Dr. Haydar Dümen Evliliğiniz eksik kalırsa...
HABERİ PAYLAŞ

Evliliğiniz eksik kalırsa...

Haberin Devamı

Birbirini seven, hayatı birlikte göğüslemeye karar veren kadın ve erkek evleniyor. Bu yuvayı ayakta tutan en önemli nedenlerden biri cinsellik. Cinsellik tat vermezse ya da yeteri kadar yaşanmazsa huzursuzluklar başlar, sorunlar büyür. İlişki kopma noktasına kadar gelir ve üzülürsünüz.

BÖYLE SORU YOK!

30 yaşındayım, benim sorunum kuşumun erken ötmesi sonra da hiç sesini çıkarmaması. Ne olur yardım edin.

CEVAP

Vallahi değerli okurlarım, ben burada yanıtlarımı verirken sizi sıkmayayım, gönlünüzü oyalayayım, güldüre güldüre öğreteyim yöntemini kullanıyorum. Siz bu yöntemi hemen kaptınız, tümünüz neredeyse birer mizah ustası olmaya adım attınız.

Bu da yetmedi, 2-3 kelimeyle bana bir cilt dolusu bilgiyi ‘Bize anlat’ der gibisiniz. Bu son bölüm için ‘Hayhay!!!’ elimden geleni yaparım ama siz yanlış yaparsanız dünyayı başınıza dar dar yıkarım. Bak ne oldu? Hayhay ile dar dar’ı birleştir, işte o benim! Aldım kalemi elime, soruyorum. Evli misin, bekar mısın? Evliysen kuşun yemini eksik etme. Ancak o erkenciyse al götür uzmana, 1-2 dakikayı çevirsin 15-20 dakikaya. Sen er muradına, doktorun da otursun masasının başına.

Kadın sürekli benden kaçıyor

26 yaşındayım, bir süredir tanıdığım bir kadına birlikte olmak istediğimi söyledim. Şimdi benden sürekli kaçıyor. Neden böyle yapıyor?

CEVAP

Çünkü kadın seni istemiyor değerli okurum. Bu da sorulur mu yani. Yoksa senin beynin güdümlü, yorumların ise başkasını güldürücü mü? Neyse o senin sorunun. Gelelim bizim estetik, psikolojik ve cinsel içerikli yorumumuza. Aslanım, hiçbir kadına ekmek, peynir ister gibi böyle teklifler yapılmaz. Yapan daha ermeden muradına tokatı yer suratına.

Bu teklif ettiğin kişi evliyse oturursun gazetelerin 3’üncü sayfasına. Önce gözler okey sağlar, araba ve elma alırken de böyle olur. Sonra özellikler aranır. Sende aranacak özelliklerin başında insanlık, nezaket, özveri, neşeli ve de kadını onore edici davranışlar gelir. Bunlar yeter mi? Yetmezz. Çünkü yasal ve sosyal engeller de olmayacak, karşıdakinin başını derde sokmayacak.

Yıllardır kendimi eşime sakladım

27 yaşındayım, hiç ilişkiye girmedim. Düğünüme 1 yıl var. Ben hep kendimi eşime sakladım. Acaba ilk gece sorun yaşar mıyım?

CEVAP

Değerli okurum, bu yaşa kadar saklamışsın. O 1 yılı da öyle yap. Amatör her erkek gibi ilk gece sorun yaşaman mümkün. Olsa da olmasa da sen sorun yapmazsan önümüzdeki günlerde amaç hedefine oturur. 10 bin yıldır insanların yaptığı ve genlere girmiş bu eyleme kimse engel olamayacak.

Sen hakkını vermek yerine, yıllarca suni beslenmelerle ona bakmışsın. Doğaldır ki başlangıçta bazı olumsuzluklar yaşatacaktır. Ama hiçbiri de kalıcı olmayacak. Olanlar ise, tıbbın yardımıyla ortadan kalkacak. Ancak bu ilişkilerde karşı cinsi de düşünmek gerekir. Çünkü evlilik bir müessesedir, çiftler değil, evlilik tedavi edilir.

Zevk alamıyorum

23 yaşında, nişanlı kızım. Nişanlım 25 yaşında. 1 yıldır ilişkiye giriyoruz. İkimiz de çok istekli oluyoruz. Ben sadece acı hissediyorum. Orgazm olmuyorum. Nişanlım geç boşalıyor. Ne yapmalıyım? Acaba evlenmesem mi?

CEVAP

Sevgili okurum, acıdan şikayet ediyorsun. Önce kadın doğum uzmanına, sonra da psikiyatırlara uzanan bir yoldasın. Bu evlenmene engel değil.

Hoşuna gitsin istiyorum

22 yaşındayım. Kız arkadaşımla ilişkiye girdiğimde erken boşalıyorum. Bu da kız arkadaşımın hoşuna gitmiyor. Bu hastalık mı? Yoksa normal durum mu?

CEVAP

Değerli okurum, bu hastalık da değil, normal de değil. Bu bedenin şartlanması. Evlilik koşulları oluşunca bu konuda uzman hekimler sana yardımcı olacaktır. O uzmanlar da genellikle psikiyatri hekimlerdir. Kız arkadaşının memnun olmaması çok doğaldır. Her hamlede yarıda kalmış bir zevk, kadında düş kırıklığı yaratır.

Evlenmek istemiyorum

20 yaşında kızım. Nişanlımla 2 yıl sonra evlenmeyi düşünüyorum. Bende ilk gece korkusu var. Evlenmekten vazgeçsem mi?

CEVAP

Güzel kızım, 2 yıl kadar büyüyeceksin, her şeyi yavaş yavaş öğreneceksin. Eksik kalan bir şey varsa bana mail göndereceksin. İşte o zaman ben sana yardım elimi uzatacağım. Şimdilik kaygılanacak bir durum yok.

Her ilişkide acı çekiyorum

23 yaşında kızım. Sevgilimle ilişkiye girdik, ilk seferinde canım yandı. Erkek arkadaşım her gün ilişkiye girmek istiyor. Onu arzuluyorum ama canım yanıyor. Ne yapmam lazım?

CEVAP

Sevgili okurum, 3-5 ilişkiden sonra acı devam ediyorsa bir jinekoloji uzmanından yardım istemeniz gerekir. O yardıma rağmen acılar olursa onu da çözeriz.

Kocam kadar istekli değilim

34 yaşında, evli, 2 çocuk annesiyim. Eşim çok istekli, o gece ilişkimiz iyiyse sorun yok. Ama iyi değilse, ertesi gün sorunlar başlıyor. Kocam çok istekli, ben değilim. Bana dokunmasını bile istemiyorum. Ne yapayım?

CEVAP

Sevgili okurum, bazı evliliklerde cinsel birleşmenin ertesi güne yansıyan olumlu mutlulukları vardır. Çünkü kadın güven duygusunu pekiştirir, erkek erkekliğini kanıtlar. O dakikalarda aşka ve zevke yoğunlaşılır. Kocanın çok istekli olması dezavantaj. Sevgili okurum, tombaladan şansına bu çıkmış. Karşılıklı birbirinizi seviyorsanız el ele verin ve çözüm arayın.

Hep yalan söylüyorum

26 yaşında, 9 aylık evli kadınım. Hiçbir şekilde orgazm olamıyorum. Artık kendimden şüphe etmeye başladım. Eşime yalan söylemek zorunda kalıyorum. Lütfen bana yardımcı olun.

CEVAP

Sevgili okurum, ‘Soğuk kadın yoktur, kadının ateşini yakamayan erkekler vardır’ sözünden hareketle, önce erkeklere yani köprünün diğer ayağına bakalım. Örneğin; erken boşalması var mı, aceleci mi?

Bunlar normalse, önce biraz zamana, ardından da fantezilere ihtiyacın var. Önyargıyla hareket edersen işin zorlaşır. Ama kocana, orgazm olamıyorum deme hakkın var. Sorun ondan kaynaklanıyorsa, o sıkıntı giderilmeli.

Kızlık zarım yırtıldı mı?

18 yaşında kızım. Erkek arkadaşımla birlikte oldum. Bir anda oldu. Ben kızlık zarımın yırtılmış olmasından çok korkuyorum. Bende kanama olmadı. Ne olur bana yardım edin.

CEVAP

Sevgili yavrum, niye korkuyorsun ki? Kızlık zarın esnek. Anlaşılan kanamadı ve kanamayacak. Bunu böyle bilesin.

Spermler biter mi?

17 yaşındayım. Penisim 10 santim. Bu durumdan çok rahatsız oluyorum. Bir diğer sorum da sperm sayısı ile ilgili. Çok mastürbasyon yapmak spermleri bitirir mi?

CEVAP

Değerli okurum o penis seni idare eder diye düşünüyorum. Haftada 2-3 kere de mastürbasyon yaparsın olur biter. Merak etme, spermlere bir zarar vermez.

Gebe miyim?

21 yaşında kızım. Erkek arkadaşımla ilişkiye girdik. Yanlışlıkla içime boşaldı. Korunmak için iki tane ilaç kullandım. Adet dönemim yeni bitmişti. Acaba hamile kalma gibi bir ihtimal olabilir mi?

CEVAP

Sevgili okurum, telaşlanma, çok büyük olasılıkla hamile kalmadın.

Cinselliğe karşı neden isteksizim?

28 yaşında, 5 yıllık evli kadınım. Evliliğimin başından beri cinselliğe karşı isteksizim ve acı hissediyorum. Acaba bu sorunum psikolojik olabilir mi?

CEVAP

Sevgili okurum, önce bir kadın-doğum uzmanına git, muayene ol. Ondan sonra başka nedenler ararız. Başka sebeplerde de senin kasılman, erkeğin cinsel organı ve bu işteki tutumu rol oynar. Onlar da bir bakıma çözülür. Ama isteksizlikte elimiz kolumuz bağlı kalıyor. Eşinle el ele verecek, fantezileri de işin içine katıp deneyeceksiniz.

GÜNÜN SÖZÜ

Kırgınlığın süresi yarattığı silinmez izlerle orantılıdır. H.D.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder