kızın vajinasına bulaşmıştı. Acaba kız arkadaşım hamile mi?

CEVAP

Değerli okurum, bu koşullarda kız arkadaşın kesinlikle gebe kalmadı. Geçmiş olsun.

Midem çok bulanıyor

20 yaşında kızım. Erkek arkadaşımın boşaldığını gördüğüm zaman çok midem bulanıyor. Neden böyle oluyor?

CEVAP

Alışman lazım sevgili yavrum.

Sevgilim hamile mi?

22 yaşındayım. Kız arkadaşımla ilişkiye giriyor, boşalmıyorum. Biz 4 aydır beraberiz. Kızın adeti bu ay gecikti. 1 ay oldu. Bunun ilişkimizle bağlantısı olabilir mi? Hamile mi?

CEVAP

Değerli okurum, gebelikle bağlantısı elbette var. Hemen bir gebelik testi yaptırın. Süreyi uzatmayın. Eğer gebe ise çözüm arayın.

Penisim 8.5 santim

18 yaşındayım ve 60 kiloyum. Penisimin ereksiyon hali 8.5 santim. Bana yardım edin.

CEVAP

Değerli okurum, olayın bilimsel adını koyman için bir üroloji uzmanına başvuracaksın. Eğer kilolu isen işin kolay çözülecek. Bu gibi durumlarda hastayı görmek gerekiyor.

İlişkiye girmeyecek miyiz?

Eşim 3 aylık hamile. Kaçıncı aya kadar ilişkiye girebiliriz? Ya da onunla doğum yapana kadar hiç mi birlikte olamayacağım?

CEVAP

Değerli okurum, doğuma 1.5 ay kala ve doğumdan sonra 1.5 ay. 3 aylık perhiziniz var. Upuzun bir hayatta bir şey değil.

BÖYLE SORU YOK!

Hem istiyor hem korkuyor

Ben ve kız arkadaşım 18 yaşındayız. İlişkiye girmek istiyoruz. Kız vazgeçiyor, korkuları varmış. Bir yanı da çok istiyormuş. Ne yapmalıyız?

CEVAP

Yavrum, korkacak tabii. Aileden, amcasından, dayısından, mahalleden daha da önemlisi senden iki kere korkacak. Birinci korkusu, ya çeneni tutmazsandan. İkincisi; canını yakmandan.

O yaşlar cinselliğin çılgınlık dönemidir. Hiçbir şeyden korkmayacak ama zarın patlamasından ödü kopacak. Zaman gelecek, kızların rolleri değişecek. Bana göre kaçan erkekler, kovalayan onlar olacak. Şimdilerde başladı bile. Ne ekersen onu biçersin. Bütün mesajları verdim. Ekim tarlasına dikkat, tohumlarına sahip ol.

GÜNÜN SORULARI

İşlevini yapıyor ama

19 yaşındayım, 1 ay önce çok yoğun çalıştım. Penisin sertleşmediğini fark ettim. İşlevini yapıyor ama etkisini kaybediyor. Yardım edin.

CEVAP

Tecrübesiz okurum, penisin hangi işlevi yapıyor? Bunları detaylı yazsan yararlı olurdu, cevabı ona göre verirdim. Olanla açıklayalım. Önünde ballı badem var, bir güzel şölen hazırlandın. Önüne konulana “al işte yersen” dersen akış sekteye uğrar.

Bedenimizde hiçbir organla böyle uğraşılmamıştır. Sonunda organ otomatiğe bağlanır. Yaşadığın olaylar geçici ve zaman onu kendi kendini düzeltir. Önümüzdeki günlerde şikayetin olursa tekrar yaz.

Erken boşalıyorum

20 yaşındayım, günde 2-3 defa boşalıyorum ve seks bağımlısıyım. Erken boşalıyorum. Evlenince de erken boşalır mıyım?

CEVAP

Hızlı genç, trenin bu kadar hızlı olması sana zarar verecek. Düşün ki bu tempoya eşini de taşıdın. Ne sen bir şey anladın ne de eşin. Neyse sen boşaldın, ya partnerin? Bir taraf lezzetli yemeğe yumulmuşken öteki tarafta tabak bomboş. Çözümü erken boşalmayı normale çevirmek.

Yoksa lezzetli yemeğin ortasına gelmeden kaşık elinden düşüverir. Bu konudaki iradeni şekillendirmeye başlayalım. Sonra al gülüm ver gülüm dengelerini kurmak kolay olur.

GÜNÜN SÖZÜ

Aşk bir çiçek gibidir. Önemli olan açmasıyla solması arasındaki süredir. H.D.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder